Dodaj do ulubionych

Yves Rocher?

15.02.06, 18:14
Co powiecie na temat tych kosmetyków? Raczej hit, czy kit? Zasugerowałam się
naturalnymi składnikami kosmetyków Yves Rocher, ale ile w tym prawdy... może
któraś z was podzieli się swoimi opiniami. Będę wdzięczna:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: Yves Rocher? IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 15.02.06, 18:25
      mam krem pod oczy z takiej zielonej serii z retinolem
      jest naprawde super
      dobrze nawilża wygładza i ma taki lekko perłowy odcień
      chyba skusze sie na jakiś balsam od nich bo mają ładne zapachy
      pozdrawiam
    • maggi9 Re: Yves Rocher? 15.02.06, 19:36
      Seria plaisirs nature jest niezła.Ma takie apetyczne zapachy a i wody toaletowe z tej serii sa dośc trwałe.O reszcie się nie wypowiem bo raczej nie używałam.Miałam tylko puder w kamieniu oraz błyszczyk-raczej słabe
      • Gość: monika Re: Yves Rocher? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:47
        ja mam zel perfumowany taki pomaranczowo rozowy pieknie pachnie i jest super
        • schaetzchen Re: Yves Rocher? 15.02.06, 20:22
          Kiedyś ich sporo używałam.
          Hity:
          - absolutna rewelacja: płyn do demakijażu oczu z bławatkiem, dwufazowy. Świetnie
          czyści, uwaga: pozostawia tłustą "powłoczkę" która nie wszystkim może pasować;
          mi pasuje
          - linia hamamelis - żel pod prysznic i mleczko od ciała. Ładny zapach, balsam
          dobrze się wchłania, ale jak dla mnie na zimę zbyt mało "treściwy"
          - fioletowa, lawendowa seria do pielęgnacji stóp
          - z serii bio specific - zielonej - tubka z kremem matującym - używam na
          świecący nos :) bardzo dobrze matuje, ale trzeba bardzo uważać, bo niedokładnie
          roztarty pozostawia białe smugi
          - cień do oczu w tubce, kremowy, mam dwa kolory - opalizujące (czy też perłowe)
          orzechowy (a właściwie złoty) i różowy, bardzo fajne

OK:
          - seria Bio specific - różowa do skóry wrażliwej i bursztynowa odżywcza - bez
          spektakularnych efektów, ale OK, zwłaszcza dobrze wspominam odżywczy krem na noc
          - seria serum vegetal (czerwonobiała) maseczka liftingująca. Nie liftinguje, ale
          to dobry krem :)
          - fajne - zwłaszcza na wyjazdy bo zajmują mało miejsca - małe żele pod prysznic.
          - kremy do rąk arnica
          - tusz do rzęs couleurs nature (granatowe opakowanie) - żadnych spektakularnych
          efektów, ale tani i porządny, nie osypuje się
          - woda toaletowa ode au reve - zapach to rzecz gustu, ja go lubię. Dość nietrwały.
          - chyba już nie produkują, ale miałam kiedyś krem do biustu i dekoltu fermete
          buste, czy jakoś tak - bardzo go lubiłam ze względu na zapach :)

Kity:
          - maseczki żelowe owocowe - nie spodziewałam się efektów innych niż
          aromaterapeutyczne :) ale te zapachy są zbyt mocne i sztuczne
          - cała zielona seria Pro retinol - nie cierpię kosmetyków z drobinkami złota.
          Poza tym fajne, ale nie dla mnie :)))
    • mikams75 Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:00
      Super:
      - krem lawendowy do stop
      - zapachy owocowych zeli pod prysznic i balsamow
      - balsam w sprayu - niebiesko-biala butelka - 48 godz.nawilzenia /nie pamietam
      nazwy)
      - krem do cery wrazliwej bio specific
    • matylda.fm Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:07
      kremy tej firmy zdecysowanie mi nie słuzyły. Za to strasznie lubię te ich
      wszystkie pachnące akcesoria kapielowe- szczególnie o zapachy lilii:-)

Mam tez 2 buteleczki perfum i jestem zadowolona. Zapach całkiem trwały.
      • uunnii Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:27
        A na mnie zapachy z YR nie trzymaja sie zbyt dlugo, ale pozostale kosmetyki sa
        swietne. Testowalam juz kremy, mydla, szampony i jak do tej pory nie spodobal
        mi sie tylko plyn do mycia twarzy (nie pamietam nazwy; niebiski, "stozkowa"
        butelka i szary korek). Zapach byl super, ale moja buzia zle na niego
        reagowala. Teraz zachwycam sie podkladem (oczywiscie nazwa nieznana; cena 66
        zl). Doskonale kryje, matuje, dobrze sie rozprowadza, fajowo pachnie, malo
        brudzi i swietnie sie trzyma
        • zielona28 Re: Yves Rocher? 16.02.06, 07:44
          Polecam wody perfumowane i toaletowe(oprócz kolońskich)bo pachną bardzo długo i
          ślicznie(jestem nimi zachwycona),żele pod prysznic z tych samych serii poza
          zapachem niczym nie różnią się od tańszych ,kremy z serii Vegetal też fajne.Od
          około tygodnia testuję krem wyszczuplający(Płaski brzuch),większych efektów się
          nie spodziewam,przy rozstępach po kilku latach od ciąży,ale troszkę skóra
          inaczej wygląda a że mam dwa opakowania więc zobaczymy,ślicznie pachnie.
          Lakier do paznokci niczym nie różni się od tanich.
          Napewno nie kupię więcej nic do włosów bo skusiłam się na spray 3w 1 z woskami
          owocowymi a włosy miałam po nim jak tydzień nie myte,niemiłe w dotyku(ale to
          może tylko moje odczucie bo nie cierpię żadnych pianek,lakierów i nic
          usztywniającego).Ogólnie kremy i wody polecam.
    • paul_ina raczej kit 16.02.06, 07:50
      jakość porównywalna do Avonu
    • Gość: ann Re: Yves Rocher? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:36
      mnie uczulił ich krem pod oczy z retinolem więcej nic już nie kupiłam a
      wcześniej dość sporo tego kupowałam dodam że ani wcześniej ani później nie
      miałam na kosmetyki uczulenia
      • heather4 Re: Yves Rocher? 16.02.06, 10:33
        Jak dla mnie to są to dość drogie rzeczy, chyba że mają promocję. W każdym
        razie warto mieć kartę stałego klienta. Z kosmetyków polecam lawendowy krem do
        stóp - cudo. Poza tym świetny jest żel do mycia twarzy, do cery tłustej i
        mieszanej. Kremy do rąk są ok ale bez rewelacji.
    • bzzzk Re: Yves Rocher? 16.02.06, 10:46
      specjalnie oryginalna nie będę:) podoba mi się:
      - lawendowa seria do stóp (musujące kulki, żel chłodzący i krem- reszty nie
      próbowałam)
      - cała seria Plaisirs Nature (żele, balsamy, mydła, peelingi, wody itd.- godne
      polecenia, jeśli ktoś lubi "spożywcze" zapachy)
      - konturówka do ust w płynie (opakowanie jak eye- liner), rzeczywiście
      niezwykle trwała, szkoda tylko, że jest jedynie parę kolorów
      - z serii Fraicheur Vegetale- linia o zapachu bambusa (żel, dezodorant, woda-
      nawet dość długo czuję na sobie ten zapach, bardzo świeży, "zielony")

i to chyba na tyle, z absolutnych zachwytów:)

pzdr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka