Gość: alien IP: *.lub.pl 08.07.03, 22:02 czy mozecie mi polecic uczciwe osoby sprzedajace ciuchy i kosmetyki na allegro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sol Re: allegro IP: *.trajan.pl / 192.168.1.* 08.07.03, 22:28 Bardzo miło sie kupuje u GREGWU.Ma ona po przystępnych cenach kosmetyki z najwyższej półki. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 09.07.03, 10:21 gregwu jest nisamowicie uczciwą osobą i solidnym sprzedawcą. Kupuję tylko u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: allegro IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 22:40 Zawsze sprawdzaj opinię o danym sprzedającym.Status'super sprzedawca' i zero opinii negatywnych gwarantuje pewien pozytywny poziom usług.Ja kupuję (na razie) kosmetyki i póki co jest OK.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 09.07.03, 10:20 nie zgodze sie z tym. Super sprzedawcę otrzymuje się za dużo transakcji, nawet tych 1 zł. Zdarzyło mi się i to aż 2 razy kupić podróbki perfum od super sprzedawcy! czemu nie było negatywnych komentarzy? Bo nie każdy jest w stanie rozpoznac jak się rozkłada zapach, nie poznaja niuansów w wyglądzie butelki. ja mam kilka kruczków niezawodnych. Zawsze rozpoznam! Odpowiedz Link Zgłoś
dida Re: allegro 09.07.03, 11:22 zdradz prosze:) zastanawiam sie nad kupnem perfum na allegro ale lekki lek mnie ogarnia. super sprzedawca nie jest gwarancja. w mysl zasady ze trzeba dostosowac sie do rynku, bardzo mozliwe ze obecnie podrabia sie i testery. w koncu jezeli mozna cos wyprodukowac "orginalnego" to mozna i drugie "orginalne" z napisem "tester". tak jak mowisz-wiele osob sie nie polapie ze ma podrobke, szczegolnie dobra podrobke a pieniadze dla nieuczciwego sprzedawcy sa. podejrzewam ze era podrobek "120 zl za 100 ml" mija. trzeba wymyslic cos innego.... Odpowiedz Link Zgłoś
krajka Re: allegro 09.07.03, 11:54 a ja też moge prosić:)upatrzyłam sobie jeden taki testerek od super sprzedawcy Busu i nie wiedzieć czemu wciąz się waham. będe wdzieczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
foxxxy Re: allegro 09.07.03, 12:56 Na allegro jest dużo uczciwych ludzi, ale nie zawsze status Supersprzedawcy gwarantuje solidnego kontrahenta. Tu chodzi głównie o obroty, a pozytywne komentarze, to nie zawsze odzwierciedlenie prawdziwego obrotu sprawy po zakończeniu aukcji. Wiem coś o tym, bo od dwóch lat działam na allegro i mam juz ponad 60 pozytywów, ale nie raz spotkała mnie sytuacja, że nieuczciwy sprzedawca proponował "pozytyw za pozytyw" bez ujawniania tego, co naprawdę wynikło po zakończeniu aukcji, a mogłoby mu zaszkodzić. Mogę polecić sprzedawcę magda_p i Trzy_Slonca (sprzedaja bieliznę, ale zawsze dobrej jakości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: allegro IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:45 A ja mogę polecić paba i dociak75. Kupowałam od nich kosmetyki. Bardzo miłe dziewczyny i kosmetyki nówki, super zapakowane, szybka dostawa. Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 09.07.03, 13:46 paba to jest facet:).Jest rzetelny, ale ceny ma średnie. Ja osobiście sotrzegam przed kupowaniem Miracle, Deep Reda oraz Kenzo l'eau par, masa podrobek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: allegro 09.07.03, 14:19 Angel, proszę zdradź nam wszystkim jak odróżnić dobrą podróbką od oryginału! Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 07:11 Kochane dziewczyny, przede wszytskim żaden tandeciarz nie podrobi idealnie szkła.To oryginalne, jest gładziutkie, nie ma faktury, a w podróbce sam materiał jest delikatnie mleczny jakby zabrudzony pyłkami i gdzie niegdzie pofałdowany.Ciecz w środku niegdy nie jest klarowna, jest jakby zawiesiniasta (choć w oryginalnych zdarzaja sie czasem paproszki). Trzeba dokładnie obejrzeć jak jest osadzony sprawy w butelce.Przechylić, zobaczyc czy nic sie nie wylewa, z jakiego metalu jest wykonany. Najważniejsze są napisy, porównać czcionkę, miejsce jej umieszczenia i niuanse, wielkość oraz grubość szkła, spojrzeć na buteleczkę z góry (ale tu trzeba niestety zestawiac z oryginałem), zobaczyć na margines szkła od dołu (to jakby podpórka płynu...), jaka jest grubośc. Nie sygerowac sie pudełkiem. Kupiłam kiedyś podróbę, idealne pudełko. Np. do L'eau par Kenzo nie ma w podróbach pudełka, bo jest je ciężko podrobić. I najważniejsze.Nie łakomic się na niewiarygodnie niskie ceny!!!!!!!!!!!!!! To najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: allegro 09.07.03, 17:43 paba ma srednie ceny?:) no coz, moze to zalezy od produktu, ale ja wlasnie od niego zamowilam TT clinique, emulsje, 50 ml. cena sklepowa - 170 zl, u niego (nich, bo to duet) - 110. moja znajoma zamowila mat controle Lancome, 100 zl, w sklepie 145. moim zdaniem to duza roznica. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 07:13 To nie jest duża różnica!!!! naprawde. Korzystnie jes,t gdy mozna kupić za połowę ceny, tak jak ma gregwu niektóre rzeczy. Teraz juz to wiem,rzetelna z niego osoba, ale ceny ma kiepskie.Ja znajduje lepsze oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bom Re: allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 07:48 angel_dust napisała: > To nie jest duża różnica!!!! naprawde. Korzystnie jes,t gdy mozna kupić za > połowę ceny, tak jak ma gregwu niektóre rzeczy. Teraz juz to wiem,rzetelna z > niego osoba, ale ceny ma kiepskie.Ja znajduje lepsze oferty. Gregwu może i ma niezłe ceny na niektóre kosmetyki, tylko, że one są zwykle z przed paru sezonów. Ale oczywiście - co kto lubi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: allegro 10.07.03, 09:54 u gregwu tez kupuje. ale niektorych kosmetykow, np. TT w emulsji, nie mogl mi zaproponowac, za zadna cene;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: allegro IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 15:47 Pod nickiem paba kryje się chłopak ze swoja dziewczyną. Sprzedają razem te kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: allegro IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 15:56 od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu Miracle i po obejrzeniu cen i bardzo duzych róznic nie wiem kto ma oryginały. Prosze o radę a moze, któras z Was kupowała te perfumki. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: allegro IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 16:35 czy ktoś kupował u sprzedawcy "nova company" z Katowic, ma miracle 50 zł/szt przywiezione z Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: allegro 09.07.03, 17:41 "przywiezione z Turcji" to eufemistyczne okreslenie podrobki. wiec odradzam. ale milo ze strony sprzedawcy, ze daje do zrozumienia, o co chodzi. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: allegro 09.07.03, 18:05 Radziłabym przemyśleć temat raz jeszcze- poznałam na własnej skórze(nosie) takowe cuda perfumiarskie rodem z Turcji i Bułgarii i stanowczo ODRADZAM!!!Nie warto wydać na nie nawet 50 złotych- kwota zbójecka zważywszy, że są sprzedawane, w przeliczeniu na złotowki, średnio po ok.10 zł. W ubiegłe wakacje nabyłam 100ml L'eau D'Issey za ...uwaga...8 złotych i zachowałam w ramach ciekawostki:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: allegro IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 19:48 no zostało m pomaszerowac do perfumerii, a może ktoś na allegro ma oryginały miracle, jeśli kogos mozecie polecić będe wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 07:18 mateusz_124.Polecam z czystym sumieniem.Uczciwa osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
giza Re: allegro 10.07.03, 10:54 angel_dust napisała: > mateusz_124.Polecam z czystym sumieniem.Uczciwa osoba. Właśnie u niego zamawiałam Miracle :) ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACHELA SPRAWDZ U SZYLLA, MA TYLKO ORYGINAŁY IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 12.07.03, 22:57 Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 07:15 podróba jak nic. Niby przywiezione....bo musza jakoś wytłumaczyc niuanse opakowania... Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 07:14 Ja kupiłam podróbę od oliviera, ale jego juz nie ma na allegro. Ale ręczę głową za mateusza_124.Ceny poniżej 130 zł, to podróby! Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: allegro 10.07.03, 11:50 angel_dust napisała: > Ja kupiłam podróbę od oliviera, ale jego juz nie ma na allegro. Ale ręczę głową > > za mateusza_124.Ceny poniżej 130 zł, to podróby! hehe, czyli, ze jak Mateusz_124 ma perfumy ponizej 130zl - to tez sa podroby;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
angel_dust Re: allegro 10.07.03, 11:56 Cena 130 dotyczy Miracle...konkretnie, bo o to mnie pytano. Te za 95 zl, za 99 zl to sa podróby, ja bym nie zaryzykowała. mateusz_124 jest uczciwy, ja kupowalam od niego poza allegro i sie nie zawiodlam. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: allegro 10.07.03, 12:27 Dziewczyny maja racje. Ja kupilam dwa razy perfumy na allegro wcale za nienajnizsza cene. Balam sie jak cholera ale to perfumy ktorych uzywam juz dlugo i umiem odroznic podrobe. Matuesza polecam oraz Grycka, obaj supersprzedawcy. U Grycka kupilam najczesciej podrabiany perfum Coco Mademoiselle - byl to orginal, zafoliowany, nieruszany. Zuzylam wczesniej dwie butle kupowane w perumerii i ten kupiony od Grycka jest 100% orginalny. Polecam ze ssczerym sercem tych oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACHELA JESTEM ALLEGROWICZKĄ, POLECAM SZYLLA, IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 12.07.03, 22:53 DAJĘ ZA NIEGO GŁOWĘ, MAM NICK RACHELA5 , PERFUMY MA ORYGINALNE, KUPIŁAM ADDICT DIORA 100mll ZA 198 ZŁ , W perfumerii kosztuje ok 460 zł Odpowiedz Link Zgłoś