Dodaj do ulubionych

podkład z górnej półki - decydujące starcie ;-)

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.02, 18:19
Musze coś wybrać i chciałam się jeszcze kontrolnie popytać. Bo dla mnie to
duzy wydatek. Mysle o Teint Idole Lancome, ale wspominalyscie cos dziewczyny
o Chanel Double Perfection? Moj podklad musi:
1. Byc kryjacy
2. Byc trwaly. Bardzo szybko zaczynam sie swiecic.
3. Dobrze, gdyby mial filtry. Ale nie musi, mam kremy.
Doradźcie coś, musze dobrze sie zastanowic.
Obserwuj wątek
    • elve Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 27.10.02, 19:08
      MOŻE ZWRÓĆ JESZCZE UWAGE NA DIVINORĘ. MNIE OSOBIŚCIE dp CHANEL RACZEJ ZAWIÓDŁ.
      • staua Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 27.10.02, 19:26
        Ostatnio kupilam Divinore, bardzo dobry (wlasnie chcialam miec jakis bardziej
        kryjacy, dobry podklad, bo do tej pory uzywalam transparentnych). Ma spf 12 i
        ladny kolor (mam najjasniejszy). Z Chanel jakos nie moglam dobrac odcienia.
        • nido Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 27.10.02, 19:43
          Biorac pod uwagę Twoje kryteria polecałabym raczej Lancome. DP słabo kryje:)
          • Gość: Izabella Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.vgernet.net 27.10.02, 19:58
            Polecam Lancome.
      • Gość: nenne Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.10.02, 20:17
        a Divinora to jest Guerlain? A ile kosztuje?
        Przy okazji ddodam że ktos (zgadnijcie kto) się pode mnie usiłował podszyć
        pytając o podpaski z najwyższej półki. Hehe. Nietrafione.
        • Gość: nina Re: podkład z górnej półki - Chanel IP: *.telocity.com 28.10.02, 04:47
          Jesli chcesz miec podklad dobrze kryjacy, to na pewno nie kupuj Chanel DP. Mam
          go i jest bardzo dobrym podkladem ale niekryjacym. Ladnie sie rozprowadza,
          wtapia w skore ale nie kryje!!!
          A czy probowalas Revlona Colorstay? Ja nie..ale slyszalam, ze jest to bardzo
          kryjacy podklad.. choc nie jest z tej najwyzszej polki.

Na pewno gdy bedziesz wybierala podklad, musisz upomniec sie o probki.. Dobre
          firmy musza je miec.. jesli ich nie beda mieli, to wyprobuj w sklepie na buzi
          z testera (nie nakladaj przed zakupem innego podkladu aby moc wyprobowac w
          sklepie). Nie kupuj takich drogich podkladow bez uprzedniego wyprobowania, bo
          mozesz wyrzucic pieniadze w bloto, a nie sa to male pieniadze. I oczywistym
          jest fakt, ze nie mozesz w pelni opierac sie na opiniach innych, bo kazdemu co
          innego pasuje.
          Ja np. chcialam probke Chanel DP.. (mieszkam w Stanach) i nadufany facet,
          ledwo znalazl probke, niestety ciemniejsza..ale na szczecie na stanowisku
          stalo pelno testerow, wiec wyprobowalam (choc nie przyjemnie sie na mnie
          patrzyl). Natomiast jak chcialam kupic tusz Lancome i zapytalam sie o testery,
          to okazalo sie, ze nie ma.. chcialam odejsc juz zawiedziona, a tu mila pani,
          mowi, ze maja probki i dala mi go.. Moglam spokojnie wziac do domu, umalowac
          sie.. wlasciwie moge sie nim malowac chyba z trzy tygodnie. A jak ta pani
          otworzyla szuflade zamykana na kluczyk, to oniemialam, pelno probek...pelno..
          Byla na tyle mila, ze dala mi jeszcze dwie duze probki maseczek do cery,
          dobrala podklad i w mala buteleczke nalala go, ze chyba starczy mi na miesiac.
          Choc oczywiscie takie sielanki tutaj nie sa codziennoscia, bo rownie latwo
          spotkac nadufane, mlode dziewczyny, ktore chyba wszystkie probki zagarniaja
          dla siebie, bo w koncu kto je wyliczy...skoro one maja prawo a moze i
          obowiazek rozdawac je nawet potencjalnym klientkom, ktore dopiero mysla o
          kupnie jakiegos kosmetyku.
        • staua Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 17:10
          Tak, Divinora to Guerlain, kosztuje ok. 30 Euro chyba (Francja, Sephora; w
          Polsce pewnie cena jest inna). Podoba mi sie bardzo takze buteleczka z pompka.
          Polecam, naprawde.
    • Gość: Syrena Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: 157.25.128.* 28.10.02, 13:58
      Ja proponuję i polecam Spectaculare Heleny Rubinstein. Jest naprawdę super.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • silie Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 14:19
        Całe szczęście, że miałam próble Chanela DP. bo po za tym, że jeste świetny, to
        wogóle nie kryje...;((( No i przesusza, także tylko dla cer mieszanych i
        tłustych.Z tego co wiem, to dobrze kryje np. Photogenic Lancome i chyba wogóle
        Lancomy, napewno Divinora i tez ponoc świetnie Double Agent HR.
        Ja na szczęście znalazłam juz swój podkład wszechczasów, i równie szczęśliwie
        ze średniej póleczki; Colorstay Lite Revlona.Krycie średnie, ale doszłam do
        wniosku, że wolę to, niz maskę na buzi-np. w LastingPerformance MF czułam się
        strasznie.
        Revlon (ten mój to ten w tubce)matuje, kryje wystarczająco ( a mam rumień i
        liczne slady sinawo-czerwone po "diodach")i z sypkim pudrem YR trzyma sie
        świetnie cały dzień bez poprawek.Kosztuje wszędzie 58pln.Polecam na prawdę.

pzdr, s.
        • Gość: nenne Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.10.02, 17:26
          Dzięki dziewczyny za wszelkie info!
          Dzisiaj byłam cały dzień "pomalowana" teint idole i świecę się tylko troszkę,
          nie mówiąc o idealnym wtopieniu. Wzięłam sobie probkę Photogenica do słoiczka w
          Empiku chociaz panienki dziwnie się na mnie patrzyły ;) No ale do kroćset jak
          inaczej przetestować podkład? Jedyny sposób to nosić go cały dzień i wtedy już
          wiadomo.
          • Gość: nina Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.telocity.com 28.10.02, 19:04
            Ja dostalam dosc duza probke Lancome Photogenic, smaruje sie juz ktorys dzien
            i uwazam, ze jest to bardzo fajny podklad. Choc zawiedzie sie ta, ktora bedzie
            chciala przy jego pomocy ukryc jakies krostki czy duze zaczerwienienia. Choc
            jak juz wczesniej mowilam, kazdemu co innego :)).. trzeba testowac na sobie!!
      • Gość: uli1 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 18:32
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> Ja proponuję i polecam Spectaculare Heleny Rubinstein. Jest naprawdę super.
        > Pozdrawiam
        > Syrena

Syreno, jak HR Spectaculare kryje, ile kosztuje i czy realną rzeczą jest
        zaopatrzenie się w próbkę?
    • tse-tse Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 20:06
    • nell26 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 20:19
      Gość portalu: nenne napisał(a):

> Musze coś wybrać i chciałam się jeszcze kontrolnie
      popytać. Bo dla mnie to
      > duzy wydatek. Mysle o Teint Idole Lancome, ale
      wspominalyscie cos dziewczyny
      > o Chanel Double Perfection? Moj podklad musi:
      > 1. Byc kryjacy
      > 2. Byc trwaly. Bardzo szybko zaczynam sie swiecic.
      > 3. Dobrze, gdyby mial filtry. Ale nie musi, mam kremy.
      > Doradźcie coś, musze dobrze sie zastanowic.
    • Gość: nina Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.telocity.com 28.10.02, 20:19
    • nell26 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 20:20

popytać. Bo dla mnie to
      > 1. Byc kryjacy
    • nell26 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 20:34

popytać. Bo dla mnie to
      > 1. Byc kryjacy
      • Gość: kotmanka Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.10.02, 20:40
        a moze ogolnie lepiej uzywac podkladu (albo podkladu w sztyfcie, mam od dawna
        EL - fajny, jest tez chyba Guerlaina dobry) punktowo, na to naturalny jasny roz
        i ewentualnie transparentny sypki puder na okolice "swiecace"? ja jakos nie
        lubie takiej idealnie umalowanej twarzy. czuje sie "w tym beznadziejnie"...moze
        lepiej wlasnie wyrownac kolor, a nie zamaskowywac sie calkowicie?
        • Gość: nenne Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.10.02, 21:09
          ale to wymaga dość precyzyjnego malarstwa co rano.
          jednak wolę jedną buteleczkę. Jak kupię coś w końcu to podzielę sie wrażeniami.
          A cerę mam kłopotliwą więc wymagania duże.
    • nell26 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 21:32

popytać. Bo dla mnie to
      > 1. Byc kryjacy
    • patrynia Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 28.10.02, 21:57
    • nenne a może Dior?? 30.10.02, 20:52
      Dzis pani w empiku proponowała mi jakiegoś nowego Diora, w buteleczce z pompką
      (bo oglądałam też fluid Shiseido ale był w słoiku) nie zapamiętałam nazwy.
      Wezmę próbkę i zobaczymy. Przymierzam się jak pies do jeża :)) ale to dla mnie
      duzy wydatek i musi być to trafiony zakup. Wiecie cos o tym nowym Diorze, btw?
    • Gość: monias1 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 04.11.02, 11:49
      Ja osobiscie polecam ci Divinore firmy Guerlain. Podklad jest super - nawilza,
      matuje, kryje, leciutko rozswietla, ma filtry, cudownie sie wtapia w skore no i
      ten przepiekny zapach roz. Naprawde wart wyprobowania (do jasnej karnacji
      polecam nr 520)!!!!!!!
      • jostro Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 04.11.02, 11:58
        Monias, a w jakim opakowaniu jest ten fluid? Buteleczka z pompką czy słoiczek?
        • madzikm Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; 04.11.02, 14:20
          jostro napisała:

> Monias, a w jakim opakowaniu jest ten fluid? Buteleczka
          z pompką czy słoiczek?

Jest w buteleczce z pompką. Przyłączam się do zachwytów
          Moni - Divinora to najlepszy podkład, jakiego
          kiedykolwiek używalam!
          • Gość: monias1 do Jostro IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 04.11.02, 14:27
            Divinora jest (jak juz napisano wyzej) w przepieknej buteleczce z pompka,
            natomiast Chanel w zwyklej butli - jak za taka cene i taka firma to mobliby sie
            postarac o efektowniejsze opakowanie.
            Pozdrawiam
            • Gość: magamaga Re: do Jostro IP: *.ost-poland.com.pl 05.11.02, 20:18
              Podklad jest rzeczywiscie bardzo dobry, ale buteleczka przereklamowana, albo
              moja jest felerna. W kazdym razie po nacisnieciu pompka nie wraca do pozycji
              wyjsciowej i musze ja wyciagac, zeby moc ponownie nacisnac.
    • Gość: Femme Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: 62.148.95.* 06.11.02, 11:29
      A czy to cudo -Divinora nadaje się do suchej ( bardzo - zwłaszcza przy klimie i
      kaloryferach ) skóry ?
      Proszę napiszcie bo chyba chcę zaszaleć....
      • Gość: monias1 Re: podkład z górnej półki - decydujące starcie ; IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 06.11.02, 13:57
        wydaje mi sie ze do suchej skory sie nie nadaje wejdz na strone Guerlaina i
        poczytaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka