Dodaj do ulubionych

wosk czy depilator

IP: *.fbx.proxad.net 30.06.03, 17:42
mam wlasnie dylemat, chce na wakacje miec ladne nogi (i nie tylko) uzywalam
zawsze golarki, ale juz mam dosc, chcialabym zmienic, ale teraz nie wiem na
co, slyszalam ze po wosku skora jest znacznie gladsza, ale ze depilator jest
dokladniejszy... jak to jest, jesli macie doswiadczenie to prosze pomozcie w
wyborze... lato sie zaczelo, a moje cialko nadal owlosione :(
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lan Re: wosk czy depilator IP: *.fbx.proxad.net 30.06.03, 22:28
      dziewczyny prosze wypowiedzcie sie...
      • Gość: asa Re: wosk czy depilator IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.03, 22:48
        ja uzywam od czasu do czau wosku. pomimo ze boli jak diabel to mam spokoj na
        pre tygodni. myxsle ze depilator nie jest az taki dokladny i bardziej bolacy.
        woskiem szybko pociagniesz i po krzyku
      • Gość: Aska Re: wosk czy depilator IP: 212.14.48.* 01.07.03, 17:28
        Ja zima uzywam golarki. Iprzez to niestety cierpie wiosna kiedy przez
        oierwsze razy musze uzyc depilatora. Ale depilacja boli tylko na poczatku. Po 2-
        3 razach wloski odrastaja slabsze, jest ich mniej i nic nie boli. Ja wiec
        osobiscie polecam depilator.
    • isia67 Re: wosk czy depilator 01.07.03, 17:22
      Gość portalu: lan napisał(a):

> mam wlasnie dylemat, chce na wakacje miec ladne nogi (i nie tylko) uzywalam
      > zawsze golarki, ale juz mam dosc, chcialabym zmienic, ale teraz nie wiem na
      > co, slyszalam ze po wosku skora jest znacznie gladsza, ale ze depilator jest
      > dokladniejszy... jak to jest, jesli macie doswiadczenie to prosze pomozcie w
      > wyborze... lato sie zaczelo, a moje cialko nadal owlosione :(
      > pozdrawiam
      Depilator chyba cholernie boli i bywa, że ucina, a nie urywa włoski (to samo
      można osiągnąć żyletką). Wosk moim zdaniem lepszy, ale zrobiony u dobrej
      kosmetyczki (wosk na ciepło).
      Właśnie wczoraj wypróbowałam w ramach oszczędności wosk na ciepło Sally Hansen
      (taki na bazie cukru, z takim paskami ze specjalnego materiału (papieru?) do
      odrywania. I niestety nie jestem zadowolona. Pomijam, że tył nóg wymaga
      niezłych akrobacji, to jeszcze opakowanie (no takie 2 - 2,5 raza większe od
      przeciętnego słoiczka kremu) ledwie starczyło na same łydki, a gdzie reszta?
      Suma sumarum chyba karnie udam się do kosmetyczki, bo cena wychodzi prawie ta
      sama (tutaj prawie 55,- na same łydki i to niedokładnie - musiałam użyć
      plastrów z woskiem na zimno, żeby wyrwać resztę włosków (dodatkowy koszt), a u
      kosmetyczki wyjdzie pewnie 100, może ciut więcej, ale na całe nogi i bikini, a
      może i nawet na ręce) i bez tych wygibasów. Pozdr.
    • fleurette Re: wosk czy depilator 01.07.03, 19:57
      zdecydowanie depilator. ostatnio ze wzg na tajemnicze znikniecie gdzies mojego
      depilatora postanowiłam użyc wosku rollon veet. to był beznadziejny pomysł.
      juz nigdy nie powtórze. a depilator jest super. skuteczny i nie paskudnie
      lepiacy.
      • isia67 Re: wosk czy depilator 07.07.03, 19:41
        fleurette napisała:

> zdecydowanie depilator. ostatnio ze wzg na tajemnicze znikniecie gdzies
        mojego
        > depilatora postanowiłam użyc wosku rollon veet. to był beznadziejny pomysł.
        > juz nigdy nie powtórze. a depilator jest super. skuteczny i nie paskudnie
        > lepiacy.
        Fleurette, nie miałam na myśli tego "cudu techniki" pt roll-on Veet. Świństwo
        nieprzeciętne. W porównaniu z nim depilator pewnie wypada lepiej. Jeżeli wosk
        to tylko u kosmetyczki (najlepiej zaufanej, która doradzi przed i po). Pozdr.
        Ps. A tak na marginesie to najważniejsze pozbyć się zbędnego owłosienia. Można
        zrobić sobie w domu gęsty syrop z cukru i chyba z paroma kroplami cytryny (nie
        pamietam przepisu, ale stosują to Arabki, by mieć gładkie ciało, bez włosków).
        Działa na podobieństwo wosku.
        • raszefka Re: wosk czy depilator 07.07.03, 19:50
          isia67 napisała:

> Ps. A tak na marginesie to najważniejsze pozbyć się zbędnego owłosienia.
          Można
          > zrobić sobie w domu gęsty syrop z cukru i chyba z paroma kroplami cytryny
          (nie
          > pamietam przepisu, ale stosują to Arabki, by mieć gładkie ciało, bez
          włosków).
          > Działa na podobieństwo wosku.

POnoć w ostatnim TS o tym było :))

Ja od lat używam depilatora. Z różnym skutkiem. Zdarza się, że całą zimę
          depiluję i nic się nie dzieje, a jak zaczyna się lato, dostaję po depilacji
          jakiegoś paskudnego zapalenia na nogach i tydzien z głowy :((( a potem
          przepraszam się z maszynką do golenia. Teraz wybieram się do kosmetyczki... i
          aż mi się słabo robi na widok moich łydek >:P

Raz spróbowałam Wosku VEET. Nie miałam po nim wprawdzie tych czerwonych
          kropeczek na nogach, ale był bardzo niedokładny.
          • raszefka P.S. nie wosk i nie depilator 07.07.03, 19:55
            Czy nie wie ktoś, ile kosztuje depilacja laserowa? Czytałam na wizażu, ale sie
            chyba pomylili o jedno zero :)
            • dorota-r Re: P.S. nie wosk i nie depilator 08.07.03, 10:57
              Niestety pewnie się nie pomylili.
              Całe nogi kosztują chyba ok 1000, zabieg trzeba powtórzyć średnio z 8 razy.
              Ja jutro ide do dermatologa bo po depilacji mam strrraszny stan zapalny na
              łydkach. Też to miałaś? Jak wyleczyłaś?
              • raszefka Re: P.S. nie wosk i nie depilator 08.07.03, 17:18

:)))) Mimo wszystko wcześniej uzbieram na laser niż na silikonowe implanty,
                nie? ;)
                A z tym zapaleniem nic nie robiłam. Przechodzi po kilku dniach. Tylko swędzi
                niemożliwie i strasznie wygląda :((
    • raszefka Re: wosk czy depilator 29.07.03, 14:33
      Podrzucam, bo zdobyłam nowe doświadczenie - z woskiem. Trzy tygodnie chodzenia
      w spodniach, potem tydzień przyjemności i względnej gładkości... i zaczynam
      zabawę od początku :(((( Żadnej różnicy w porównaniu z deplitorem, i nawet
      ogolić nie mogę, bo mi włoski powrastały w naskórek i swędzą buuuuuu
      • Gość: MEG Re: wosk czy depilator IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 00:23
        PODOBNO PO DEPILACJI DEPILATOREM WŁOSY ZACZYNAJĄ WRASTAĆ W SKÓRĘ I JEST TO
        OGROMNY PROBLEM???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka