moniorek1 09.07.03, 20:41 Czy suche powietrze moze miec wplyw na porost wlosow? Uwazam ,ze w polsce wlosy rosly mi szybciej.Mieszkam w bardzo suchym klimacie.Mam rowniez klopoty z paznokciami ciagle sie rozdwajaja i nie jestem w stanie ich zapuscic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: Pytanie do pani ekspert. 10.07.03, 14:11 Witam, suche powietrze nie ma wplywu na porost wlosow, natomiast ma wplyw na ich wyglad i kondycje. Nie sprzyzja ono rowniez skorze i jej przydatkom, jakimi sa m.in. paznokcie. Jezeli wyklucza Pani inne przyczyny zdrowotne, pogorszenia sie stanu wlosow i paznokci, radze skupic sie na intensywnym ich nawilazaniu. Proponuje wcierac olejek rycynowy dwa razy dziennie w paznokcie do osiagniecia poprawy ich stanu, pozniej taka procedure mozna powtarzac raz na kilka dni. Proponuje uzywac mocno nawilzajacych kosmetykow do twarzy i wlosow (kremy, maseczki, woda termalna) oraz pamietac o skutecznej ochronie przeciwslonecznej. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś