aska_ou 03.06.07, 16:56 Robię właśnie peeling migdałowy ze stronki forum.cosmetic.pl/viewtopic.php?t=223&sid=ba18237991c9d4d733e218f76e537342 ale nie bardzo wiem kiedy go zmyć ? Jakie są wasze doświadczenia ? Może macie inne pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naturalny_chomik Re: peeling migdałowy 03.06.07, 17:50 dwa pytania: 1. kwasiłaś się już wcześniej? 2. jakie stężenie robisz? Na wizazu jest wątek o doświadczeniach w peelingu migdałowym - poczytaj - mnóstwo dobrych rad tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: peeling migdałowy 04.06.07, 15:01 nie przygotowywałam twarzy wcześniej ale zrobiłam taki niespełna 10% peeling i wyszedł fantastycznie ! Coś mi się pomyliło i zamiast wody destylowanej dodałam kw hialuronowy !!Poprostu rewelacja ! Twarz paliła i jest tak śliska i gładka jak nigdy a nie łuszczy się :) Za jakieś 2 -3 tygodnie zrobię silniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: peeling migdałowy 04.06.07, 15:06 hm hm - mówisz że się nie łuszczysz? :D poczekaj 2-3 dni:)))) 10 % o nie tak dużo, myślę, że krzywdy tym sobie nie zrobisz tylko możesz poobłazić trochę. Ja już przy toniku 5% po 4 dniach delikatnie się łuszczyłam - ale to indywidualna sprawa of kors. Daj znać za parę dni jak się miewasz ok? Bardzom ciekawa, bo sama się szykuję znów na kwas migdałowy i tym razem chciałam większe stężenie niż tonik 5%. Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: peeling migdałowy 04.06.07, 16:22 Nie wiem czy to sprawa cery ale ja mam mieszaną, pełną przebarwień i skłonna do pryszczy, totalnie alergiczną.Koloryt, jak na pierwszy raz, wyrównany w dużym stopniu, skóra mega gładka. Spróbuj z kwasem hialuronowym, dziś świecę się jeszcze bardziej i nie mogę uwierzyć w efekt. Wydaje mi się że on łagodzi działanie kwasu migdałowego, przecież to nawilżacz. Na noc zapodałam o.jojoba, w ciągu dnia uzywam tylko jojoba i jeśli wychodzę to póki co krem z filtrem 60 , w rodzaju Avene. Czekam na Biolanderowskie nowości :) Oczywiście dam znać, mam nadzieję że tym razem nie będę się łuszczyć, chociaż przy większym stężeniu to pewnie nieuchronne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: peeling migdałowy 05.06.07, 10:14 :))) a możesz wyjśc do ludzi czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: peeling migdałowy 05.06.07, 12:20 łuszczę się wokół nosa , nad górną wargą i gdzieniegdzie taki delikatny naskórek schodzi. Tego prawie nie widać po nałożeniu nawilżacza. Jeśli ktoś używa pudru sypkiego to pewnie będzie troszkę widoczne ale ja nakładam krem + podkład więc nie ma problemu :)) Wydaje mi się że to sprawa wrażliwości skóry. MOja niby wrażliwa ale takie mechaniczne podrażnienia, łuszczenia to dla niej nie problem. Gorzej z konserwantami i zapychaczami w kosmetykach. Odpowiedz Link Zgłoś