05.02.13, 23:59
Mam ochotę na coś z najwyższej półki. Tym razem nie dla siebie, tylko dla dziewczyny. Czytałem o Amouage i jestem zafascynowany tą historią. Arabski szejk, setki składników... dla mnie to wszystko brzmi jak kolejna z "Opowieści tysiąca i jednej nocy". Mam przy sobie dwie próbki - Jubilation 25 i Ciela. Nie wiem, który wybrać. A może jakiś jeszcze inny zapach?
W sumie do walentynek zostało bardzo mało czasu. Jeśli polecicie mi jakiś inny zapach Amouage, to możliwe że zaryzykuję i kupię w ciemno! Doskonale udało Wam się poprzednio trafić w Eight and Boba. Ania uwielbia go na mnie.

Podaję linka z tej perfumerii, tam też zamawiałem próbki ambrozja.com/perfumeria/amouage

Obserwuj wątek
    • viivii Re: Amouage Dia 06.02.13, 11:30
      Cieszymy się że nasze porady przypadły Ci do gustu :)
      Widać że faktycznie szalejesz skoro sięgasz już po Amouage! Przyznaję że oba zapachy które masz są po prostu piękne i na pewno któryś z nich powinien się spodobać Tobie i Twojej partnerce! :)
      Jednak mnie osobiście zachwyca Amouage Dia ! Jest bardzo kobiecy ale przy tym bardzo wytworny (jak to Amouage) przy czym wydaje mi się że można go używać nie tylko na wielkie wyjścia ale także na codzienne wypady :) Mój absolutny Hit !
      • rikol Re: Amouage Dia 13.02.13, 20:41
        Jesli poprzednie zapachy podobaly sie dziewczynie, to warto kupic cos, co pachnie podobnie (ale nie tak samo). Amouage jest orientalny, co nie kazdemu sie podoba.
    • eleonora166 Amouage 06.02.13, 12:16
      Ja i mój ukochany mąż bardzo lubimy zapachy firmy Amouage. Perfumy te są wytworne i eleganckie. Idealnie na biznesowe spotkania, jak i na wytworne kolacje w restauracji czy w gronie najbliższych znajomych.
      Jeśli chodzi o Pana dylemat, to powiem krótko - wybrałabym zapach i jeden i drugi. Oba są po prostu przepiękne, a każdy z nich urzeka w swój sposób. Nie umiem zdecydować i nie potrafię wybrać jednego. Niech Pan po prostu kupi Amouage Ciel i Amouage Jubilation 25, a myślę, że Pana ukochana będzie zachwycona. Tak jak ja nimi jestem.
      • utleniony Re: Amouage 07.02.13, 03:13
        Nie wiem, ile masz lat Eleonora, ale ja jestem raczej młodym człowiekiem. Nie wiem, czy zaufać, bo po nicku wnoszę, że różnica wieku między nami może być znaczna.
        • eleonora166 Re: Amouage 12.02.13, 10:55
          Wychodzę z założenia, że kobiet nie pyta się o wiek, bo to nie przystoi. Zdradzić mogę tylko tyle że trochę już stąpam po tym świecie i trochę zapachów już na sobie testowałam. Amouage to perfumy dla każdego i w każdym wieku! Moja nastoletnia córka także ich używa, natomiast mój chrześniak (który w tym roku skończył 25 lat) nie wyobraża sobie dnia bez użycia Amouage Honour Man. W tej marce każdy znajdzie coś dla siebie. Ja polecam ją zawsze, wszędzie i każdemu.
          • utleniony Amouage 12.02.13, 20:50
            Nie wiem, jaki jest Twój status materialny, ale polecanie amouage każdemu brzmi dosyć groteskowo. Nie od dzisiaj wiadomo, że to marka dla wybranych. W przeciwieństwie do wielu innych niszowców nie chodzi tylko o wybitny skład, ale też o cenę. Wiadomo, że to perfumy, na które mało kto może sobie pozwolić. Ja powiem szczerze, że przez wiele lat "zbierałem" na to, żeby kupić flakon. Teraz już mam odłożoną cześc pieniędzy do zagospodarowania i zastanawiam się, który zapach wybrać.
            • eleonora166 Re: Amouage 12.02.13, 21:44
              Przez wiele lat pracowałam bardzo ciężko żeby się dorobić tej pozycji jaką teraz mam. Mój mąż jako właściciel dużej firmy też sporo zarabia. Dlatego możemy sobie pozwolić na Amouage, bo nie ukrywam, że nas na to stać.
              Jednak rozumiem, że Pan będąc młodym człowiekiem jest na początku swej drogi zawodowej i przez to ma Pan prawo wahać się w decyzjach zakupowych. Amouage nie należy do najtańszych marek, ale za taką jakość produktów po prostu nie da się zapłacić mniej.
              A jeśli pyta mnie Pan o to dlaczego polecam akurat to - mogę tylko powiedzieć, że zawsze polecam to co sama przetestowałam i to co dla mnie jest najlepsze, bo najlepiej się u mnie sprawdziło.
              • viivii Re: Amouage 28.03.13, 21:13
                Pani Eleonoro absolutnie się z Panią zgadzam! Zapachy Amouage są po prostu przepiękne! I to bez dwóch zdań. Bardzo się cieszę, że znalazła Pani "markę dla siebie", która jak mniemam spełnia Pani wszelkie zapachowe pragnienia. Tylko cieszyć się z tego powodu.
                Jednakże muszę stwierdzić, że tak jak wnioskuję, Pani kocha wręcz Amouage, tak dla innych - przynajmniej młodszych odbiorców, którzy jeszcze nie mają tak wrażliwego gustu perfumeryjnego, są to perfumy raczej "dziwne" i nie do końca pasujące do ich wieku i temperamentu. Przez taki rozdźwięk mogę one budzić niezrozumienie, zwłaszcza u osób które nigdy nie miały do czynienia z czymś tak wytwornym jak Amouage.
                • eleonora166 Re: Amouage 02.04.13, 19:59
                  Pani Viivii tak bardzo się cieszę, że Pani wie co dobre. A nawet najlepsze. Amouage to faktycznie jest moja marka, w której rozkochałam moją rodzinę i serdecznych przyjaciół domu. Są to zapachy absolutnie i niepodważalnie przepiękne. Cieszy mnie to bardzo, że Pani je zna i podziela moje zdanie. Śmiało mogę powiedzieć, że kocham Amougae i trudno mi się z nimi rozstać.
                  Ale tak jak Pani słusznie zauważyła nie zawsze młodszym odbiorcom zapachowym one się podobają. Do takich perfum trzeba albo dorosnąć albo po prostu być tak eleganckim i wytwornym tak jak one. Moja córka też na początku nie chciała ich za bardzo nosić. Lecz ja powiedziałam jej, że tak szykowna młoda dama jak ona powinna pachnieć jak na prawdziwą damę przystało. Teraz moja ukochana córcia, również, jak ja, uwielbia zapachy Amouage.
                  Wiem też, że nie nie każdym się one podobają, ale u mnie niepodważalnie od lat zajmują pierwszą pozycję.
                  • nadinee3 Re: Amouage 02.04.13, 23:24
                    Ja osobiście uwielbiam Amouage, wszystkie z nich są przepiękne, a ich trwałość jest na prawdę zachwycająca :) Jest to najwyższa klasa perfumeryjna !
                    • viivii Re: Amouage 08.05.13, 20:50
                      O tak ! To są perfumy które mają w sobie ponadczasowe piękno. Tak za 100 czy 200 lat ludzie nadal będą zachwycać się tymi zapachami!
                      Myślę, że każdy z tak bogatej oferty znajdzie w nich coś dla siebie :)
    • felix00 Re: Amouage 31.05.14, 17:29
      ja także mam Amouage, męskie, te ciemnozielone - przepiękne!
    • aniapogo100 Re: Amouage 04.06.14, 16:30
      A wąchaliście "Samsarę" Guerlaina? Jestem bardzo ciekawa tego zapachu. fragranto.pl/p/1524/1408/guerlain-samsara-woda-toaletowa-100-ml-tester-perfumy-damskie.html - opis jest fascynujący, bardzo orientalny i kobiecy. Choć boję się czy nie jest za ciężki, kadzidłowy.
    • daniel1111111111 Re: Amouage 09.12.14, 01:17
      sprzedam Amouage Jubilation allegro.pl/amouage-jubilation-xxv-man-i4871499892.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka