Dodaj do ulubionych

Podraznienei skóry po diodowym -bikini

12.05.05, 19:46
Jak wyglada u was podraznienie skory po laserze diodowym?Mi na drugi dziem
zaczerwienily sie wszystkie punkciki z ktorych wyrastaly wloski na niektorych
porobily sie male krosteczki z biala,gesta ropa, a niektore sa z czarnymi pkt
od przypalenia wloska.Czy to wszystko normalne?
Obserwuj wątek
    • wanderka Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 19.05.05, 13:35
      Minal tydzien a moja skora nei wyglada wiele lepiej. Przy niektorych wloskach
      sa stany zapalne, gdzie indziej wlosek nie odrosl tylko ejst carna kropeczka
      (obawiam sie ze jest lub rosnie pod skora) a calosc jest dalej podrazniona.Co
      robic??
      Panie Wojtku, doradzi Pan cos?
      Ojjj ja biedna...
      • woypa Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 19.05.05, 16:49
        Witam,
        czerwone kropeczki - normalne
        czarne kropeczki - normalne
        podraznienie - normalne
        Krostki z ropa - nie mam pojecia skad i dlaczego.

Trzeba smarowac alantanem, bepanthenem itp...i czekac.
        Prosze tylko tych kropeczek nie zdrapywac.

pozdrawiam
        W.
        • orange844 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 07.06.05, 12:01
          a mi po depilacji zrobily sie ciemne plamki...na calych nogach...sa juz ponad 2 miesiace i nie chca zejsc....niektore sa w srodku biale-jakby blizny...ratujcie!!!! co z nimi zrobic????? prosze o pomoc
          • stefcia3 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 11.09.05, 23:40
            Jak skonczyla sie historia z Waszymi podraznieniami? Tez jestem po bikini, zle
            to wyglada, porobily mi sie drobne ranki, boje sie zeby zamiast szpecacych
            wlosow nie pozostawaly szpecace blizny ;(
            • moniula4 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 12.09.05, 10:29
              no właśnie! ja jestem 2 tygodnie po zabiegu i nieszczególnie to wygląda... :(
              takie niby strupki-plamki, ale na strupki to one są tak jakby za płaskie, nie
              wiem jak wam to opisać, czekam cierpliwie aż znikną, ale mam ochotę na ich
              zdrapanie, ale wiem że tego robić nie można. najdziwniejsze jest to, że zrobiły
              mi się te plamki tylko po jednej stronie (robiłam bikini).
              cierpliwie czekam na poprawę!
              • stefcia3 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 12.09.05, 16:58
                tak wlasnie - strupek w postaci plamki jest ok, to poprostu martwy naskorek,
                jak sadze, zejdzie ;) za pierwszym razem tez taki mialam i wszystko ladnie
                zeszlo, o ile pamietam to wlasnie ok 2 tyg. sie goilo. nie wiem czemu pojawiaja
                sie tylko na jednej stronie, podraznienia nie rozkladaja sie rownomiernie - nie
                wiem czemu
                ja tez che juz miec strupki ;(
                • wanderka Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 13.09.05, 21:59
                  U mnei z tymi podraznieniami to jest tak ze 2 tygodnei pierwsze sa
                  najgorsze.Pote zaczyna wszystko prawie przysychac i sie goic czasami w
                  miektorych miejscach zrobi sie jakois stan zapalny od wloska ktory nie moze
                  wyjsc lub wypasc i z tym bywa problem.A co do blizn to kilka malutkich mam
                  wlasnie po tch gorszych ropnych miejscach ale mysle ze to powierzchniowe i tez
                  z czasem zejda. Jestem teraz tydzien po 4 zabiegu bikini.
                  • stefcia3 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 14.09.05, 21:18
                    po 4 zabiegu? i jak czy wlosy juz nie odrastaja? ja jestem po drugim, po
                    pierwszym nie zauwazylam zeby jakikolwiek procent wlosow nie odrosl
                    niestety,wiec pewnie w moim przypadku zebiegow tez bedzie wiele :(
                    a co sadzicie, zeby te blizny smarowc cepanem? jest dobry, im wczesniej sie
                    zaczenie tym wieksze szanse, ze blizny znikna, oczywiscie trzeba poczekac, az
                    skora sie zagoi
                    • ka_pa33 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 15.09.05, 10:20
                      jestem po trzech zabiegach bikini. Po każdym skóra goiła się dosłownie kilka
                      dni, a tak naprawdę brzydka była przez pierwsze 24 godziny, później była
                      wyraźna poprawa. Niczym nie smarowałam, bo mi się nie chciało, mało tego pod
                      prysznicem zapomniałam się i porządnie przejechałam po zaognionej skórze gąbką
                      i poza chwilowym bólem nic się nie stało. Stefcia3 - na jaki lase chodzisz ? U
                      mnie już po pierwszym zabiegu było widać różnicę, włosy rosły i wypadały, a te
                      które nie wypadły były cieńsze i jaśniejsze. Teraz jestem po trzech zabiegach i
                      czwarty będzie robiony jeśli zajdzie taka potrzeba (mam obserwować i sama
                      zdecydować) . I nie ma żadnych blizn.
                      • aniaada Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 15.09.05, 13:05
                        stefcia - własnie - napisz po jakim bo sie zmartwiłam:))
                        • kaszika Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 15.09.05, 15:38
                          Mam pytanie , Czy takie podraznienia pojawiaja sie tylko na bikini , bo tez sie
                          przymierzam . Ja maialm robione pachy i nic mi sie nie dzialo od czego to morze
                          zalezec???
                          • stefcia3 Re: Podraznienei skóry po diodowym -bikini 15.09.05, 18:02
                            ten laser to: Laser Light Sheer TM Diode
                            • doda203 do fcia3 15.09.05, 19:33
                              stefcia3 napisała:

> ten laser to: Laser Light Sheer TM Diode
                              witaj,
                              mialam robionytym samem laserem co ty, mozesz mi napisac po ilch od zabiegu
                              zaczely ci wypadac wloski, u mnie jest juz 5 dni poi narazie wypadlo tylko
                              kilka sztuk.
                              • stefcia3 Re: do fcia3 15.09.05, 19:57
                                zaczely mi wypadac po tygodniu, ale tez pojedyncze. a jeszcze apropos postow
                                wyzesz to wyszly mi wszystkie wlosy - niestety po jakims czasie odrosly:( blee
                                no ale wiece sie zrazajcie, bo to byl moj pierszszy zabieg. napisze co bedzie
                                teraz, ale to jeszcze troche potrwa :)
                                • doda203 Re: do fcia3 15.09.05, 20:18
                                  Stefciu a przez ile dni one wypadały?U mnie niektóre nie wyglądają na takie,
                                  które miały by wypaść, siedzą głęboko i jak pociągne pensetką to nie wychodzą
                                  ławo.To normalne?Zaczynam się już niepokoić bo kosmetyczka powiedziała mi, że
                                  po pierwszym zabiegu będzie bardzo widoczny efekt, że ma ich ubyć ok 40%,
                                  wydawało mi się, że robi wszystko dokładnie, a dziś jest końcówka piątego dnia
                                  i ja nie widze jakiś spektakularnych efektów.Powiedz mi jak to było u ciebie,
                                  czy te włoskki, które potem wypadły tez siedziały tak mocno?
                                  • stefcia3 Re: do fcia3 15.09.05, 20:44
                                    siedza mocno, ale nie probuje ich wyrywac, bo chyba nie wolno - nie pamietam
                                    kiedy wypadly - mysle ze po jakichs 2 tygodniach, wiec spokojnie - nie masz
                                    powodow do niepokoju
                                    mi powiedziano,ze po pierwszym zabiegu niszczy sie tylko 20% wlosow
                                    • kaszika Re: do fcia3 29.09.05, 19:44
                                      mi zaczely wypadac tez tak po 10 dniach z tego co pamietam , ale tez wiem ze
                                      nie wolno tam sobie grzebac , przeciez zawsze mowia o tym one same maja
                                      wypasc., a z ta penseta to chyba przesadzasz
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka