Dodaj do ulubionych

puszenie włosów

21.08.03, 09:45
zrobiłam sobie balejage wreszcie przestały mi się troszke przetłuszczać włosy
ale nie moge z nimi dojść do ładu. Nie mam włosów bardzo przesuszonych ale
po umyciu głowy mam na głowie"siano" strasznie puszyste włosy. Pół biedy jak
je wyprostuje na szczotce ale jak tylko jest wilgotne powietrze to z powrotem
sie puszą. Mam pytanie jakiej pianki mam użyć czy może płynu do włosów który
by je wygładził i wyprostował bo przez to nawet nie widać mioch pasemek
Justi
Obserwuj wątek
    • ewaa14 Re: puszenie włosów 21.08.03, 13:51
      a ja mam takie włosy niestety naturalnie...:|prostuje je [prostowinicą ale przy
      wilgoci to sie robi siano takie ze włosy musze wiązać bo sa nie do pokazania,
      normalne afro, Uzywam szamponów do włosów suchych i zniszczonych a pozniej
      odżywka do spłukiwania. Bardzo dobry był olejek na gorąco do włosów bnardzo
      zniszczonych z OIRFLAME
      • jooza Re: puszenie włosów 21.08.03, 23:25
        Gdzieś czytałam, że aby ujarzmić "sianowate" włosy najlepiej je myć szarym
        mydłem co 3 dzień i płukać wodą z sokiem cytryny. Poleciłam jednej z koleżanek
        i mówi, że po ok miesiącu zauważyała poprawę.
        powodzenia
    • aswy Re: puszenie włosów 22.08.03, 14:56
      do kreconych lub falowanych wlosow polecam sunsilk (mleczko przeciwko puszeniu
      sie); jesli chcecie wyprostowac wlosy - calkiem niezle jest mleczko prostujace
      z loreal'a
    • oksana.zarewicz Re: puszenie włosów 27.08.03, 22:02
      Witam serdecznie,
      Proponuję skorzystać z któregoś z preparatów prostujących np. Straight Edge –
      Joico (preparat ten zawiera również proteiny odżywcze, które przydadzą się w
      Pani przypadku). Zmoczone takim preparatem pasma trzeba nawijać na okrągłą
      szczotkę i suszyć modelując. Potem można dodatkowo jeszcze wygładzić fryzurę
      płaską szczotką a na koniec, utrwalić ją lakierem. Radzę Pani wybrać szczotkę z
      włosiem zakończonym kuleczkami, gdyż niwelują one ryzyko uszkadzania zarówno
      włosów jak i skóry głowy.
      Życzę powodzenia
      Oksana
      • lecka Re: serdeczne dzieki 28.08.03, 14:34
        dziękuje za wszystkie rady, kupie ten płyn do włosów mam nadzieję że nie jest
        zbyt drogi
        Justi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka