girithka 08.05.03, 18:53 Mam 14 lat i od czasu do czasu znajduje 1,2 białe włosy(mam bardzo ciemny kolor włosów).Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: Siwe,choć mam 14 lat 12.05.03, 08:56 Watpie, zebys mogla cos z tym zrobic, ale pociesze Ci, ze nie Ty jedna siwiejesz w tak mlodym wieku. Moja kolezanka w wieku nastu lat rowniez mogla sie pochwalic kilkoma srebrnymi wloskami i powiem Ci, ze wygladala z nimi slicznie. Ja bylam przekonana, ze fryzjer musial jej zrobic taki balejaz i pytalam gdzie:-) Aha, wlosy moga siwiec na skutek duzego stresu, np. smierci bliskiej osoby. Slyszalam tez, ze w sklepach kosmetycznych sa specjalne preparaty, ktore przywracaja siwym wlosom ich naturalny kolor, ale jokos nie chce mi sie wierzyc, ze to nie farby... Ale poki co, jesli masz dopiero kilka siwych wloskow, to nic z nimi nie rob. Nie oszukujmy sie, farbowanie, nawet najlepszymi preparatami, w jakims stopniu niszczy wlsy. Poczekaj z tym tak dlugo jak mozesz Pozdrawiam Pofarbowana Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew.kalenik Re: Siwe,choć mam 14 lat 15.05.03, 11:38 Witam, Radzę nie martwić się na zapas. Pojawienie się takich włosów może mieć dwie przyczyny: rodzinna predyspozycja do wczesnego siwienia lub tzw. „układ znamionowy” czyli pojawienie się pomiędzy „normalnymi” włosami pasemka odbarwionych włosów, chociaż na ogół ten objaw jest zauważalny dużo wcześniej. Zjawisko to jest również uwarunkowane genetycznie. Radzę, aby w przypadku pojawienia się takich pojedynczych włosów, po prostu je usuwać. Pozdrawiam i życzę powodzenia Zbigniew Odpowiedz Link Zgłoś