Dodaj do ulubionych

tradzik !!!

19.03.17, 19:58
Bralam antybiotyki (damelium) na tradzik przez 3 miesiace, pomagaly , ok 2 miesiecy temu je odstawilam i teraz problem powrocil.. Na twarzy wyskakuja gulki pod skora, ktore ciezko i dluga schodza. Duzo malych pryszczykow wyskakuje na nosie,nad lukiem brwiowym oraz w okolicach oczu. Na dodatek teraz zaczely pojawiac sie pryszcze na plecach wzdluz kregoslupa.
Zeby tego bylo malo strasznie tlusci sie i swedzi glowa, wlosy musze myc codziennie a najlepiej jakbym robila to dwa razy dziennie bo juz kilka godzin po umyciu nie idzie wytrzymac.
Biorac antybiotyki wszystko bylo fajnie a teraz wrocilo z podwojna sila ;/ innych tabletek dermatolog nie chce przepisac bo niby te mocniejsze mozna brac w okresie zimowym.
Doradzcce cos, czy to spowodowane jest przez hormony,moze tabletki antykoncepcyjne by pomogly? Nie mam ochoty nawet wychodzic z domu, trace przez to calkowicie pewnosc siebie!
Obserwuj wątek
    • kotinikoni Re: tradzik !!! 24.03.17, 15:03
      Mi tabsy dużo pomogły na trądzik więc może popytaj gina, może przepisze.
    • ruda9933 Re: tradzik !!! 21.04.17, 16:37
      Dzieki;) wlasnie jakos dwa tygodnie temu wybralam sie do kosmetyczki i jestem w szoku.. zrobiła jakies oczyszczanie,dobrala kremy gdzie wczesniej zadnego uzywac nie moglam bo zawsze cos po nich wyskakiwalo i skora juz sie poprawila. Zadnej wysypki ,fajna gladka w dotyku :) Kosmetyczki maja wieksza wiedze od dermatologow!
    • jadziaw88 Re: tradzik !!! 02.10.18, 15:38
      Robiłam hydropeeling w prodermie i wiadomo zostały jakieś zaczerwienia i troszkę boląca skóra ale efekt po czasie jest na prawdę ok. Polecam ten zabieg
    • caseyshepard7 Re: tradzik !!! 08.10.18, 00:03
      U mnie bardzo pomógł Anti Acne Floslek, serdecznie polecam.
      • domi345 Re: tradzik !!! 17.10.18, 09:31
        W walce z trądzikiem istotne jest codzienne dbanie o skórę twarzy. Do jej pielęgnacji stosuje krem skinicer z www.wp-cosmetics.pl/kosmetyki/ który rewelacyjnie sprawdza się w przypadku problematycznej cery. Wybór produktów jest naprawdę imponujący. Odkąd zaczęłam stosować nie wyobrażam sobie dnia bez zastosowania kosmetyków skinicer w codziennej higienie i pielęgnacji cery.
    • poruter Re: tradzik !!! 24.01.19, 21:07
      Laserowe usuwanie trądziku i blizn jest bardzo skuteczne, choć nie najtańsze. Ale moim zdaniem warto jeśli zależy nam na szybkich i trwałych efektach. Sprawdzałam w salonie Estela, tutaj jest cennik salon-estela.pl/cennik/. Jak nie laserowe, to zawsze można kwasów spróbować, najlepiej też u kosmetyczki.
    • olwin_salon_kosmetyczny_lublin Re: tradzik !!! 26.01.19, 17:35
      Trądzik jest bardzo popularnym problemem i do naszego gabinetu zgłasza się mnóstwo osób w trakcie kuracji antybiotykowej lub po. Niezwykle istotne jest odpowiednie dbanie o skórę w domu (czyli zestaw najlepszych kosmetyków - tutaj polecamy stosowane u nas naturalne kosmetyki aloesowe firmy forever). Ponadto, należy się poddać kuracji oczyszczającej oraz przeciwzapalnej (laserowa terapia trądziku, oxybrazja, peeling kawitacyjny). W następnej kolejności możemy zredukować blizny i przebarwienia po trądziku (mikrodermabrazja). Przygotowaliśmy artykuł na temat właśnie tego problemu: olwin.pl/artykuly/30-jak-skutecznie-pozbyc-sie-tradziku/ W razie pytań, służymy pomocą :-)
      olwin.pl/
    • skyfall001 Re: tradzik !!! 31.05.19, 12:18
      To zależy... może trzeba byłoby też określić skąd te problemy skórne? Zła dieta? Zły tryb życia?
      • olwin_salon_kosmetyczny_lublin Re: tradzik !!! 13.06.19, 11:45
        Oczywiście wykluczenie przyczyn jest kluczowe. Niestety nie zawsze jest to możliwe, gdy przyczyny są np. hormonalne. Dlatego tak istotne są regularne zabiegi oczyszczające, przynajmniej raz w miesiącu.
    • yenncoo Re: tradzik !!! 25.06.19, 22:32
      Byle nie sterydy... Ja poszłam w oczyszczenie organizmu i odtrucie: aloesem i propolisem+ zestaw dedykowany skórom trądzikowym... i jestem bardzo zadowolona. Dermatolodzy tylko potrafią przepisać maść ze sterydem. Masakra.

Dieta też ma znaczenie- warto poczytać...

U mnie ten zestaw mega się sprawdził przy skórze z trądzikiem różowatym... Dawno nie miałam tak delikatnych kosmetyków na bazie naturalnych składników- www.aloespolska.com/sonya-skin-care-collection

Dlatego polecam.

Hormonalne tabsy są słabym też rozwiązaniem patrząc przyszłościowo... niestety koleżanka tak brała... i to nie jedna- i miały problem z zajściem w ciążę itd. Natury nie oszukasz.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka