nospa24 27.03.06, 23:43 Idzie wiosna, cieplejsze dni, wiec potrzebuję dobrego, matującego (na dluuuugo), kryjącego, antybakteryjnego fluidu do baaaardzo tłustej skóry, z duuuużą ilością blizn i grudek. Maksymalnie za 30 zł. Macie jakieś sprawdzone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swinka_morska Re: Tłusta skóra 27.03.06, 23:51 prosze pani, takie rzeczy to tylko w erze..... no a tak na powaznie to bedzie ciezko.... wiem, ze manhatan wypuscil tak gdzies we wrzesnie zeszlego roku serie zntybakteryjna, ale ostatnio juz jej w sklepach nie widac... kryjacy jest revlon colorstay (bez pompki), lasting performance (MF) i kamuflaz art deco, ale wszystko powyzej 30 zl, a i napewno nie jest antybakteryjne... jezeli chodzi o matowienie, to jednak najlepsze sa transparentne pudry sypkie - spokojnie mozna polozyc na makijaz, skora od nich nie wariuje... antybakteryjne byly podklady z serii under twenty (nie wiem czyz jeszcze sa) z erisu, ale ich trwalosc pozostawiala wiele do zyczenia (godzina maksimum)... ale chyba jednak najlepszym rozwiazaniem bedzie kamuflaz (byc moze troche drogi, ale strasznie wydajny i trwaly) + puder sypki w odcieniu kamuflazu (ewentualnie puder w kamieniu, ale trzeba by go nakladac pedzlem - ladniejszy efekt optyczny przy tlustej skorze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Tłusta skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:35 revlon color stay jest moze i niezły ale ja go musze mieszac z innym podladem bo tak szybko zasycha zenie nadazam go rozprowadzic, ale wcale taki trwaly nie jest po kilku godz buzia mi sie swieci, mam taki sam problem jak kolezanka i tez nie mog dobrac sobie podkładu a juz tyle mialam ze szok. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Tłusta skóra 28.03.06, 00:03 też szukam czegoś takiego, ale niestety- nie ma;) z czegoś trzeba zrezygnować, niestety... jeśli najbardziej zależy Ci na kryciu, to niestety trzeba się zaopatrzyć w bibułki matujące, bądź używać zwykłych chusteczek i często odciskać za ich pomocą nadmiar sebum, a potem nakładać puder (też uważam, że sypki będzie lepszy), bo takie podkłady są cieżkie i tłusta twarz błyszczy się bez pudru niemiłosiernie:/ do 30 zł jest np. Excipial pigmencreme za kilkanaście zł, dostępny w niektórych aptekach. antybakteryjny nie jest, ale przeznaczony do cer trądzikowych, więc krzywdy nie powinien zrobić. z tanich lepiej kryje Dermacol, ale on już robi raczej teatralną maskę, więc lepiej by było zmieszać z jakimś kremem, kosztuje ok. 10 zł. innych tak mocno kryjących i tanich nie znam. bardzo dobre są apteczne- LRP Unifiance i Vichy dermablend, ale one kosztują ok. 70zł... co do matujących właściwości podkładów, to przy bardzo tłustej nic nie zmatowi jej na długo, też mam z tym problem:/ ale na pewno lżejsze podkłady, matujące dłużej będą wyglądały lepiej, niż te stricte mocno kryjące. z takich do 30 zł za przyzwoity uważam Maybelline, nie pamiętam dokładnie nazw, są 2- jeden Wonder Finish bodajże, a drugi Matt cośtam, ten pierwszy kosztuje właśnie koło 30 zł, drugi koło 20. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Tłusta skóra 28.03.06, 00:07 tak sobie jeszcze myślę, że w sumie można kupić podkład matujący (20 zł) + korektor (w tym celu np. dermacol za 10 zł) i maskować tylko te miejsca z bliznami i przebarwieniami. ale skoro piszesz, że masz ich dużo, to może być trudno i trzebaby zamalować większą powierzchnię... w związku z tym wydaje mi się, że ta opcja nie będzie najlepsza, ale sama musisz ocenić, czy tak by się dało. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Tłusta skóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:42 City Matt Erisa 18 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia 5 Re: Tłusta skóra IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.03.06, 13:45 Nie ma czegos takiego w ogole. A do 30 PLN tym bardziej. Mam 47 lat i wiem cos o tym. Odpowiedz Link Zgłoś