lola_24 15.02.06, 18:14 Co powiecie na temat tych kosmetyków? Raczej hit, czy kit? Zasugerowałam się naturalnymi składnikami kosmetyków Yves Rocher, ale ile w tym prawdy... może któraś z was podzieli się swoimi opiniami. Będę wdzięczna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała Re: Yves Rocher? IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 15.02.06, 18:25 mam krem pod oczy z takiej zielonej serii z retinolem jest naprawde super dobrze nawilża wygładza i ma taki lekko perłowy odcień chyba skusze sie na jakiś balsam od nich bo mają ładne zapachy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Yves Rocher? 15.02.06, 19:36 Seria plaisirs nature jest niezła.Ma takie apetyczne zapachy a i wody toaletowe z tej serii sa dośc trwałe.O reszcie się nie wypowiem bo raczej nie używałam.Miałam tylko puder w kamieniu oraz błyszczyk-raczej słabe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Yves Rocher? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:47 ja mam zel perfumowany taki pomaranczowo rozowy pieknie pachnie i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: Yves Rocher? 15.02.06, 20:22 Kiedyś ich sporo używałam. Hity: - absolutna rewelacja: płyn do demakijażu oczu z bławatkiem, dwufazowy. Świetnie czyści, uwaga: pozostawia tłustą "powłoczkę" która nie wszystkim może pasować; mi pasuje - linia hamamelis - żel pod prysznic i mleczko od ciała. Ładny zapach, balsam dobrze się wchłania, ale jak dla mnie na zimę zbyt mało "treściwy" - fioletowa, lawendowa seria do pielęgnacji stóp - z serii bio specific - zielonej - tubka z kremem matującym - używam na świecący nos :) bardzo dobrze matuje, ale trzeba bardzo uważać, bo niedokładnie roztarty pozostawia białe smugi - cień do oczu w tubce, kremowy, mam dwa kolory - opalizujące (czy też perłowe) orzechowy (a właściwie złoty) i różowy, bardzo fajne OK: - seria Bio specific - różowa do skóry wrażliwej i bursztynowa odżywcza - bez spektakularnych efektów, ale OK, zwłaszcza dobrze wspominam odżywczy krem na noc - seria serum vegetal (czerwonobiała) maseczka liftingująca. Nie liftinguje, ale to dobry krem :) - fajne - zwłaszcza na wyjazdy bo zajmują mało miejsca - małe żele pod prysznic. - kremy do rąk arnica - tusz do rzęs couleurs nature (granatowe opakowanie) - żadnych spektakularnych efektów, ale tani i porządny, nie osypuje się - woda toaletowa ode au reve - zapach to rzecz gustu, ja go lubię. Dość nietrwały. - chyba już nie produkują, ale miałam kiedyś krem do biustu i dekoltu fermete buste, czy jakoś tak - bardzo go lubiłam ze względu na zapach :) Kity: - maseczki żelowe owocowe - nie spodziewałam się efektów innych niż aromaterapeutyczne :) ale te zapachy są zbyt mocne i sztuczne - cała zielona seria Pro retinol - nie cierpię kosmetyków z drobinkami złota. Poza tym fajne, ale nie dla mnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:00 Super: - krem lawendowy do stop - zapachy owocowych zeli pod prysznic i balsamow - balsam w sprayu - niebiesko-biala butelka - 48 godz.nawilzenia /nie pamietam nazwy) - krem do cery wrazliwej bio specific Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:07 kremy tej firmy zdecysowanie mi nie słuzyły. Za to strasznie lubię te ich wszystkie pachnące akcesoria kapielowe- szczególnie o zapachy lilii:-) Mam tez 2 buteleczki perfum i jestem zadowolona. Zapach całkiem trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
uunnii Re: Yves Rocher? 15.02.06, 21:27 A na mnie zapachy z YR nie trzymaja sie zbyt dlugo, ale pozostale kosmetyki sa swietne. Testowalam juz kremy, mydla, szampony i jak do tej pory nie spodobal mi sie tylko plyn do mycia twarzy (nie pamietam nazwy; niebiski, "stozkowa" butelka i szary korek). Zapach byl super, ale moja buzia zle na niego reagowala. Teraz zachwycam sie podkladem (oczywiscie nazwa nieznana; cena 66 zl). Doskonale kryje, matuje, dobrze sie rozprowadza, fajowo pachnie, malo brudzi i swietnie sie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
zielona28 Re: Yves Rocher? 16.02.06, 07:44 Polecam wody perfumowane i toaletowe(oprócz kolońskich)bo pachną bardzo długo i ślicznie(jestem nimi zachwycona),żele pod prysznic z tych samych serii poza zapachem niczym nie różnią się od tańszych ,kremy z serii Vegetal też fajne.Od około tygodnia testuję krem wyszczuplający(Płaski brzuch),większych efektów się nie spodziewam,przy rozstępach po kilku latach od ciąży,ale troszkę skóra inaczej wygląda a że mam dwa opakowania więc zobaczymy,ślicznie pachnie. Lakier do paznokci niczym nie różni się od tanich. Napewno nie kupię więcej nic do włosów bo skusiłam się na spray 3w 1 z woskami owocowymi a włosy miałam po nim jak tydzień nie myte,niemiłe w dotyku(ale to może tylko moje odczucie bo nie cierpię żadnych pianek,lakierów i nic usztywniającego).Ogólnie kremy i wody polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Yves Rocher? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:36 mnie uczulił ich krem pod oczy z retinolem więcej nic już nie kupiłam a wcześniej dość sporo tego kupowałam dodam że ani wcześniej ani później nie miałam na kosmetyki uczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Yves Rocher? 16.02.06, 10:33 Jak dla mnie to są to dość drogie rzeczy, chyba że mają promocję. W każdym razie warto mieć kartę stałego klienta. Z kosmetyków polecam lawendowy krem do stóp - cudo. Poza tym świetny jest żel do mycia twarzy, do cery tłustej i mieszanej. Kremy do rąk są ok ale bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Yves Rocher? 16.02.06, 10:46 specjalnie oryginalna nie będę:) podoba mi się: - lawendowa seria do stóp (musujące kulki, żel chłodzący i krem- reszty nie próbowałam) - cała seria Plaisirs Nature (żele, balsamy, mydła, peelingi, wody itd.- godne polecenia, jeśli ktoś lubi "spożywcze" zapachy) - konturówka do ust w płynie (opakowanie jak eye- liner), rzeczywiście niezwykle trwała, szkoda tylko, że jest jedynie parę kolorów - z serii Fraicheur Vegetale- linia o zapachu bambusa (żel, dezodorant, woda- nawet dość długo czuję na sobie ten zapach, bardzo świeży, "zielony") i to chyba na tyle, z absolutnych zachwytów:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś