Dodaj do ulubionych

Ktos ma podobny problem z cera?

09.07.07, 18:23
Odkad skonczylam brac pigulki cera mi sie popsula. Wiadomo. Ale problem w tym
ze nie mam ropnych wypryskow tylko podskorne krostki, takie jakby grudki
wyczuwalne pod skora.Czuc je wyraznie pod reka. Stosowalam wiele specyfikow i
udalo mi sie tego pozbyc przy uzyciu dziesiatek masc i kremow, ale kosztowalo
mnie to zniszczenie cery : wysuszona, szara, zaczerwieniona i luszczaca sie
skora. Myslam ze osiagnelam sukces ale jak tylko przestalam stosowac wszelkie
masci nastapil wysyp. Czy ktos wie co moze pomoc? obecnie uzywam zlusczajacy
Retin-A.Probowalam juz kwasu glikolowego, Duac, nawet turnaround concentrat
Clinique. Bez zmian. Albo moze jak regenerowac cere kiedy uzywa sie
kosmetykow przeciwtradzikowych? zmarszki mi sie robia przez te wszelkie masci.
Obserwuj wątek
    • agunia1980 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 09.07.07, 18:32
      Czesc.Ja nie mam podobnego problemu ale chcialam zapytac czy bylas juz z tym u
      lekarza?Moze od tego powinnas zaczac.Mysle ze warto by bylo zrobic dwa razy w
      tym peeling i stosowac jakis krem regenerujacy na noc.Jakos to ta skore
      odbuduje ( na 100 % nie zaszkodzi).Niestety nie moge ci pomoc ale zycze
      powodzenia w walce :)
      Pozdrawiam
      • feralcat Re: Ktos ma podobny problem z cera? 09.07.07, 18:46
        jasne ze bylam u dermatologa, wiele razy, bralam juz tez hormony. Sek w tym ze
        juz nie chce ich brac. Moze ktos ma jakies doswiadczenia co do diety? moze to z
        powodu jakiegos jedzenia?
        ja juz wyprobowalam wszystko co moglam, tylko jeszcze chyba picie brataka mi
        zostalo.
        • malaczarna102 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 09.07.07, 19:23
          czesc, mysle ze mam cos do powiedzenia na ten temat chociaz w moim przypadku
          jest troszke inaczej, tradzik próbowałam leczyc solarium!!! fakt pomagało
          doraznie ale cera mi sie zniszczyła.Mysle ze powinnas zgłosic sie do jakiegos
          centrum kosmetyki dermatologicznej, ja skorzystałam z pilingów mechanicznych i
          chemicznych, np. migdałowych lub yellow peel, teraz zrobiłam sobie przerwe z
          zabiegami poniewaz zabiegi takie robi sie wiosna lub jesienią,ale naprawde
          pomaga pomysl tez o mikrodermabrazji , pobudzi Twoja skóre do odnowy i kremy
          regenerujace zaczna lepiej sie wchłaniać
          • nin4 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 09.07.07, 20:34
            Kilka lat temu miałam taki sam problem. Z tym ze będąc u ginekologa, ten zapytał
            mnie skąd te problemy z cery i czy po odstawieniu tabletek. Potwierdziłam a on
            od ręki przepisał mi jakaś maść - niestety to było dawno temu, więc nie pamiętam
            nazwy - ale trądzik jak ręka odjął, cera po 3 tygodniach wróciła do stanu
            wyjściowego. A miałam dokładnie ten sam rodzaj wyprysków, który opisujesz.
            Ponadto, jeżeli masz poważniejsze problemy to ginekolog z pewnością przepisze ci
            jakieś pigułki, nie tyle w celach antykoncepcji ile aby osiągnąć równowagę w
            gospodarce hormonalnej. Powodzenia
            • madai Re: Ktos ma podobny problem z cera? 10.07.07, 14:02
              mam ten sam problem i juz nie wiem, co moze mi pomoc. stosowalam chyba juz
              wszystko, a grudki dalej jak byly, tak sa.
              • justyna-82 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 10.07.07, 20:34
                ja też mam taki problem z cerą, kosmetyczka powiedziała, że już taki typ mojej
                cery i nic na to się nie poradzi:/ próbowałam wielu kosmetyków ale nic nie
                działa.Teraz postanowiłam kupić serię effaclar, jak to nie pomoże to nie wiem
                co dalej będę robić. A co do horomonów-moja cera ani trochę się nie poprawiła,
                powiedziałbym wręcz, że jest gorzej, ale może to moja obsesja...
    • malaczarna102 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 10.07.07, 21:14
      moim zdaniem to nie prawda ze nic juz nie da sie z tym zrobic, przeciez
      wszystkie modelki i gwiazdy filmowe tez nie miały pięknych cer jednak musiały
      spedzic wiele czasu u kosmetyczek i dermatologów, tylko ze jest jeden
      podstawowy warunek KASA!!!
      • madai Re: Ktos ma podobny problem z cera? 10.07.07, 21:42
        no wlasnie, kasa!
      • justa_79 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 16.07.07, 12:13
        ależ one nadal nie mają pięknych cer... wystarczy obejrzeć je bez makijażu i
        retuszu.
    • klachowicz Re: Ktos ma podobny problem z cera? 16.07.07, 09:50
      Ja mam podobny problem. Powiedź proszę jakiego używasz kremu do twarzy? Nie
      wiem co wybrać, bo z jednej strony mam te grudki, dodatkowo tworzą mi się
      zaskórniki i wypryski, a ze względu na stosowane maści mam cerę suchą i
      podrażnioną. Koszmar.
    • elaaa7 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 16.07.07, 20:10
      hey. Ja miałam podobny problem z cerą. Nie bardzo pomagały mi maście i różnego
      typu toniki do mycia twarzy. Zaczęłam strosować taki nowy, ziołowy preparat [1
      tabletka dziennie] o nazwie GOTU KOLA GINKGO! One naprawdę bardzo mi pomagają!
      Moja cera znacznie się poprawiła. Te tabletki są niedrogie i dostępne bez
      recepty w aptekach. Wypróbuj! Pozdrawiam!
    • elisa_day trądzik zaskórnikowy? 16.07.07, 21:11
      to takie wlasnie nieropne krostki, ja mam podobno, powinnam uzywac peelingów
      przede wszystkim, bo takie krostki od bakterii i starego naskorka sie robią, nie?
      teraz biore Diane, ale poszlam na oczyszczanie manualne, zeby pozbyc sie tego co
      bylo i moze znow sie juz nie pojawi.. taka nadzieje mam ciagle.
      • feralcat Re: trądzik zaskórnikowy? 17.07.07, 14:35
        NO wiec, nie wiem jak to sie stalo, ale te grudki zaczely mi znikac,
        praktycznie same.Odstawilam zupelnie mleko, ser, jogurty, caly nabial. I
        pomoglo. POszlam tez do lekarza i pani doktor zaproponowala mi antybiotyki
        oxytotetracykline.Powiedziala ze powinnam ja brac przez kilka lat!!
        zwariowala! watroba mi siadzie od tego i zeby zciemnieja przeciez. Wiec mam
        recepte w domu i czekam co sie bedzie dziac dalej z moja cera. Jak narazie sama
        sie jakos oczyszcza.
        Aha, znow uzywam Retin A i Quinoderm, ale to nie mozliwe zeby to byla zasluga
        tych kremow , bo uzywalam ich przez pol roku wczesniej i nic nie pomagaly.
        Pomagaly ale mialam spalona buzie.
        Wiec dla zainteresowanych polecam odstawic mleko i nabial na jakis czas i
        zobaczyc co bedzie sie dzialo. U mnie jest super.
        I sprobuje te tabletki z gotu kola. Dzieki za rade.
    • mikams75 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 17.07.07, 17:20
      tez po odstawieniu tabletek meczylam cere roznymi kosmetykami az w koncu za
      namowa lekarki dalam jej spokoj. Hormony sie "uspokoily" i wszystko wrocilo do
      normy. Ale na to trzeba wielu miesiecy - u mnie po pol roku zaczelo byc widac
      poprawe a widoczna poprawa i powrot do normy do kolejne kilka miesiecy.
    • dariamania8 Re: Ktos ma podobny problem z cera? 17.07.07, 18:49
      Powinnaś pójść z tym do dermatologa i ginekologa.Hormony rozregulowały
      Ci ,,mechanizm''.Zacznij od dobrej diety bazującej na Twojej grupie
      krwi,najlepiej żeby lekarz pomogł Ci w jej dobraniu.Nie zaszkodzi jedzenie
      owoców,warzyw.Zacznij pic kefirki i drożdże(może i smierdzą,ale dają efekt(
      piję się 4 dni i 3 dni przerwy i tak przez miesiąc).Ogranicz słodycze i
      przyprawy!PRZESTAŃ ZŁUSZCZAC SKÓRE! Mialam kiedyś ten sam problem i tez tak
      robilam-zostały mi po tym blizny!!!Daj skórze odpocząć-kup lekki krem-Loreal
      Happy derm.Głodówka również pomaga oczyścić organizm,ale pogadaj o tym z
      lekarzem.
      • madai Re: Ktos ma podobny problem z cera? 17.07.07, 19:53
        wiecie co?? bylam ostatnio w krytycznym momencie. po codziennym meczeniu tych
        grudek nieszczesnych, zrobila mi sie wielka gula pod skora, czerwona, niczym
        nie moglam jej usunac. Bardzo bolala. poszlam do lekarza. Przepisal mi Isotrex
        i Differin. Differinu nie stosuje na razie, ale isotrex tak, pod warunkiem, ze
        uzywa sie wysokich filtrow. I zgadnijcie co! ta bolaca gula wyskoczyla mi
        tydzien temu, a dzisiaj po niej sladu nie ma, tylko lekko sucha skora. Cud.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka