Dodaj do ulubionych

suche usta

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 11:37
Kto ma poradę dla mnie? W zeszłym tygodniu zrobiły mi się bardzo suche usta
na górnej wardze z lewej strony (czyli miejscowo) strasznie suche - smaruję
kremem nivea i nic - dodam że całą zimę używalam pomadek ochronnych - nie
wiem od czego mam takie zmiany przy oblizaniu czuję takie coś jakby gładka
warstewka ust została starta? Kto pomoże?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: suche usta IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 08.04.03, 17:32
      Polecam na tę dolegliwość CERALIP firmy La Roche-Posay, do nabycia w aptece
      (nie pamiętam ceny). Doradził mi to farmaceuta. Pomogło:)
    • lady Re: suche usta 08.04.03, 17:45
      Tisane - apteczny cud za 6 zł. Uratował mi pękające do krwi usta w półtora
      dnia, za co mu wdzięczna będę dozgonnie.
      • asiekok_28 Re: suche usta 08.04.03, 19:29
        Moze brakuje Ci jakichs witamin czy mineralow?? Najlepiej kup sobie jakies
        tabletki multiwitaminowe i mineraly. Ja mam teraz Humavit. To tabletki z
        drozdzy piwnych z wyciagami ze skrzypu i pokrzywy. Ale sa tez inne tego
        rodzaju. A poza tym na suche usta swietny jest mod. Co kilka dni smaruj sobie
        nim usta zostaw na kilka minut a potem zliz.
        • Gość: gogo Re: suche usta IP: *.mtnet.com.pl 09.04.03, 10:53
          pomadka ochronna - niestety nie kazda jest dobra/np. nivea jest do niczego/
          balsam Tisane jest rewelacyjny! a z pomadek polecam Labix -w aptece-super!
          • soraya1 Re: suche usta 11.04.03, 10:22
            Gość portalu: gogo napisał(a):

> pomadka ochronna - niestety nie kazda jest dobra/np. nivea jest do niczego/
            > balsam Tisane jest rewelacyjny! a z pomadek polecam Labix -w aptece-super!

pomadka ochronna nie leczy tylko zapobiega..na popekane i wysuszone usta NIVEA
            ma specjalna pomadke Lip Care Vitamin Power z witaminami A, C, E i prowitaminą
            B5 ... pomaranczowa tubka, rewelacyja jest tez gdy mamy czerwony nos podczas
            kataru...
    • Gość: alla Re: suche usta IP: *.a2000.nl 09.04.03, 11:08
      Dla mnie rewelacyjnie dziala stary dobry apteczny Dermosan (ale nie ten zielony
      z filtrami, ale w niebieskiej tubce bez filtrow). Cud po prostu. I dziala na
      dluzej, nie trzeba co chwila smarowac jak po wazelinie.
      Wazelina nie jest dobra na usta, ani rozne popularne natluszczacze do ust w
      sztyftach czy w pudelkach itp. Sa do niczego. szkoda kasy.
      • faba Re: suche usta 09.04.03, 12:48
        Tisane! Potwierdzam, jest rewelacyjny!
        • Gość: jw dzięuję IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 08:12
          dziękuję za tak wiele porad i odzew! Niestety ta suchość z jednej strony to
          była wychodząca opryszczka - tak długo się budowała - jak zaczęłam nawilżać tę
          suchość to zaczęły wychodzić bąbelki i swędziało no to pozostał zovirax i
          czekanie 10 dni aż strupki zejdą - ale dziękuję na przyszłość kupię na pewno
          coś dobrego do ust
    • Gość: Zosia Re: suche usta IP: 213.77.11.* 10.04.03, 15:50

Witaj! Na opryszczkę przyłóż przekrojoną cebulę i potrzymaj z 5 min. Naprawdę
      przyniesie dorażną ulgę. Pozdrawiam Zosia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka