Dodaj do ulubionych

jak przytyc?????

01.05.07, 11:51
wszyscy chca schudnąc a ja bym chciala wkoncu przytyc. choc pare kilo...
mam 170 i waze 53 kg. wszystkie ciuchy na mnie wisza :( ludzie pytaja sie czy
mam anoreksje..strasznie mnie to wkurze bo przeciez nie mam. nie mam problemu
z jedzeniem. jem 4 czesm 5 razy dziennie. zadnych fast foodow raczej
racjonalne jedzonko (no i masa słodyczy:P) a waga wciaz waha sie i to leci w
dół. ;/ jem tyle co inni z tym ze wiekszosc ludzi przyt ym tyje a ja
chudne.juz sama nie wiem co mam robic. poradzcie mi cos. prosze.
Obserwuj wątek
    • syriana Re: jak przytyc????? 01.05.07, 12:00
      a byłaś u lekarza?
      skoro chudniesz ciągle, to jakiś musi być tego powód
      • california_rose Re: jak przytyc????? 01.05.07, 12:37
        mialam robione wszystkie badania. a nawet poziom hormonow, usg, czy rentgen
        płuc. wszystko jest ok. lekarz mowi ze taka moja uroda i " w swoim czasie"
        przyje...czyli po porodzie. z tym ze mam 19 lat i do dzieci mi sie ine spieszy.
        • ewelline Re: jak przytyc????? 01.05.07, 12:43
          Nie martw się, za pk. 10 lat zaczniesz tyć naturalnie, to znaczy z wiekiem a
          uwagami innych nie przejmuj się, to zwykli zazdrośnicy, spójrz jak oni
          wyglądają - wypływające brzuchy ze spodni, grube, tłuste uda, koślawe łydki
          itd., też mam 170 cm i ważyłam 50 kg całe życie, dopiero od jakichś 2 lat waga
          się podniosła.
    • czekoladowa_krowa Re: jak przytyc????? 02.05.07, 22:00
      Moja znajoma też zawsze była chuda, ważyła 50kg i każdy się pytał czy ma
      anoreksje. Ale zaczęła chodzić DZIENNIE rano na basen, i po pół roku jej masa
      ciała zwiększyła się o 6 kg, a wygląda bardzo fajnie. Może też spróbujesz :-)
      • california_rose Re: jak przytyc????? 02.05.07, 22:56
        w zeszlym tyg. kupilam karnet na basen, wiec zaczne plywac. masa miesniowa
        przybedzie to moze cos da (?) choc raczej naleze do wysportowanych osob i nie
        moge powiedziec zebym takowych miesni nie posiadala...lydki to az za bardzo mam
        rozbudowane w stosunku do reszty;/ no ale moze to od genow zalezy.
        eh ...gdyby choc biust urusł...:P eh ciezkie zycie chudych osob. nikt nie
        pomaga, wszyscy zawistnie dogadują. mam tego dosyc :(
        • justeczka1 Re: jak przytyc????? 03.05.07, 09:28
          swietnie cie rozumiem. mam 176 cm i waze 52 kg, w porywach do 55, ale kazdy
          stres wiaze sie z ponownym spadkiem wagi. najgorsze jest to, ze problemu
          chudych nikt nie rozumie, jak sie pozalisz, to zaraz ci mowia, ze powinnas sie
          cieszyc, bo lepsze to, niz byc grubym. eh..
      • adusia74 Re: jak przytyc????? 04.05.07, 10:00

> Moja znajoma też zawsze była chuda, ważyła 50kg i każdy się pytał czy ma
        > anoreksje. Ale zaczęła chodzić DZIENNIE rano na basen, i po pół roku jej masa
        > ciała zwiększyła się o 6 kg,

Matko, a ja chciałam chodzic na basen, żeby schudnąć.
    • periwinkle Re: jak przytyc????? 03.05.07, 16:48
      Od wiekow mialam ten sam problem i kompleksy z tym zwiazane. Mam 168 cm wzrostu
      i waze srednio 46 kg. Nigdy nie wazylam wiecej niz 50 kg. Ostatnio zauwazylam
      jednak lekka poprawe bo przytylam do 48. Zawdzieczam to szczesciu,
      bezstresowemu zyciu orazz regularnym posilkom, w tym na prawde konkretny obiad
      musi byc. Poza tym na prawde przestalam sie przejmowac swoim wygladem. Czuje
      sie swietnie w swojej skorze i ciesze sie z tego ze jestem szczupla. Co do
      basenu, swietny pomysl. Silka tez by dobrze zrobila. Sama sie nad tym
      zastanawialam ale jakos nie mialam tyle mobilizacji. Pozdrawiam i zycze
      powodzenia :)
    • krolowa_poludnia Re: jak przytyc????? 04.05.07, 09:42
      Jak masz 19 lat to masz jeszcze dobrą przemianę materii, ale słodycze, to Ci nie
      pomagają. Później ciężko Ci będzie z nich zrezygnować. A z tego że jesteś
      szczupła , to powinnaś się raczej cieszyć. Ktoś poradził byś zaczęła chodzić na
      basen i to dobra rada. Osoby szczupłe i wysokie zwykle mają problemy z krzywym
      kręgosłupem itd. Jeśli zaczniesz chodzić na basen (gdzie będziesz mogła pogadać
      z trenerem) na pewno poprawisz sobie sylwetkę. Wzrośnie Ci także masa ciała, bo
      mięśnie są cięższe od tłuszczu.
      • jansou Re: jak przytyc????? 04.05.07, 10:51
        mam ten sam problem, mam 26 lat i 171 cm, ważę 58 kg i wszyscy mi mówią, że
        jestem wychudzona, chociaż mam w pasie 85 cm i 93 w biodrach, chciałabym
        wyglądać tak, żeby nikt mi już nie docinał, choć muszę przyznać, że i tak jestem
        z siebie zadowoloan, bo odkąd wyszłam za mąż przytyłam 8 kg, obżeram się do
        granic możliwości, mój mąż mówi, że wyglądam wreszcie jak kobieta, więc może nie
        ma sensu słuchać innych
        • agni31 Re: jak przytyc????? 05.05.07, 02:20
          85 w talii i 93 w biodrach przy 58 kg? Coś pokręciłaś chyba?
    • wuj_truj Re: jak przytyc????? 04.05.07, 15:38
      Oj dziewczyny, nie ponosi Was czasami? Grube chcą się odchudzać, chude
      grubnąć... Też kiedyś docinano mi z powodu rzekomo nadmiernej szczupłości, do
      czasu:) Btw, nie mogę wyobrazić sobie, by 85 cm w pasie to chudość, przez którą
      trzeba się obżerać! Chyba że to żart, a ja nie załapałam:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka