Dodaj do ulubionych

Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie?

10.02.03, 11:16
Wiecie może jakie filtry zawiera (naturalne czy inne?) i jaką ma ochronę UVA?
Moja skóra nie toleruje Mexorylu, po nim pory zatykają mi się w tempie
ekspresowym.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 12:11
      na pewno nie zawiera mexorylu (jest to opatentowany filtr stosowany w grupie
      l'oreala)
      • nenne Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? 10.02.03, 13:53
        dziękuję Justy :) a co do UVA nic nie wiadomo? Pracuję przez komputerem i
        potrzebuję czegoś porządnego.
    • Gość: monias1 Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? IP: 217.97.133.* 10.02.03, 17:10
      jest super, ma bardzo lekka konstystencje (mam krem), mam cere mieszana i dla
      mnie w okresie zimowym jest ok.szybko sie wchlania, cera sie nie lepi.
      • Gość: nenne Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? IP: *.icpnet.pl 10.02.03, 17:40
        A powiedz mi jeszcze :) czy ma alkohol w składzie?
        Bo np. Biotherm którego dostałam stoi na półce; miał alkohol na 3 pozycji i
        dostaję po nim wyprysków :((
    • Gość: ula Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? IP: *.rasserver.net 10.02.03, 18:58
      nenne napisała:

> Wiecie może jakie filtry zawiera (naturalne czy inne?) i jaką ma ochronę
      UVA?
      > Moja skóra nie toleruje Mexorylu, po nim pory zatykają mi się w tempie
      > ekspresowym.

Nie sadze by to Mxotyl ci zatykal pory, jesli juz to moze podrazniac, ale
      napewno nie jest komedogenny, napewno inne skladniki kremow to spowodowaly.
      Krem Estee Lauder awiera dwutlenek tytanu i filtry chemiczne. Chroni ale nie
      jest naskuteczniejszy w ochronie przed UVA, Hydraphase XL jest duuuuo lepszy i
      skuteczniejszy. Dwutelnek tytanu jest mniej skuteczny niz tlenek cynku.
      Ale zawsze to lepiej chronic sie tym kremem niz zadnym.
      • Gość: ula Re: Day Wear SPF 15 Estee Lauder- znacie? IP: *.rasserver.net 10.02.03, 19:07
        sorry za pomyłki
        Nie sadze by to Mexoryl ci zatykal pory, jesli juz to moze podrazniac, ale
        napewno nie jest komedogenny, napewno inne skladniki kremow to spowodowaly.
        Krem Estee Lauder zawiera dwutlenek tytanu i filtry chemiczne. Chroni ale nie
        jest najskuteczniejszy w ochronie przed UVA, Hydraphase XL jest duuuuzo lepszy
        i
        skuteczniejszy. Dwutlenek tytanu jest mniej skuteczny niz tlenek cynku.
        Ale zawsze to lepiej chronic sie tym kremem niz zadnym.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka