Gość: angelica IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.03.06, 22:36 Można pic dziennie 2 listry herbaty zielonej? I zero wody mineralnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: mozna? 08.03.06, 22:39 Gość portalu: angelica napisał(a): > Można pic dziennie 2 listry herbaty zielonej? > I zero wody mineralnej? a to jest jakieś przykazanie dietetyczne, żeby koniecznie wodę mineralną pić? mnie się nie zdarza, żyję i mam się dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: mozna? IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 08.03.06, 22:40 nie no tak sie pytam bo ja zamiatwody wole pic herbate.. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: mozna? 08.03.06, 23:03 Gość portalu: , napisał(a): > nie no tak sie pytam bo ja zamiatwody wole pic herbate.. więc pij sobie na zdrowie. ja nie piję wody, bo nie lubię. piję bardzo dużo różnej herbaty, trochę soków, trochę kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: mozna? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.03.06, 22:43 pewnie ze mozna hehe bedziesz zyc dlugo jak japonczycy Odpowiedz Link Zgłoś
kamyszkasia Re: mozna? 08.03.06, 23:15 Raczej nie bardzo. Herbata ma działanie moczopędne (nie tak silne jak kawa, ale jednak) i może się okazać, że te dwa litry przyjęte nie wyrównają bilansu strat. Poza tym może za bardzo pobudzać (niektórzy piją zamiast kawy) a także drażnić żołądek w takich ilościach A tak bonusem, aleto nie potwierdzone naukowo, tylko z opowiadań - koleżanka koleżanki piła dużo zielonej herbaty na schudnięcie i trochę jej się kolor skóry zazielenił - taka wyszła z tego "topielicowata" Odpowiedz Link Zgłoś