Dodaj do ulubionych

Body Piercing ?

IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 14:36
Chciałam sobie zrobic kolczyk w pępku. Co powinnam wiedzieć zanim podejmę
decyzje i gdziw w Łodzi można to zrobić dobrze i fachowo? A może znacie
jakies sttronki w necie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • zoe28 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 14:47
      Powinnaś przede wszystkim wiedzieć, że im wiecej tłuszczyku w okolicach
      przekłucia tym dłużej sie rana goi. A fakt jest faktem, że nawet bardzo szczupłe
      osoby posiadają tłuszczyk w okolicach brzucha, wiec musisz się przygotowac na
      to, że rana może się "ślimaczyć". Poza tym przez 2 tygodnie po zabiegu nie wolno
      korzystać z kapielisk, basenów...reszty dowiesz się w salonie. Wiem z samego
      źródła, że właśnie kolczyk w pępku jest przyczyną największej liczby powikłań po
      kłuciu, z powodu, jak się dowiedziałam, szczególnie niekorzystnego umiejscowienia.
      Pozdrawiam
      • Gość: ghg Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:21
        poza tym powinnas wiedzieć, praktycznie wzytskim dziewczynom po przekłuciu pępka
        ta skóra, na której on wisi staje się coraz cieńsza pod wpływem jego cięzaru,
        koniec końców ta skóra staje się tak cieńka, że kolczyk się urywa i wychodzi z
        pępka i zostaje baaaaardzo brzydka blizna, widziałam to na własne oczy i muszę
        powiedzziec, że to zniechęciło mnie na zawsze przed zrobieniem sobie tam
        kolczyka, choc bardzo chciałam, poza tym moja diobra kolezanka powiedziała, że
        gdyby miala sobie jeszcze raz przekłuwac pępek to bytego nieo robiła bo to jest
        fajne na chwile a później się poprostu nudzi..
        sorki za literówki i błedy, ale mam klawiature na kolanach a poza tymmam
        gorączke i źle mi sie myśli : )
        • zoe28 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 15:24
          ghg, ciepla herbatka, aspirynka i zdrowiej szybko !
          • Gość: ghg Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:31
            dzięki, ale i tak już zawaliłam co najważniejsze... nie poszłam dziś do szkoły
            na tak ważną poprawke, jeny,, a poza tym tak mi sie nudzi w domu, że zaraz mnie
            tu zedrze, nie wiem co mam ze sobą zrobić, a nos jak zapchany był tak jest
            dalej! chciałabym się obudzić w poniedziałek..
            :*
        • maggi9 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 15:45
          Co to za bzdura?
          Owszem organizm może odrzucić kolczyk i wtedy faktycznie skóra w miejscu przekłucia staje sie cieńsza i koniec końców kolczyk wypada ale to sa skrajne przypadki.Mam kolczyk w pępku od 5 lat i jakoś nie zauważyłam żeby skóra w miejscu przekłucia robiła się cieńsza.
          Poza tym ciężkie kolczyki z motylkami,wisiorkami pierdółkami mogą być cieżkie ale normalny banan z małymi kulkami absolutnie nie.
          • khaki3 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 15:47
            Ja mam lekki kolczyk.Zadna skorka cienszami sie nie robi.Nie nosze wymyslnych
            skomplikowanych kolczykow.Gwiazdeczka z kuleczka i wszystko.Wygladaladnie i
            ranka goila mi sie okolo tygodnia.
          • Gość: fghfg Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:47
            no to sie poprostu ciesz, nie jest to wcale bzdura, ale mam tak wysoką gorączkę
            że mi się nawet tłumaczyć nie chce....
            • maggi9 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 15:49
              Nie no wytłumacz mi prosze.Wiele moich koleżanek ma kolczyki od paru ładnych lat i też im się żadna skóra cieńsza nie robi.Co wiecej mam teżinne miejsca poprzekłuwane i ze skóra absolutnie nic sie nie dzieje.Chyba ktoś Ci cos wmówił
    • Gość: cookie Re: Body Piercing ? IP: *.provincia.ps.it / 194.184.63.* 05.01.06, 15:39
      Musisz wiedziec ze jesli bedziesz postepowac zgodnie z regulami gry i bedziesz
      ostrozna, nie stanie sie nic zlego i nie sprawdzi sie zaden czarny scenariusz
      ktorym Cie strasza.
      A wiec po piesrwsze: nie oszczedzaj na smym zabiegu. Idz do sprawdzonego salonu
      tatuazu i piercingu, a nie do kosmetyczki! Najlepiej, jesli ktos moze Ci
      polecic salon w ktorym robil kolczyk w pepku osobiscie. Niestety nie jestem z
      Lodzi wiec nie moge Ci polecic zadnego takiego miejsca.
      Nie daj sie nabrac na przekluwanie pepka pistoletem! Tylko igla! W ten sposob
      latwiej 'zlapac' tyle skory ile trzeba, wiec nie brozi Ci ze zbyt mala faldka
      bedzie coraz ciensza i ciensza, to naprawde paskudnie wyglada.
      Musisz pamietac o wlasciwej pielegnacji i ostroznosci: przez jakies dwa
      tygodnie, kiedy ranka sie goi, trzeba naprawde uwazac zeby nie zaczepic
      kolczykiem o ubranie. Do przemywania nigdy nie uzywaj spirytusu, powoduje
      nadmierne wysuszanie sie i 'kruszenie' gojacej sie skory. Lepiej siegnij po
      wode utleniona, a jeszcze lepiej po jakas masc z antybiotykiem (raczej na
      recepte).
      Przez kilka tygodni po przekluciu zabroniony jest basen, solarium, lepiej tez
      nie moczyc sie za dlugo w wannie...
      I na koniec: Mnie ranka zagoila sie w ciagu dwoch tygodni, od tamtej pory nie
      mam z tym kolczykiem zadnych problemow.
      Powodzenia!!!!:)))
      • Gość: AAnkaaa Re: Body Piercing ? IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 15:49
        Tak mnie straszą że sama już nie wiem co robić. A tak bardzo chciałam miec ten
        kolczyk!
        • maggi9 Re: Body Piercing ? 05.01.06, 15:51
          Rob i nic sie nie bój:)tylko nie noś za ciężkich kolczyków
        • Gość: też anka Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:52
          nie daj się nastraszyć!!! tez miałam wątpliwości ale zrobiłam już prawie 1,5
          miesiąca temu i jest spoko! ;-) tłuszczyku z racji zimy trochę w okolicy pęka
          jest, a jakoś się goi.. żadnych sensacji nie miałam dotychczas. powiem jedno:
          najważniejsze to profesjonalne studio ale i tu pułapka!!-patrz czy aby na pewno
          równo narysują Ci kropki w których ma być przekłucie.. bo ja poszłąm do super
          studia ale tu akurat zawiedli i teraz z małym kolczykiem wygląda mój pępuszek
          jak kalek .. ;-) ale ja generalnie polecam!!! ;-) a w wakacje będziemy
          pokazywać pokazywać pokazywać..opalone, płaskie brzuszki..hehe
          • Gość: zoe Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:49
            Tu nikt nikogo nie straszy dziewczyny. Bywaja sytuacje bardzo rozne i generalnie
            wszystko zalezy od reakcji poszczegolnych przypadkow. Srednio rzetelny i
            profesjonalny piercer zawsze ostrzega co sie MOZE zdarzyc ale NIE MUSI.
            • Gość: zoe Re: Body Piercing ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:53
              Mnie tez wiele osob odradzalo klucie (nie w pepku) ale to przeciez indywidualna
              sprawa i decyzja nalezec powinna do osoby zainteresowanej.
              W kazdym razie dobrze jest podzielic sie doswiadczeniami, bo byc moze ktos w ten
              sposob bedzie bardziej swiadomy tego co robi, i upewni sie ze naprawde tego chce.
    • Gość: mere Re: Body Piercing ? IP: *.uni.lodz.pl 06.01.06, 21:23
      hej,
      ja robiłam kolczyk w Łodzi i mogę polecić bardzo profesjonalna panią ze
      Studia69, nie pamiętam jak się nazywa a gdzies posiałam umowę:). Jak pojdziesz
      to ona Ci wszystko wytłumaczy, jest bardzo miła i bardzo rozmowna, naprawdę. Ja
      mam kolczyk od dwóch miesięcy, jeszcze mi się goi, ale przynajmniej nie boli:).
      Z takich praktycznych rad to jest jedna najważniejsza: zaopatrz się w biodrówki
      i to takie maxymalnie niskie!! Ja przez tydzień chodziłam w jednych
      spodniach:). Sam zabieg nie jest bardzo bolesny, później też jest ok, tylko
      trochę z tym zabawy- przemywanie, zaklejanie, gimnastyka pod prysznicem. Dobrze
      jest się tez zaopatrzyć w Tribiotyk, to jest maść z antybiotykiem, bez recepty,
      jak się coś zaczyna dziać to pomaga wręcz błyskawicznie(sprzedawana w
      saszetkach po jakieś 1,50zł).
      A z tym odpadaniem kolczyka to rzeczywiście się zdarza jak jest mało fachowo
      przebity- czyli za mało skóry, wtedy po prostu się wyciera. Jak jest
      profesjonalnie przekłuty i nie zaniedbany to nie ma prawa się nic stać.
      Ja mam kolczyka ze stali chirurgicznej(chociaż mój facet mnie uświadomił, że
      takiego stopu używa się do podukcji rur przemysłowych:|), taki zwykły banan z
      dwiema kulkami- zapłaciłam 150zł.
      A, pani narysowała mi kropki, więc mam idealnie równiutko:)
      Nic się nie bój i biegnij po kolczyka;)
      pozd
      (sorry, że się tak rozpisałam)
    • Gość: inez Re: Body Piercing ? IP: *.chello.pl 06.01.06, 22:13
      Mam kolczyk w pępku od czwartej klasy LO, a juz kończę studia, więc całkiem
      dlugo.. Ja akurat robiłam u kosmetyczki w Warszawie, pistoletem, szybko i
      prawie bezboleśnie. Bolało tydzień później, jak trzeba było iść na przekładkę;)
      czyli włożenie banana. Goiło mi sie długo, ale z tego co wiem, to sprawa raczej
      indywidualna. Podobnie jak "odrzucenie" kolczyka przez organizm - mojej
      przyjaciółce się zdarzyło i ma bliznę;/ Ja przemywałam codziennie co kilka
      godzin wodą utlenioną, nie miałam większych problemów. Nosiłam biodrówki,
      bawełniane bluzki itd.. Najgorsze było przestawienie się na spanie na plecach,
      ale to już minęło i wróciłam do pozycji "żaby";)Aha, i jeszcze jedno, jak
      pewnego dnia na basenie zgubiłam kolczyk, to zanim kupiłam nowy - ok 3 dni, to
      dziurka prawie mi zarosła na amen;/ i jak sie z nią rozprawiłam, to niestety
      troche krwi sie polało..;/ ale mimo to wszystko jest ok i ja ze swojej strony
      szczerze polecam tego rodzaju biżuterię..:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka