sylwiq1 05.01.07, 18:08 Hej wszystkim:)Szukam jakiegoś kryjącego ,matującego podkładu żeby nie świeciła mi się cera.Piszcie nazwy jakiś dobrych, nie zadrogich podkładów bo już nie mogę patrzeć na swoją twarz:( help... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_veuve_noire Re: dobry podkład!!! 06.01.07, 10:23 EL Double Wear Revlon Colorstay Revlon Colorstay Natural (ale raczej nie są tanie) L'Oreal True Match + setki propozycji, które można znaleźć, jeśli użyje się wyszukiwarki + lektura Wizażu: www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=5 Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: dobry podkład!!! 09.01.07, 16:40 L'Oreal True Match nadaje się do skóry normalnej i lekko suchej, ale na pewno nie tłustej! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: dobry podkład!!! 06.01.07, 23:45 Zauwazylam prawidlowosc, ze im ciezszy, bardziej kryjacy podklad, tym szybciej przetluszcza sie po nim skora. Polecalabym lekkie, moga byc nawilzajace, ale za odzywcze i tluste zapchaja pory. Najlepiej moja rpzynajmniej skore matuje sam puder sypki nalozony po uzyciu kremu i korektora, na podkladzie zachowuje sie jak sam podklad. Odpowiedz Link Zgłoś
indianprincess Re: dobry podkład!!! 10.01.07, 11:34 nie polecam matujących, mocno kryjących podkładów. Nawet te z górnej półki nienaturalnie wyglądają na twarzy, powodują przetłuszczanie się i błyszczenie cery. Polecam jakiś lekki podkładzik rozświetlający (z niedrogich Rimmel, L'oreal, Eris) w połączeniu z pudrem w kompakcie na świecące się miejsca a na przebarwienia korektor. Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: dobry podkład!!! 10.01.07, 13:25 Max Factor Lasting Performance Teraz mam L'oreal Infallibe i jest od niego wiele gorszy. Absolutnie żadnych podkładów rozświetlających, koszmarnie wyglądają na tłustej cerze. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: dobry podkład!!! 10.01.07, 18:49 Ja się stale powtarzam, ale polecam Ci sprawdzony przeze mnie i mój ulubiony podkład L'oreal Ideal Balance, matujący do cery mieszanej. Polecam ! --------------- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
bea747 Re: dobry podkład!!! 10.01.07, 18:55 Do cery tłustej i mieszanej polecam bazę Dax Cosmetics,na niej kazdy podkład wygląda dobrze cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
triskell Re: dobry podkład!!! 10.01.07, 21:28 Co prawda jest średnio kryjący, ale dobrze matuje: Mary Kay Medium Coverage Foundation. Opinie na Wizażu ma świetne, ja też jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_blondyneczka Re: dobry podkład!!! 11.01.07, 01:12 Słuchaj ja zakupiłam sobie ostatnio Revlon Colorstay. Rewelacja! Świetnie kryje, super odcienie, długo sie utrzymuje, super matuje (nie używa się pudru). Tylko cena, w sklepach powyżej 60 zł. Ja kupiłam na allegro za 35+ przesyłka...i chyba zostanę przy nim na długo. Wczesniej używałam Maybelline Wonder Finish ale odradzam z powodu słabego matowania. Odpowiedz Link Zgłoś
olakrowa Re: dobry podkład!!! 11.01.07, 22:49 moglabys podac sprzedawce z allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 do małej blondyneczki 12.01.07, 15:53 U kogo na allegro kupiłaś ten podkład, możesz podać sprzedawcę? Odpowiedz Link Zgłoś
limonka110 Re: dobry podkład!!! 12.01.07, 18:21 ja polecam Maybelline dream matte mousse. naprawde matuje i jest lekki. :) uzywam go juz dlugo dlugo.... cena 20-25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nellya Re: dobry podkład!!! 11.01.07, 13:32 loreal infalible (właśnie go używam)- to zależy od cery - moja jest mieszana. Po nałożeniu buzia wygląda ładnie ale Po 3 godzinach twarz zaczyna się świecić i jest tłusta. Podkład zostaje wszędzie - tak się ściera. Pod tym względem jest beznadziejny i dlatego zamierzam zakupić ponownie revlon colorstay - który jest bardzo ciężki ale dzięki temu trwały. Nie musisz się martwić że starł Ci się z buzi. Szukałam czegoś lżejszego od Revlonu a tak samo skutecznego lecz niestety jak do tej pory nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiajaniak Re: dobry podkład!!! 11.01.07, 21:21 Mam 3 ulubione podkłady, które zawsze są w mojej kosmetyczce: - City Matt Lirene (20 zł) - True Match L'oreala (50 zł) - Colorstay Softflex Revlona (70 zł) W moim wypadku najlepiej matuje City Matt i Colorstay. Natomiast najlepiej kryje True Match. Odpowiedz Link Zgłoś
malinoweciacho Re: dobry podkład!!! 12.01.07, 00:47 Polecam Revlon Colorstay Natural, faktycznie nie jest tani, ale niesamowicie wydajny, używam od ponad dwóch miesięcy niemal codziennie i ledwo widzę ubytek. Na dłuższą metę wydatek opłaci się. Natural nie jest mocno kryjący, jeśli to ważne to pewnie nowy Colorstay Softflex będzie lepszy - podobno jest lżejszy od starej wersji przy podobnym kryciu. Jeśli chodzi o matowienie, to chyba wszystkie z tej serii spisują się dobrze. Ja nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś