Dodaj do ulubionych

~~Saliderm na rozstępy...??

05.03.06, 13:03
co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kasia.jun Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 05.03.06, 13:05
      www.aptekarzrodzinny.pl/old/aptekarz/produkty/saliderm/100.jpg
    • mikams75 Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 06.03.06, 12:13
      a ja sie zastanawiam, czy pomogloby na blizny podepilacyjne...
      Rozstepy to w koncu tez blizny.
      • Gość: pokemonka Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:20
        w ulotce przeczytałam że pomaga w leczeniu trądziku, czyli można nakładać go na
        twarz ? jak działa, czy jest skuteczny i w ogóle powiedzcie co o nim
        sądzicie ???
        • mikams75 Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 06.03.06, 12:23
          Nie uzywalam, ale z tego co czytalam to silnie zluszczajacy preparat.
          Radzilabym zachowac ostroznosc i ja chyba bym sie bala nalozyc to na twarz.
          • kasia.jun Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 06.03.06, 15:36
            ale np. na nogę? lajtowo... chodzi mi o te cholerne rozstępy:[:[
            • Gość: carolinasc zapytac trzeba justy IP: *.chello.pl 06.03.06, 15:55
              • Gość: anka rozstepy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:55
                wydaje mi się , ze sam saliderm na rozstepy nic nie da trzeba stosowac z
                retinoidami
              • evelak rozst 24.03.06, 14:57
                wydaje mi się , ze sam saliderm na rozstepy nic nie da trzeba stosowac z
                retinoidami
    • Gość: carolinasc znalazlam to : IP: *.chello.pl 06.03.06, 15:59
      www.wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-97590.html
    • margol28 Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 06.03.06, 16:00
      po przeczytaniu ulotki bałabym tego sie użyc
      • Gość: carolinasc takie mocne? IP: *.chello.pl 06.03.06, 16:24
        • kasia.jun Re: takie mocne? 06.03.06, 21:21
          własnie tez to mam, czytałyście wypowiedź pauly??
          a poza tym gdzieś czytałam, że za grubą kase takie rzeczy się robi w gabinetach
          lekarskich (własnie traktowanie rozstępów kwasem jakimś tam, aby skóra się
          złuszczyła i bla bla bla).
          • Gość: carola Re: takie mocne? IP: *.chello.pl 06.03.06, 21:24
            ale kurcze, troche sie boje :(
            • kasia.jun Re: takie mocne? 07.03.06, 16:19
              carola a co ci? do twarzy czy co?

może nie wiem, kup sobie i cieniusieńką warstewke daj np. na... kolano hehe nie
              no gdzieś tam na noge czy coś. i zobaczysz jak to będzie... wiadomo na twarzy
              wrażliwsza... będziesz miała jakieś odzwierciedlenie.
              • Gość: carola Re: takie mocne? IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:25
                nie, ale wlasnie z wytrzeszczonymi oczętami czytam, ze dziewczyny wariuja i
                nakladają to na twarz!!!wyobrazasz sobie - f.kafeteria.pl/temat.php?
                id_p=2005713&start=60
                ja chce na pośladki, ale się boję, ze wypalę dziurę :))
                zrobię tak, jak mówisz - popróbuję na małym kawałku skóry - hihi:)
                • Gość: carolina cos pokrecilam z linkiem IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:27
                  ale jak wpiszesz w google Saliderm to trzecia pozycja - Kafeteria-forum... -
                  tam jest o nakładaniu go na buzię - masakra:)
          • margol28 Re: takie mocne? 08.03.06, 09:38
            Ja bałabym się, ze zostaną po tym jeszcze większe blizny. Jestem juz coraz
            bliżej decyzji na zabiegi w gabinetach, np. mikrodermabrazja.
            • kasia.jun Re: takie mocne? 08.03.06, 20:26
              margol nie wszystkie nas stać...
              • Gość: dorota Re: takie mocne? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.03.06, 22:48
                Hmmm...ja sobie tak mysle jak sie te rozstepy na tyleczku zluszcza to bede
                miala caly bialy a reszta ciala lekko opalona..a jak sie po tym salidermie
                zaczne opalac potem i mi blizny albo przebarwienia sie zrobia??
                dziewczyny moze lepiej zapytac sie najpierw dermatologa? alobo odlozyc takie
                experymenty na jesien, zeby skora mogla odetchnac do lata?
                • justa_79 Re: takie mocne? 09.03.06, 10:06
                  przecież nie każdy się opala, a już zwłaszcza z gołym tyłkiem :D
                  • kasia.jun Re: takie mocne? 09.03.06, 15:58
                    hehe dokładnie justa:P
                    a może i masz rację z tą jesienią... i dermatologiem (ale znając życie on powie
                    NIGDY W ŻYCIU i każe pójść do speców za grubą kase...)
    • Gość: lili Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:18
      hm pierwszy raz widze specyfik z kwasami, ktory jest tak tani.chyba wyprobuje
      go na rozstepy.stezenie kwasow jest podobno w sam raz na poczatek. a nie wiecie
      czy jest on na recepte?
      • kasia.jun Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 24.03.06, 21:46
        nie, bez recepty
        • Gość: evelak Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:12
          własnie dziewczyny przeczytajcie dokładnie wypowiedz pauli 07 na wizazu. Ona
          stosuje retinoidy a dla lepszszego efektu saliderm nie wiem czy sam cos pomoze
          na rozstepy.
          • kasia.jun Re: ~~Saliderm na rozstępy...?? 26.03.06, 11:14
            pokaże wam coś:
            Miejscowo stosowane retinoidy w stężeniu 0,05-0,1% działają złuszczająco,
            ponadto hamują aktywność tyrozynazy, przez co zapobiegają dalszemu ciemnieniu
            plam. Przyśpieszają eliminację przebarwień. Rozluźniając strukturę naskórka,
            ułatwiając wnikanie innych substancji wybielających i przeciwplamiczych.
            Retinoidy 0,1% najlepiej kojarzyć z hydrochinonem 5% i dexamethasonem 0,1%
            (mieszanina tych składników), co uefektywnia terapię przeciwplamiczą.
            W warunkach domowych lub w razie braku dostępu do składników można zastosować
            terapię złożoną kombinowaną[...]

wypowiedź na forum wizaz:
            Hej!
            Ja już to stosowałam (saliderm), ale na ramiona i łopatki, tam miałam dużo
            śladów, głównie po uczuleniu, ale że drapałam to brzydkie blizny pozostały.
            Mogę przyznać, że działa to szybko (złuszcza) bo po 2-3 dniach skóra jest
            czerwona i łuszczy się. Nie byłam w tym wytrwała, ale to inna historia
            Teraz zakupiłam drugi słoiczek i zamierzam sprawdzić działanie na rozstępy, już
            raz smarowałam i czuć, że działa (szczypie) tylko musze to robić codziennie
            Czytałam gdzieś, chyba na kafeterii, że niektóre stosują to na twarz, ale jak
            dla mnie to chyba jakieś kamikadze, przecież to jest silniejsze od Glyco A.
            A na rozstępy, myślę, że jak najbardziej się nadaje, tylko trzeba
            systematycznie, regularnie.
            A i może jeszcze jedno, co może być ważne - bo to jest salicylowy kwas, nie
            można tego stosować na duże powierzchnie skóry i przy uczuleniach na salicylany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka