Dodaj do ulubionych

Ortodonta w Warszawie

IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 05.01.03, 15:07
Dzięki wam zdecydowałam się założyć aparat w tym roku na swoje ząbki:-)A
wachałam się długo! Teraz mam tylko taki mętlik w głowie. Gabinetów
ortodontycznych w Warszawie jest mnustwo wszedze...gdzie radziłybyście mi
iść. Chodzi mi o fachową opiekę, najlepiej w przystępnych cenach jak to
możliwe:-) Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 19:10
      Witaj,
      z pelna gwarancja jakosci i milej obslugi moge polecic Ci mojego ortodonte - dr
      Ewe Czochrowska. Przyjmuje na ulicy Zytniej - tel 862 62 66.
      Jestem bardzo zadowolona. Jest mila, uwazna, odpowiada na kazde pytanie. Jesli
      sie cos dzieje mozesz zadzwonic i przyjechac od razu. I wizyty kontrolne tez sa
      tanie - najczesciej place 50pln (wyjatkowo raz zaplacilam 100pln). Aparat
      kosztowal mnie 1500pln, ale to musisz potwierdzic u niej, bo zakladalam rok
      temu i nie wiem czy ceny sie nei zmienily.
      powodzenia
      • Gość: kyoko Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 06.01.03, 14:37
        dzięki:-) A może ktos się jeszcze wypowie na ten temat?
    • Gość: Do Ani - Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.01.03, 14:45
      Aniu, czy to jest prywatny gabinet ? Czy aparat miałaś metalowy, czy
      ceramiczny. I jeszcze jedno pytanie - ile miałaś lat, jak założyłaś aparat ?
      Paola
      • Gość: niki Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.14.* 06.01.03, 15:03
        Polecam Ci aparat ruchomy, leczy szybciej, taniej (za dwa łuki 500 zł) i wada
        nie wraca. Ortodonci to naciągacze. Ja nie płaciłam nic za wizyty, sama sobie
        także regulowałam aparat. Zęby mam proste jak drut (a wada była duża). Aparat
        nosiłam 6 miesięcy.
        • Gość: ela Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.pl 06.01.03, 15:10
          Nie daj sięzwieść bajkom na temat ruchomych ap.u dorosłych.w rzadkich można je
          zastosować z gwarancją powodzenia. Najczęściej jednak zastosowanie ich w
          starszym wieku powoduje wiele skutków ubocznych. Naprawdęnie warto. Co tanie to
          drogie, czego nie zapłacisz teraz, to zapłacisz w przyszłości jak
          będzieszleczyć skutki powikłań!!!!!!!!
      • Gość: Paola Re: Ortodonta w Warszawie - do Paoli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 22:04
        Mam aparat metalowy. Mialam 28 lat jak go zalozylam i zdejmuje go za 2-3
        miesiace. Gabinet jest prywatny,ale nei jestem pewna czy mozna gdzies w
        warszawie znalezc dobrego ortodonte w panstwowym gabinecie..
    • Gość: ela Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.pl 06.01.03, 14:53
      Radzę idź do jakiegoś młodego lekarza (30-40 lat). Aparaty st. na dobre weszły
      do Polski w połowie lat dziewięćdziesiątych. Starsi ortodonci leczyli na
      początku tylko ap. ruchomymi. Opanowanie leczenia ap st. wymaga wiedzy z
      zakresu fizyki, biomechaniki, geometrii. Do tego wymagana jest nieporównywalna
      precyzja, która w przypadku ap. ruchomych nie jest tak duża.
    • Gość: Paola Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.01.03, 23:10
      Aniu, dzięki za odpowiedź, z tymi "państwowymi" lekarzami to masz oczywiście
      rację, bardziej mi chodziło o to, czy to gabinet prywatny, czy np. klinika.
      Poważnie rozważam założenie aparatu, byłam już u dwóch ortodontów i u jednego z
      nich zarówno lekarka jak i jej pomoc były bardzo nieprzyjemne, pozwalały sobie
      na uwagi cytuję "a co, rodzice o ząbki nie zadbali..", i powiem szczerze, że
      chociaż wciąż myślę poważnie o założeniu aparatu, to nie chcę znowu naciać się
      na kolejną "miłą" panią ...
      Co do aparatów ruchomych, o których ktoś tu pisał - sprawdzają się u małych
      dzieci, ale u starszej młodzieży i dorosłych efekty da aparat stały - czas
      działania aparatu ruchomego jest zbyt krótki, a wada będzie powracać. Może
      osoba, która pisała o skuteczności aparatu ruchomego jest wyjątkiem od reguły ?
      Ja bym jednak nie zawierzyła aparatowi ruchomemu.
    • Gość: Ania Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.point / localhost 07.01.03, 10:05
      Zgadzam sie, że aparaty ruchome działaja tylko u małych dzieci, przy czym
      trzeba je bardzo regularnie rozkręcać i duzo nosić. Ja nosiłam taki kilka lat,
      pomógł mi trochę owszem, głównie na zgryz ale ząbki mam nadal krzywe. Kiedy
      będąc w szkole średniej zaproponowałam mojej Pani doktor aparat stały,
      powiedziała, że to szkodliwe, że trzeba zęby usuwać, a lepiej mieć krzywe niż
      pozbywać się świadomie zdrowych zębów. Szkoda, że nie wzięła pod uwagę, że dużo
      szybciej można nabawić się próchnicy przy bardzo stłoczonych zębach. Każdy
      posiadacz takich ząbków na pewno wie, jak cięzko czyści się nitka dentystyczna
      takie zęby.
      Teraz mam 24 lata i myślę od dłuższego czasu o założeniu stałego aparatu. Ale
      nie wiem, na jaki gabinet się zdecydować. Na dodatek mieszkam w Warszawie od
      niedawna więc nie mam pojęcia, które gabinety są naprawdę dobre i sprawdzone i
      nie rujnują kieszeni. Wiem, że w duzych prywatnych klinikach np. Enel Med czy
      tym podobne jest strasznie drogo, a inne? Niedługo idę na konsultacje
      ortodontyczną do PRIMA DENT, przyjmuje tam dr. Mazur. Czy ktos z Was zna tego
      Pana doktora i może robił tam aparat? Może polecicie jakieś sprawdzone miejsca?
      • kdys Re: Ortodonta w Warszawie 07.01.03, 11:07
        Leczyłam się u dr Mazura. W tej chwili noszę już retencję i jestem bardzo
        zadowolona ze swojego uśmiechu. Jest to młody lekarz, któremu moim zdaniem
        bardzo zależy z jak najlepszego efektu swojej pracy.
        • Gość: kasia Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.riviera.pw.edu.pl 07.01.03, 11:26
          gdzie znajduje sie Prima Dent i jak mozna znalezc dr Mazura?
          z gory dziekuje
          pozdrawiam
          Kasia
          • Gość: kyoko Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 07.01.03, 11:48
            Właśnie, dziweczyny dajcie jakieś konkretne namiary jeśli to możliwe. Ja juz
            jestem zdecydowana na aparat- ten na stałe, tylko po prostu nie wiem, gdzie mam
            iść. Gabinetów jest bardzo dużo, interesowało mnie po prostu to, gdzie wy sie
            leczycie i ile to kosztuje:-)
    • Gość: Ania Re: Ortodonta w Warszawie IP: *.point / localhost 07.01.03, 12:22
      Gabinet PRIMA DENT znajduje się miedzy innymi na ul. Króżańskiej, to jest róg
      Al. Niepodległości i ul. Madalińskiego. Bardzo dobry dojazd metrem, tam
      przyjmuje dr. Mazur.
      Telefon najlepiej uzyskać na informacji, albo zajrzeć na ich strone internetowa.
      MOKOTÓW:

ul. Króżańska 20
      (róg Al. Niepodległości i Madalińskiego)
      tel. 849 99 92, 849 53 67

A czy ktoś jeszcze leczył się u dr. Mazura?
    • Gość: Margola Re: Ortodonta w Warszawie IP: 157.25.128.* 07.01.03, 14:21
      Drogie Dzieczyny, same tu na tym forum nic nie rozstrzygniecie. Nawet nie
      osiągniecie consensusu ws. wyżsości aparatu ruchomego od stałego, czy
      odwrotnie. Każda wada, każdy zgryz, każdy ząb jest inny u każdego. Ja odważyłam
      się na wyprostowanie swoich zębów (wykrzywioną miałam dwójkę i cofniętą trójkę,
      a to na skutek tego, że u szkolnego dentysty nie chcieli mi uwierzyć, że w
      wieku 17 lat miałam jeszcze mleczaka; doprowadziło to do tego, że w wieku 33
      lat miałam usuwanego mleczaka) w wieku 35 lat. Aparat nosiłam rok (potem przez
      rok niewidoczną już szynę od wewnątrz) i zęby mam proste. Uśmiech gwiazdy.
      Polecam prywatna przychodnię PROMED i p. dr Kosińska (tel. 822-18-11).
      Przychodnia mieści się na Pl. Narutowicza prawie vis a vis kościoła (a
      dokładniejszy adres to ul. Uniwersytecka).
      Pozdrawiam
      Margola
    • Gość: AgnieszkaK. Re: Ortodonta w Warszawie IP: proxy / 204.48.22.* 07.01.03, 14:46
      Mam 26 lat. Niedawno byłam na wizycie u ortodonty. Ortodonta zalecił mi na
      początek założenie od strony wewnętrznej (podniebienia) jakiegoś nieznanego mi
      wcześniej ustrojstwa na 6 miesięcy (po tym czasie ma być już radykalna poprawa)
      a póżniej dopiero zdecydowanie się na noszenie aparatu ruchomego (za którym
      optuje) bądź stałego. Pani ortodontka doradzała mi aparat stały ale
      powiedziała, że założy mi również aparat ruchomy, który wolę, pod warunkiem, że
      obiecam jej, że będę nosić aparat ruchomy 22 godziny na dobę ! Mam do Was
      pytanie: czy ktos z Was nosił już coś takiego ? Zaznaczam, że nie jest to ani
      aparat stały ani ruchomy.
    • Gość: Agnieszka Świetny ortodonta - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 11:09
      Po pierwsze nawet nie myśl o ruchomym - on tak na prawdę sprawdza się do 15
      roku życia. Strata czadsu i pieniędzy.
      Noszę aparat stały od 1,5 roku czyli jestem już na końcówce i mogę wiele na
      ten temat powiedzieć. Jako, że pracuję i bardzo bałam się wyglądać śmiesznie z
      aparatem metalowym ( 1000PLN łuk ) więc założyłam porcelanowy (1700PLN łuk ).
      Wydatek spory, ale się opłaca już po miesiącu było widać zmiany! Przygotowanie
      dozałożenia aparatu to: zdrowe i odkamienione zęby. Zdjęcia - pantomogram i
      jakieś tam jeszcze - razem 320 zł ( tak płaciłam u mojego ortodonty ). Każda
      wizyta kontrolna ( miesiąc w wiesiąc punktualnie !!! ) - 150 zł. Drogo,ale
      warto. Facet, który mi zakładał nazywa się Piotr Fudalej - (22)862 62 66. W
      gabinecie zajmuje się TYLKO zakładaniem aparatów, klientów full na prawdę
      polecam. Zadzwoń do niego, umów się na konsultację, a on wyjaśni wszystkie
      twoje wątpliwości.
      I jeszcze jedno - noszenie tego aparatu nie jest uciążliwe, ale czasami zęby
      na prawdę bolą. Ale powiem jedno - dla takiego efektu warto.
      pozdrawiam
      • Gość: Agnieszka Re: Świetny ortodonta - polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.03, 11:19
        Aha jeszcze jedno - aparat ruchomy może skorygować zgryz kiedy jest on w miarę
        dobry, a zęby znajdują się w łuku i trzeba je od siebie odsunąć. To wszystko,
        cudów nie ma. Jeżeli masz zęby nawet lekko poza łukiem ( np trójki ), jeżeli
        ząb urósł ci do środka, lub nachodzi na inny to nie ma szans. Wiem, bo sama
        straciłam 2 zęby przy leczeniu takim cudakiem, wada się nie zmniejszyła,
        natomiast moje podniebienie stało się bardzo szerokie - co jest konsekwencją
        rozkręcania aparatu. Sama pomyśl czy warto. Facet, którego ci poleciłam
        praktykował w stanach i co śmieszne - sam taki aparat nosił. Konsultacja jest
        teoretycznie płatna, ale wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że za rozmowę nie
        chcesz płacić :-), to bez problemu cię przyjmą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka