agatawka 18.07.06, 12:29 wybieram sied morze i zastanawiam jak wysoki filtr stosowac? mam jasną cere piegowatą,ciemne włosy, opalam sie na czerwono Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofera1 Re: pytanie o filtr 18.07.06, 12:40 niedawno pyt sie o to samo, jak masz delikatna skórę zacznij od 25 , a potem 10 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: pytanie o filtr 18.07.06, 12:49 Powiem tak- lepiej użyć za wysokiego niż potem żałować, na plaży widać mnóstwo osób ze spaloną skórą smarująćych się czymś rozpaczliwie. Co najmniej 25 na początek, jeśli mogę doradzić mojego faworyta- balsam Polleny Ewy- "Eva sun" dla dzieci, na plażę idealny bo nie przykleja się do niego piach. Posiada fototrwałe filtry UVB 25 i UVA 15 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: pytanie o filtr 18.07.06, 14:47 ojojś :( a mogę pstryknąć temu składowi fotkę i na maila wysłać?? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: pytanie o filtr 18.07.06, 15:56 dzięki za fotkę. ciekawa kombinacja filtrów. preparat zawiera Parsol, stabilizowany przez poprzedzający go w składzie 4-methylbenzylidene camphor. połączenie tych 2 filtrów jest bardzo popularne w większości preparatów, jednak najczęściej Parsol jest destabilizowany przez inne filtry, których tutaj brak, jest za to dwutlenek tytanu na początku składu. generalnie filtry nienajgorsze, choć są stabilniejsze mieszanki (Parsol + octocrylene lub Tinosorby czy Mexoryle). Odpowiedz Link Zgłoś