Dodaj do ulubionych

jak schudnąć????

25.05.07, 19:27
Do pracy jeżdżę na rowerku, jem tyle co zwykle albo nawet mniej, a mimo tego
czuje się bardzo cieżka.Chciałabym schudnąć 5, 6 kg, przecież to nie jest tak
dużo..co mam zrobić żeby ważyć te 50 kg??????>
Obserwuj wątek
    • armos Re: jak schudnąć???? 25.05.07, 20:49
      ja rowniez chce schudnac 6 kg zeby wazyc te 50kg. niby niewiele ale ciezko jest :(
      • tora83 Re: jak schudnąć???? 26.05.07, 08:19
        Nie wiem jaka macie przemiane materii, ale mysle, ze sa pewne zasady, ktorych
        stosowanie pomaga. Przede wszystkim - zero slodyczy, bialego pieczywa i jak
        najmniej bialego makaronu, ryzu itp. Duzo surowych i gotowanych owocow i warzyw.
        Polecam ksiazke - Jestes tym co jesz. Dla mnie genialna :)
        • frrancuzeczka Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 10:34
          Dokładnie. Odstaw całkowicie pieczywo, słodycze, słodkie napoje. Jeśli masz
          słaba przemianę materii jedz suszone śliwki, otręby, pestki. Ja trwale zmieniłam
          moje nawyki żywieniowe i jestem z tego bardzo zadowolona.
        • abkasia Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 11:38
          chcialam zapytac o ta ksiazke.. czy te przepisy sa smaczne i ciekawe, czy tylko
          bede musiala jesc lisc salaty i pic szklanke wody?
        • gofera2 Re: jak schudnąć???? 21.06.07, 14:29
          nie zgadzam się z toba, jem makaron durum al dente, ryż brązowy,między innymi
          do tego duzo warzyw bez sosów i mięsa i schudłam prawie 8 kg
    • krolowa_poludnia Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 10:39
      Nie wiem ile masz wzrostu, ale waga 50 kg, to na co Ci?! Ważne jaką masz figurę.
      Możesz ważyć spokojnie 55 kg. przy wzroście 1.60 i mieć doskonałą figurę. Może
      czas skupić się teraz na kształtowaniu ciała, a nie zrzucaniu kilogramów.
      • abkasia Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 11:32
        ja tez bym chciala schudnac.....no moze schudnac to za duzo powiedziane, ale
        troche sie ujedrnic i pozbyc brzuszka i celulitu....nadwagi nie mam, bo waze 55
        przy 170 ale sa pewne miejsca ktore nie wygladaja jak powinny:)
    • mijas_costa Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 13:51
      Ja dokladnie jak szara potrzebuje zrzucic 6kg zeby dojsc do moich 50 kg.
      I tez mi nie wychodzi buuuu:(
    • scayla Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 14:17
      hehe to ja tez sie dolacze. 6kg mi brakuje do 50 ehh. dam rade.. co ja mowie
      damy rade:))

Ja odrzucam pieczywo, slodycze, nie jem kolacji.
    • kassi_23 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 14:25
      unikac tłuszczów,nie kalori bo błedem jest wybieranie produktu ktory ma jak
      najmiej kalori-wybiera sie tak ktory ma małą zawartosc tłuszczów.Do obiadu miej
      sosów,wiecej warzyw,Czasami zamiast ziemiaków ryż lub kasza gryczana-
      ewentualnie jęczmienne(zdrowa i odzywcza). owoce-troszke unikac bananów,no i
      troche ruchu. Ja włanczam sobie muzyke i tancze z Synkiemspaceruje zdrowo sie
      odzywiam,jadam ryby,szpinak duzo warzyw ale czasami pozwalam sobie na slodycz.I
      nie odchudzac sie obsesyjnie,powoli czekac na rezultat.Pozdrawiam.
      • kassi_23 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 14:26
        ps: w moim przypadku nie zjedzenie kolacji nie sprawdza sie,jesli nie zjem
        wieczorem dostaje wilczego apetytu w nocy:(
        • girl1991 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 14:34
          a mi do 50 14kg brakuje :) przy wzroście 172cm :)) więc patrzę, że ja najgrubsza
          jestem :((
          • tora83 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 14:39
            W ksiazce jest niewiele przepisow. Sa za to zasady - co jesc, z czym, w jakim
            celu. Pokazane sa rowniez zle nawyki zywieniowe ludzi, sa instrukcje po co i w
            jaki sposob oczyszczac orgaznim, co jesc, by wplywac na okreslone organy. Chodzi
            w niej wlasnie o to, zeby trwale zmienic swoj sposob myslenia o jedzeniu i
            samego odzywiania. A dla chcacych zgubic kilka kilogramow polecam warsztat
            wiosennego oczyszczania organizmu, prowadzi moja przyjaciolka (oops chyba
            kryptoreklame przemycam ;o) )
          • asica33 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 19:11
            girl -mam tak samo -identycznie...Robisz coś,żeby zrzucić parę kilo?
            • jessica26 Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 19:23
              wlasnie, co robicie dziewczyny? moja zmowa sa slodycze i pieczywo. jak nie jedno
              to drugie jem ehh.. dzis juz 2 kawalki serniczka oczywiscie nie moglam sie
              powstrzymac:/
            • girl1991 Re: jak schudnąć???? 21.06.07, 12:10
              stwierdziłam ze nie chce mi się ;/ przeczytałam ciekawy artykuł, że nasza budowa
              jest zapisana przecież w genach a ich zmienić nie można i na siłę ni będę się
              odchudzała bo wtedy pojawią sie inne problemy ze skórą, włosami, paznokciami :)
              cieszę się że są moje rozmiary i nie toczę się po ulicy określam sie jako osobę
              o kobiecych kształtach :P
          • heart_of_ice Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 20:13
            jesli ktoras z was uwaza, ze przy wzroscie 172 50kg jest optymalne, to ciekawe,
            ile ja przy swoich 160 powinnam wazyc:)
            na szczescie zadna odpowiedzia sie nie zasugeruje, bo z tego, co widze w lustrze
            50 kg przy moim wzrosie wyglada wystarczajaco dobrze:)

Pauli
            --
            "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
            • stworzenje Re: jak schudnąć???? 21.06.07, 13:55
              heart_of_ice napisała:

> jesli ktoras z was uwaza, ze przy wzroscie 172 50kg jest optymalne, to ciekawe,

no tu bym polemizowala,ze malo jest 50kg przy 170cm,w siatkach centylowych jest
              dla 170-172 cm od 58kg do 74 az mozna wazyc,oczywiscie zalezy to od
              wieku,koscca,ale 50kg to bardzo malo.
    • sarunieczka Re: jak schudnąć???? 27.05.07, 20:22
      Tylko nie przesadźcie z tym odchudzaniem, dziewczyny:)wiecie,że wieszaki są
      okropne :) wiem,łatwo powiedzieć,bo jestem szczupła:)ale np.walczę z
      cellulitem:)
      co do odchudzania :) nie mam o tym szczerze mówiąc pojęcia,ale...mój kolega
      odchudza się,i to skutecznie.Wiem tyle ze nie je słodyczy,tłustych rzeczy,i od
      godz.15 je tylko warzywa.Nie wiem na czym to polega,czy gotowane je...hmm...nie
      dopytałam,ale utkwiło mi to.:)Schudł za 2 miesiace 14 kilo.Trochę
      drastycznie...więc:)zalecam ostrozność:)ale to pewnie wiecie :)
      • miruka Re: jak schudnąć???? 21.06.07, 14:33
        jestem pewna, że wielu dziewczynom przyszłoby to łatwiej, ja dwa miesiące temu
        ważyłam 60 kg, teraz 51 (160 cm wzrostu) czyli ładnie i spokojnie kilogram na
        tydzień, tylko dzięki temu że nie pracuję włączyłam następujące zasady:
        - gimnastyka przynajmniej 5 razy na tydzień, początkowo 20 minut, teraz 40,
        -zaczęłam od diety 1000 kcal, niestety słabłam, więc przeszłam na trzy posiłki
        dziennie po 200 kcal + normalny obiad jednodaniowy i nawet z deserem (tylko dwa
        rodzaje: własnoręcznie zrobione ciasto z owocami i galaretką lub porcja lodów),
        ostatni posiłek o 18.00,
        -kremy antycellulitowe (wyszczuplające) dwa razy dziennie (dopiero od miesiąca),
        -zero podjadania (przy uczuciu osłabienia suszone owoce które zawsze miałam
        przy sobie),
        -hektolitry wody,
        -raz na kilka dni herbatka vitax,
        i co, dzisiaj się zważyłam, jest 51 (zresztą waga stoi juz jakiś tydzień) i co,
        nadal wydaje mi się że te uda mogłyby być szczuplejsze i jędrniejsze, miałam
        założenie, żeby się zmieścić w bermudy rozmiar 38 (co przy stówie w biodrach
        nie było możliwe), teraz mam 92 w biodrach i marzę o rozmiarze 36,
        nie dogodzi ...
        acha - piję dwie kawy z mlekiem codziennie (słodzę płaską łyżeczkę),

po co to napisałam? chyba żeby wam uświadomić, że w moim wypadku i przy moim
        wzroście upragnione (prawie) 50 kg wagi szczęścia nie dało ...
    • liren1 Re: jak schudnąć???? 22.06.07, 16:47
      Uważam,że aktywny sposób życia to podstawa, żeby czuć się i wyglądać lepiej,
      ale nie zawsze to wystarcza. Ostatnio natknęłam się na artykuł"Sekrety
      szczupłych kobiet" przeczytałam i to dało mi dużo do myślenia........
      www.polki.pl/zdrowie_i_psychologia_dieta_dietyzdrowotne_artykul,10003518,0.html
      uważam, że nie wymaga dużo wysiłku od nas i bez problemu można sie dostosować,
      ja mogłam
    • ginger156 Re: jak schudnąć???? 22.06.07, 21:49
      najważniejsze jest po prostu żeby zachowac silną wolę, a poza tym trzymaj się
      tych reguł
      - zrezygnuj z białego pieczywa (zastąp go ciemnym pełnoziarnistym) i tych
      nieszczęsnych słodzonych napojów (woda mineralna jest najlepsza przy diecie no
      i oczywiście zielona herbata)
      - polecam chudy biały ser i jajka na twardo (wspaniale sycą)
      - jedz sporo warzyw, najlepiej świeżych
      - jeśli dopada cię głód najlepiej sięgnąć po jabłko albo suszone owoce
      - jeśli masz ochotę na coś słodkiego, zjedz dwie kostki czekolady albo lody
      np.sorbetowe (mają bardzo mało kalorii)
      - ziemniaki zastąp ciemnym ryżem bądź makaronem pełnoziarnistym
      - nie rezygnuj z błonnika i białka(to pogarsza samopoczucie i sprawia że po
      krótkim czasie odechce ci się diety)
      - nie zapomnij też o tłuszczu, ale olej zastąp oliwą
      - jedz chude drobiowe mięso
      - zminimalizuj użycie soli, odstaw cukier
      - jedz niskotłuszczowe jogurty,do których dosypuj otręby
      - staraj się liczyć kalorie, jeśli w danym dniu zjesz za dużo, na następny
      zjedz trochę mniej
      - nie wierz produktom light (jesli mają mało cukru zawsze są polepszane wiekszą
      ilością tłuszczu)
      ja zachowując te zasady schudłam około 5 kilo i czułam się lekka i szcęśliwa :)
      • ginger156 Re: jak schudnąć???? 22.06.07, 22:07
        aha jeszcze o czymś zapomnialam:
        - jedz duzo ryb
        - ruszaj się kiedy tylko masz czas (dobry jest taniec,pływanie,spacer,zakupy
        czy nawet sprzątanie)
        - nie przemęczaj się dietą
        - jedz 5 posiłków dziennie np.
        - pij dużo wody mineralnej
        Śniadanie:
        2 kromki chleba pełnoziarnistego (tylko nie pieczywo chrupkie, nie najesz się
        nim)
        2 plasterki szynki drobiowej
        plasterek białego sera
        pomidor
        szklanka zielonej herbaty bez cukru
        Przekąska:
        np. jabłko
        Obiad:
        2 filety z piersi kurczaka w ziołach(oregano usprawnia przemiane materii)
        ciemny ryż
        brokuły lub inne warzywo
        Przekąska:
        2 gałki lodów sorbetowych bądź marchewka
        Kolacja:
        sałatka z ulubionych warzyw ,do tego jajko i kromka chleba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka