30.10.02, 10:11
Czy któraś z Was używała go może przy depilacji bikini? A jeśli tak to czy
trzeba smarować grubo - jak piszą w ulotce- i zakładać opatrunek okluzyjny?
Czy może efekt znieczulenia wystąpi także bez tego opatrunku i/lub przy
użyciu cieńszej warstwy kremu?
Chciałabym żeby chociaż troszkę znieczuliło - nie musi być na maxa...:)))
a.
Obserwuj wątek
    • Gość: AgaK Re: krem Emla IP: proxy / 204.48.22.* 30.10.02, 13:45
      Ja uzywalam preparat Emla przy depilacji laseroweej. Rozstarlam ten krem na
      lydkach w rekawiczkach gumowych (cienki filtr).
      Odczekaj dluzszy czas (jeszcze mniejszy bol).

• aally Re: krem Emla 30.10.02, 14:00
        AgaK, dzięki. Ale napisz, proszę, czy zakładałaś na to jakiś opatrunek
        okluzyjny (wyczytałam, że to znaczy nieprzepuszczalny). Bo na ulotce piszą, że
        nie stosuje się bez tego opatrunku i boję się , że bez tego nie zadziała. A
        bikini to takie miejsce, że trudno tam plaster przykleić tak, żeby było
        szczelnie.
        Pozdrawiam
        a.
    • Gość: AgaK Re: krem Emla IP: proxy / 204.48.22.* 30.10.02, 14:33
      Ja mialam robiona dwa razy depilacje laserowa.
      Za pierwszym razem bolalo mnie bardzo (nie użyłam kremu Emla). Kosmetyczka
      polecila mi wiec, abym nastepnym razem kupila sobie ten krem. Przed zabiegiem
      siedziałam z tym kremem na nogach ponad 40 min. I roznica byla kolosalna. Bol
      byl o wiele mniejszy ale rowniez odczuwałam nieduży dyskomfort. Tak wiec,
      jeślibym miala go jeszcze raz uzyc nie wahalabym sie wcale.
      Co do tego opatrunku okluzyjnego to nie mam pojecia. Moze używając tego
      opatrunku bólu nie byłoby wcale.
      A'propos moja siostra powiększała sobie usta i przed tym zabiegiem posmarowano
      jej usta tym specyfikiem i położono jej jeszcze na usta zwykłą folie.
      Pozdrawiam Aga
      • aally Re: krem Emla 30.10.02, 14:39
        Właśnie takiej informacji oczekiwałam. Wielkie dzięki.
        Dziś użyję kremu E. na bikini i użyję depilatora elektr. Mam nadzieję, że da
        się wytrzymać bo bez znieczulenia prawie mdleję z bólu...
        Pozdrawiam serdecznie
        a.
        • aally Re: krem Emla 31.10.02, 09:28
          No i guzik! na mnie to nie działa. I co ja mam zrobić? A tak się napaliłam...
          Najpierw się posmarowałam i odczekałam 1,5h ...i nic. Potem jeszcze raz się
          posmarowałam i zawinęłam folią spożywcza:))) - 1,5h ...i na powierzchni skóra
          była odrętwiała taka ale wyrywanie włosków bolało tak samo jak i bez kremu!
          No i za cenę tego kremu miałabym ze dwa razy bikini u kosmetyczki...:-(
          • Gość: mira Re: krem Emla IP: 80.48.229.* 31.10.02, 10:23
            to dziwne,że nie pomogło. W ulotce pisze nawet o zabiegach chirurgicznych po
            użyciu kremu. Ja przed laserowaniem bikinii posmarowałam dość grubo i
            obłożyłam folią. Po godzinie skóra była zdretwiała.Działało również gdy
            dostawałam zastrzyki w pupę(wiem to śmieszne, ale było ich kilkadziesiąt i
            byłam już nieżle skłuta).Nie wiem czy to Ty popełniłaś gdzieś błąd czy nie ale
            grube posmarowanie i obłożenie workiem to konieczne warunki.
            • aally Re: krem Emla 31.10.02, 11:50
              być może za cienko posmarowałam. zostawiłam cienką białą warstwę ale nie tak
              żeby upaciać się jak rurką z kremem:. Ale jeśli posmaruje się grubiej to na
              takiej powierzchni jak bikini pod folią to się rozklapie i spłynie, chyba że
              ktoś pomoże krem zaaplikować i obłoży folią i będzie się leżeć 1,5 h bez
              ruchu... Natomiast jeśli trzeba tak grubo to bardziej opłaca się iść na ciepły
              wosk do kosmetyczki, bo drogi ten krem i do lekarza trzeba chodzić po recepty.
              Zawiedziona jestem. To była moja ostatnia deska ratunku, bo z tą kosmetyczką:
              umawianie, czekanie na odrosty, sama wyprawa do gabinetu (regularnie trzeba
              przeznaczyć na to sporo czasu).
              Echhh...... życie.........
              a.
            • aally Re: krem Emla 31.10.02, 11:58
              Mira, a jak Twoje wrażenia po laserowaniu bikini? Czy jesteś zadowolona z
              efektu? Czy żądany efekt utrzymuje się u Ciebie i jak długo już?
              I ile Cie to kosztowało... kaski i bólu?
              Pozdrawiam
              a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka