Dodaj do ulubionych

do tych co kupują na Ttuskawce

11.07.08, 10:12
Mam zamiar kupić po raz pierwszy na truskawce i tu mam pytanie.
Wyczytałam, że paczki ozaczone są zieloną albo fioletową wstążeczką.
Czy to oznacza że przesyłka jest prezentem. Czy to się gdzieś
zazacza przy zamówieniu i czy ma to wpływ na ewent. zapłatę cła.
Można zapłacić w Ewuro? Moja karta kredyt. roliczana jest w Euro i
nie chcę placić podwójnego przewalutowania.
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 10:19
      paczki są zawsze ze wstążeczką, niezależnie czy zaznaczysz opcję gift czy nie.
      na to czy UC zatrzyma paczkę czy nie zaznaczenie gift niestety nie ma wpływu. z
      wszelkich opłat zwolnione są paczki o wartości poniżej 22 usd.
      prawdopodobnie będziesz skazana na przewalutowanie bo wszystko rozliczane jest w
      usd, chyba że coś się zmieniło i o tym nie wiem ;) w każdym razie do tej pory
      było tylko w usd, a ceny podane na truskawie w innych walutach mają tylko
      charakter orientacyjny.
    • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 11:18
      eu.strawberrynet.com/currency.aspx
      • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 11:20
        a jednak :)
        • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 11:52
          :)

Btw UC chyba ma urlop, bo nie zatrzymali mi żadnej perfumowej
          paczki ;)
          • ryszarda00 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 12:25
            Na stronie nie ma tego wyszczególnionego ale mi ściągają ze
            złotówek, po prostu przeliczaja według aktualnego kursu dolara.
            • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 12:39
              Bo masz zapewne Visę, jak miałabyś Mastercard to przeliczą Ci według
              aktualnego kursu Euro :)
              • ryszarda00 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 16:50
                Zgadza się, ma Visę:)
          • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 11.07.08, 13:08
            mi chapnęli jedne perfumy, pozostałe 2 zapachy doszły bez postoju :)
    • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 12:55
      To ja dołączę do dyskusji, bo jak chodzi o strawberry to ja zawsze
      znajdę jakieś pytanie do specjalistek na tym forum :)
      Planuję zamówić w końcu te nieszczęsne prześladujące mnie meteoryty
      i zastanawiam się jaka jest sznasa, że zostaną one przechwycone
      przez UC?przecież oni nie wiedzą co w paczce siedzi, jak to jest że
      znają wartość produktu? na paczce nie jest to napisane.. jakie są
      szanse że złapią moje kulki?
      • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 12:57
        Wiedzą, np na pacze z perfumami jest taka żółta naklejka.
        • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 12:58
          o :)dobrze wiedziec. A co z kolorówką w takim razie? no i skad mogą
          wiedzieć czy dana paczka ma puder za 100 zl czy za 50?
          • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 12:59
            Jest napisane na paczce - jaka jest jej wartość.
            • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 13:02
              kurcze, nie zauważyłam :( buuu czyli znając moje szczęście to mi go
              capną. :( dzięki za info. P.S. idę obejrzeć paczkę, bo nie
              zauważyłam wcześniej na niej nic... Dzięki malange za cierpliwość do
              moich czasem trudnych inaczej pytań ;)
              • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 13:05
                :)))

Teraz nie capną, bo mają urlop :)
            • una_gemma Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 09:07
              A poza tym, z tego co wiem, to po prostu prześwietlają zawartośc.
      • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 13.07.08, 09:52
        zaciekwaiły mnie te "meteoryty". Co to jest i czemu się boisz, że
        paczka zostanie przechwycona
        • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 13.07.08, 13:02
          babeczko65: "meteoryty" to puder w kulkach marki Guerlain
          rozświetlający twarz.
          www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1
          Taki ładny gadżet, który w Sephorze kosztuje 180zl a na strawberry
          jakieś 100. Ale ponieważ jest to kwota powyżej 77zl, nie jest
          niestety zwolniona od 22% VAT :( w związku z tym mogą, choć jak
          mniemam, niekoniecznie, złapać moją paczkę i ją oclić. Co tak czy
          inaczej będzie tańsze niż polska perfumeria, no ale pewnie jak każdy
          wolałabym po 4-5dniach dostać paczkę i mieć święty spokój. :)
          • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 08:25
            Dzięki z wyjaśnienie.Puder wygląda imponująco. ja mam z Oriflame.
            Wydajmy bardzo. Mam go parę lat i jakoś nie może się skończyć.
            Jeszcze mam prośbę. Skąd pojawiła się kwota 77zł. Wyczytałam, że
            zwolnienie z vat dot. towatu o wartości 22 Dolarów. A teraz dolar
            jest za ok. 2zł. Czy kwota 77zł jest z góry ustalona. Dla mnie to
            znacząca różnica kupić za 22 czy 35 dolarów.
            • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 13:52
              to ja sobie ubzdurałam tę kwotę, jakiś czas temu ją wyliczyłam na
              podstawie któregoś kursu dolara czy euro, już nie pamiętam, ale
              wychodziło to jakoś tak. nie sugeruj się tą kwotą jaką podałam
              dokładnie, ona była taka orientacyjna. wiem, że na stronce
              strawberry była gdzieś informacja na ten temat, tylko jej teraz nie
              mogę znaleźć. może któraś z forumowiczek poda nam tę dokładną kwotę?
              pozdrawiam.
              • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 19:58
                Przesyłki z Truskawki są wysyłane jako prezent, a prezent bez
                dodatkowych opłat (VAT) można wysłać do 80 albo 90 dolarów wartości
                towaru (nie pamiętam dokładnie).
                • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 20:23
                  to też nie działa :)
                  • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 20:27
                    Jak to nie :)
                    zatrzymują tylko jeśli jest podejrzenie, że wartość jest zaniżona
                    Chciaż... może tylko w teorii :D

Btw dobrze, że jesteś - wiesz może jak się zmienia adres email?
                    Bo mam nowy a nie chce żeby mi przepadły rabaty :)
                    • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 08:50
                      tzn. może inaczej :) prezenty o tej wartości są przepuszczane jeśli są od osoby
                      prywatnej. jeśli nadawcą jest firma (co wynika chociażby z napisu Strawberrynet
                      Ltd. na pudełku :D) to niestety wartość spada do 22 usd :) poza tym celnicy nie
                      są tacy głupi i truskawkowe paczki dobrze znają, więc tu wszelkie opcje gift nic
                      kompletnie nie pomagają (wszystkie moje zatrzymane paczki były giftami).
                      • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 09:03
                        hmmm, jest taka opcja, pamiętam że niedawno to widziałam :) wydaje mi się że
                        jest notka na ten temat gdzieś w momencie składania zamówienia, musisz dokładnie
                        śledzić wszystkie podpisy pod okienkami, nie wiem czy nie było to pod paskiem do
                        podawania maila właśnie :)
                        • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 10:51
                          Dziękuję bardzo - może to znajdę :D
    • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 12.07.08, 12:56
      z góry przepraszam, jeśli moje pytanie brzmi głupio, nie przychodzi
      mi do głowy po prostu żadna logiczna odpowiedz a jestem przekonana,
      że takowa istnieje. :)
      • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 01:00
        kasiaj, na każdej paczce jest napisana jej wartość, z tym że nie zawsze jest to właściwa kwota:)
        ilekroć ja coś kupowałam na truskawce zaniżali wartość zamówionych produktów, najczęściej o ok. połowę
        sądzę, że robili to po to, by UC nie przechwycił paczki i żeby oni nie musieli dokładać do interesu (czyt. zwracać podatku):)
    • lemon55 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 09:07
      Znalazłam fajną stronkę o Strawberrynet:
      www.ziolaiprzyprawy.info/2008/04/30/blog/tanie-perfumy-i-kosmetyki-jak-kupowac-w-usa-na-strawberrynetcom/
      • nemeth Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 10:09

Ja mam pytanie czy któraś z Was zamawiała ostatnio na strawberry?
        U mnie zaczynają się dziać jakieś cuda wianki. Na poprzednią przesyłkę czekałam
        ponad miesiąc i nie były to perfumy. Po miesiącu przysłał mi UC powiadomienie o
        paczce i żeby im przysłać dokumenty zero wspomniane na ile mi wycenili tą
        paczkę. Pofatygowałam się tam sama z dokumentami to je wzięli, paczki wydać nie
        chcieli, powiadomili mi tylko że przyjedzie z nią kurier i wtedy się dowiem ile
        płacę. Po dwóch tyg. faktycznie ktoś przyjechał z moją paczką, zapłaciłam
        podatek plus naliczyli sobie do tego jeszcze koszty przywozu paczki. Teraz
        czekam już ponad mc. na następną przesyłkę. Czy któraś z Was spotkała się z
        czymś takim???
        • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 11:14
          a skąd jesteś?

zamówiłam przedwczoraj puder, mam nadzieję, że przyjedzie w ciągu tego tygodnia, a nie za miesiąc:(
          • envi Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 11:18
            a ja porownalam ceny na truskawce z cenami w realu (tyle ze mieszkam w UK)i te
            rzeczy sa albo tansze o 2 funty albo w ogole sa drozsze...poza tym tu jest duzo
            promocji i mozna kupic kosmetyki naprawde taaanio, wiec dla dziewczyn z UK
            strawberry to zadna okazja...
            • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 11:43
              chyba w większości krajów na zachodzie to żadna okazja, jednak w PL ceny wyższe
              są o 30-50% :/
            • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 13:11
              envi: dla dziewczyn z UK może to i żadna różnica. Twój "real" to
              niestety nie mój "real" :/ to chyba zrozumiałe, że jeśli ja mam
              wydać 180 zł na puder w Sephorze i 100/120zł za przesyłkę ze
              strawberry to wolę to drugie. 60zł to nie 2 funty różnicy. Nie
              powiem nic innego tylko "I envy you" ;)
          • malange Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 19:46
            Ja zamawiałam w ciągu ostatnich 4 tygodni 1 lub 2 paczki tygodniowo
            i wszystko przyszło punktualnie i nie zostało zatrzymane :)
        • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 14:15
          niektóre UC lubią przetrzymywać długo paczki, króluje w tym Bytom. kwoty nigdy
          nie masz podanej w liście ale łatwo policzyc ile to będzie orientacyjnie: 22%
          wartości + około 6zł opłat. nie warto też jezdzic osobiscie, lepiej wyslac
          dokumenty listem poleconym lub mailem (choc nie wszedzie jest taka mozliwosc) a
          potem czekac na paczkę. w warszawskim UC cala procedura zajmuje około tygodnia.
          • kasiaj_siwunia Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 14:25
            UC w Poznaniu jest w samym centrum miasta, koło Dworca Zachodniego,
            przy ul. Głogowskiej. Ja akurat pofatygowałam się osobiście i paczkę
            odebrałam po około godzince załatwiania papierków :)
            • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 14:35
              no to fajnie :) w Wawie to lekkie zadupie plus z tego co się orientuję nie chcą
              wydawać paczek od razu tylko odsyłają je po sprawdzeniu dokumentów na adres
              domowy :)
            • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 15:24
              A jakie to są dokumenty do UC. Wystarczy wydruk zamówienia z komp.
              czy też jeszcze z konta - jaki poszedł przelew. Ps. Tyle terez się
              naczytałam, że jakoś "strach" mnie obleciał przed tymi zakupami
              na "truskawce" a raczej ewentualnymi z tym kłopotami.
              • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 14.07.08, 15:28
                tak, wydruk z kompa i xero dowodu. i nie martw się na zapas, mi na ponad 40
                zamówień zatrzymali może z 5, i właściwie tylko perfumy (a jest to
                wyszczególnione na nalepce na kartoniku).
                • nemeth Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 10:40

Ja mieszkam w Wawie i już mam drugą przesyłkę zatrzymaną. Na jedną czekałam
                  ponad mc, teraz już mija miesiąc od zamówienia następnej i cisza ani
                  zawiadomienia ani nic. Dodam że poprzednią otworzyli i sprawdzali co jest w
                  środku. Do tego wszystkiego nie rozumiem dlaczego paczka nie przychodzi pocztą
                  tylko wysyłają kuriera za którego dodatkowo muszę płacić. Wprawdzie jest to nie
                  wielka kwota coś ok 10 zł ale jednak...
                  • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 10:55
                    To dziwne bo mi nie otwierali żadnej z zatrzymanych paczek.. Żadnego kuriera też
                    nie miałam, a jedyne opłaty to 5 czy 6 zł naliczone w UC. A też podlegam pod Wawę.
                    • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 11:16
                      littlefrog, a kiedy ostatnio zamawiałaś coś z truskawy?
                      • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 12:57
                        w zeszły poniedziałek.
                        • nemeth Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 15:17
                          no i jak otrzymałaś już zamówienie???
                          Jak czekam na przesyłkę a zamawiałam 17 czerwca i cisza. Nic nie słychać nic nie
                          widać. Poprzednią przesyłkę zamówiłam 29 maja i trafiła do mnie po wyżej
                          opisanych przejściach 1 lipca:(
                          Sama nie wiem co o tym myśleć

• miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 17:11
                            dziwne... mam nadzieję, że zamówione w sobotę puder i wczoraj tusz dojdą bez problemów:)
                            • agnieszka.krak Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 18:44
                              zamawiałam pierwszy raz i własnie dzis odebrałam list polecony z UC zebym
                              przesłała odpowiednie dokumenty ,zamównienie wydrukowane z kompa to ok, ale jak
                              mam potwierdzic swoja zapłate skoro płaciłam karta kredytowa VISA i obciazenie
                              na nia przyjdzie mi za miesiac??? wartosc zamówienia to 70 zł. To zawsze tak
                              wyglada?? na dodatek wys.ałam ostatnio 4 dodatkowe zamównia i tak bedzie za
                              kazdym razem??
                              • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 18:46
                                na potwierdzeniu zamówienia z truskawki masz wyszczególnione co zamówiłaś i ile
                                kosztowało, i to wystarczy.
                          • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 15.07.08, 18:41
                            akurat w przypadku tej paczki Ci nie odpowiem bo zamawiałam dla kogoś na inny
                            adres :) ale dziś zamówiłam coś dla siebie, dam znac kiedy doszło.
                            • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 18.07.08, 21:01
                              paczka doszła dziś, nieoclona. jeśli to jeszcze istotne ;)
                              • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 19.07.08, 00:13
                                istotne, dzięki littlefrog:)
                                mam nadzieję, że moje paczuszki też dojdą nieoclone:)
                              • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 20.07.08, 21:43
                                Napisz ile średnio dni idzie paczka, ponieważ nie wiem ja dobrze
                                zrozumiałam, że paczka szła 3 dni (patrząc po dacie postów) czy się
                                mylę. I jeszcze jedno. Napisz, z własnego doświadczenia, do jakiej
                                kwoty zamawiać, aby UC nie przechwycił paczki. Myślę, że najlepiej
                                zamawiać tylko jedną rzecz. A kolejną w następnej przesysłce. Mam
                                rację? Czy nie ma to większego znaczenia.
                                • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 20.07.08, 22:01
                                  zamawiany puder chanel doszedł po 4 dniach, a szedł do warszawy:) teraz czekam na tusz do rzęs
                                • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 21.07.08, 08:32
                                  babeczka65 napisała:

> Napisz ile średnio dni idzie paczka, ponieważ nie wiem ja dobrze
                                  > zrozumiałam, że paczka szła 3 dni (patrząc po dacie postów) czy się
                                  > mylę. I jeszcze jedno. Napisz, z własnego doświadczenia, do jakiej
                                  > kwoty zamawiać, aby UC nie przechwycił paczki. Myślę, że najlepiej
                                  > zamawiać tylko jedną rzecz. A kolejną w następnej przesysłce. Mam
                                  > rację? Czy nie ma to większego znaczenia.

paczka do mnie do domu (pod Warszawę) idzie 5-7 dni. ta o której tu wspomniałam
                                  szła troszkę dłużej - zamówiona w poniedziałek, doszła w następny piątek czyli
                                  11 dni (do Wawy).
                                  zamawiam zawsze pojedynczo, bo rzeczywiście mniejsza wtedy szansa na UC, choć
                                  raz zdarzyło mi się zamówić 3 rzeczy w jednej paczce za około 200zł i też się
                                  udało, a tańsze potrafili złapać. także ciężko zgadnąć ;) ale z tego co kojarzę
                                  paczki za 50-60zł zawsze docierały do mnie bez zatrzymania.
                                  • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 21.07.08, 09:58
                                    Wczoraj ok. południa złożyłam zamówienie na 3 rzeczy, zwykle dopiero
                                    na drugi dzień kiedy sprawdzałam status przesyłki, pojawiała się
                                    informacja, że została wysłana. Sprawdzałam jakieś 5 godzin później
                                    i już były podane numery nadania przesyłek, które już wyszły :) O
                                    ile poczta w Hong Kongu działa raczej jak błyskawica, obawiam się
                                    tylko, ile zajmie to naszej poczcie.. Przy obecnym stanie
                                    pracowników w okresie wakacyjnym może to zając trochę dłużej niż
                                    normalnie.. ALe zobaczymy.
                                    W każdym razie maseczka Guerlaina, która w Douglasie kosztuje 150
                                    zł, wczoraj zakupiona została za 70 z groszami, podobnie tonik z tej
                                    samej serii. Z kolei tusz Clinique, za który jakis czas temu
                                    płaciłam w Sephorze 85 zł, nabyłam za 36 :))
                                    • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 22.07.08, 12:18
                                      Ja ciąle zastanawiam się co kupić (po raz pierwszy)I teraz
                                      zaciekwaiła mnie Twoja maseczka Guerlaina. Wcześniej brałam pod
                                      uwagę tylko kremy i ew. cienie. O tej maseczce poczytałam na wizażu.
                                      Ale tam są 2 rodzaje a na Truskawce 1.Dlatego pytam czy jest to ta
                                      sama maseczka tylko w nowej formule czy są dwie maseczki, ale tej
                                      drugiej nie ma na Truskawce. I ew. do jakiego wieku jest
                                      przeznaczona.
                                      • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 22.07.08, 13:10
                                        babeczko65
                                        Ja kupiłam maseczkę Issima Purifying Invigorating Mask
                                        eu.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=23936&goChar=G
                                        właśnie zachęcona opiniami na wizażu. To moje 2 opakowanie, pierwsze
                                        kupiłam w Douglasie (oczywiście za podwójną cenę) i starczyło mi
                                        chyba na pół roku. Nie używałam regularnie ale po każdym użyciu cera
                                        robiła się gładsza, jakby lżejsza, delikatna no i oczywiście
                                        oczyszczona. Teraz razem z maseczką zamówiłam sobie jeszcze tonik
                                        Issima Purifying Iris Toner do codziennego użytku.
                                        Odnosnie wieku, nie wiem czy pomogę, tzn nie wiem czy jest jakiś
                                        górny czy dolny limit, ale to maseczka oczyszczająca więc generalnie
                                        chyba nie powinno się zaszkodzić żadnej cerze (np gdyby to była
                                        liftingująca czy przeciwzmarszczkowa, to wiadomo ze np 20-latka nie
                                        powinna jej używać).
                                        • babeczka65 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 23.07.08, 09:16
                                          Dzięki za wyjaśnienie. Chyba sobie ją kupię. Czekam tylko na kartę
                                          do "zakupów i niernecie" która podobno już jest wysłana, ale jakoś
                                          do mnie dojść nie może.Zwalają na pocztę. Chcę oczywiście przy
                                          zamówieniu zazaczyć prezent CK dla "pierwszych klientów" ale
                                          obawiam, się że wtedy wartość przesyłki będzie duża i nie obejdzie
                                          się bez UC (a tego bym nie chciała). Zastanawiam się czy warto ten
                                          prezent zamawiać. I co tam jest? Może wiesz?
                                          • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 23.07.08, 09:35
                                            Jeśli masz na myśli prezent przy pierwszych zakupach, to jest on
                                            całkowicie bezpłatny. Gratisy te często się zmieniają, czasem jest
                                            to jakaś mini mascara, czasem cienie, czasem błyszczyk, jeśli coś z
                                            kolorówki, to trzeba sobie na ogół jeszcze wybrać odcień.
                                            Z zapachami się nie spotkałam, ja akurat załapałam się na cienie, bo
                                            kiedy robiłam pierwsze zakupy, to właśnie cienie były prezentem.
                                            • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 23.07.08, 10:12
                                              Prezenty to bardzo często mało chodliwe towary już po dacie ważności więc jakoś
                                              specjalnie bym się nie napalała :) Bardziej opłaca się zamawianie pojedyncze i
                                              zbieranie zniżek za ilość zamówień, można dojść do 10% na stałe.
                                              • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 23.07.08, 11:20
                                                littlefrog, może Ty wiesz, albo ktoś inny podpowie.
                                                Ostatnio zrobiłam 3 osobne zamówienia (właśnie w nadziei na kolejne
                                                punkciki bonusowe za każde z nich). Ale wszystkie 3 zostały
                                                potraktowane jako jedno i to samo zamówienie, pomimo że kolejno było
                                                to 4, 5 i 6 zamówienie, za każdym razem pisało że to 4 i 3% zniżki.
                                                Wsztstkie zamówienia złożyłam jedno po drugim tego samego dnia, moze
                                                to miało jakis wpływ ? Ale nie wydaje mi się bo jak robiłam drugie i
                                                trzecie to od razu było odpowiednio tyle zniżki, ile potrzeba.
                                                • littlefrog Re: do tych co kupują na Ttuskawce 23.07.08, 11:24
                                                  truskawkowy licznik czasem szwankuje, musisz napisać do nich maila w tej
                                                  sprawie, wyszczególnić konkretne zamówienia i oni to naprawią :)
                                                  • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 24.07.08, 09:34
                                                    littlefrog napisała:

> truskawkowy licznik czasem szwankuje, musisz napisać do nich maila
                                                    w tej
                                                    > sprawie, wyszczególnić konkretne zamówienia i oni to naprawią :)

Poszłam za Twoją radą i napisałam do nich. Po kilku godzinach już
                                                    była odpowiedź ! :)

Thank you for your e-mail.

Order no. ...... Processed - 1st order
                                                    Order no. .......Processed - 2nd (1%)
                                                    Order no. .......Processed - 3rd (2%)
                                                    Order no. .......Processed - 4th (3%)
                                                    Order no. 12345 Processed - 5th (4%)
                                                    Order no. 6789 Processed - 6th (5% until your 9th order)

**Order no. 12345 - Additional 1%
                                                    **Order no. 6789- Additional 2%

We will manually apply the rest of your loyalty discount for your
                                                    above order. A seperate notification will be sent to you once your
                                                    refund has been submitted.

We hope this information helps and please feel free to contact us
                                                    again.
                                • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 21.07.08, 20:37
                                  tusz już też doszedł:) a tak się przestraszyłam, że UC może wyłapie i będę musiała miesiąc czekać:)
      • chalinnel Re: do tych co kupują na Ttuskawce 22.07.08, 14:21
        lemon55 napisała:

> Znalazłam fajną stronkę o Strawberrynet:
        > www.ziolaiprzyprawy.info/2008/04/30/blog/tanie-perfumy-i-kosmetyki-
        jak-kupowac-w-usa-na-strawberrynetcom/

to chyba sie skusze,bo to calkiem proste.a ja laik zupelny jestem:)
        tylko czy napewno nie ma jakis kosztow przesylki?? czy sa
        rzeczywiscie tylko przy perfumach??jakos trudno mi w to uwiezyc...
        • corrina_f1 Re: do tych co kupują na Ttuskawce 22.07.08, 14:34
          Doadam tylko, choć pewnie każdy już zauważył, że od niedawna strona
          została przetłumaczona (może nie w 100%ach ale pracuja nad tym) na
          j.polski, co jak pamiętam, często stanowiło dla niektórych pewną
          barierę.
          Teraz już prościej być nie może :)
        • miranda.hobbes Re: do tych co kupują na Ttuskawce 22.07.08, 18:46
          naprawdę przesyłka przy kolorówce i pielęgnacji jest darmowa:)
          tylko kupować:)
    • madnouse Re: ddołączę się do pytań 21.07.08, 21:28
      czy rzeczywiście którejś z Was zwrócili cło? podobno to nie jest ich
      obowiązek,więc jestem ciekawa jak to działa
      • corrina_f1 Re: ddołączę się do pytań 21.07.08, 22:22
        madnouse napisał:

> czy rzeczywiście którejś z Was zwrócili cło? podobno to nie jest
        ich
        > obowiązek,więc jestem ciekawa jak to działa

Nie jest obowiązkiem, a dobrą wolą, jak sami piszą. Czy im się to
        opłaca, czy nie, nie wnikam, ale dwa razy kiedy zaszła taka
        konieczność zwrócili i to expressowo.
        • lawendowata Re: ddołączę się do pytań 22.07.08, 00:57
          zrobiłam ostatnio zakupy za 80 zł, nie zatrzymali na cle. Może dlatego że
          wartość była bardzo nieczytelnie napisana ;-)
        • littlefrog Re: ddołączę się do pytań 22.07.08, 08:21
          mi zawsze zwracali.
          • babeczka65 dołączę się do pytań 28.07.08, 10:12
            Wczoraj złożyłam pierwsze zamówienie i tu już mam pytanie. W jakiej walucie
            powinnam kupić. Kartę mam rozliczaną w dolarach i chciałam aby cena byla rownież
            w dolarach. Ale jakoś tak się stało (przez moją nieuwagę), że cena została w
            złotówkach. Ma to jakieś znaczenie? Czy powinnam zawsze kupować w dolarach i jak
            to potem wygląda na potwierdzeniu zamówienia. Teraz na potwierdzeniu są
            złotówki. I jeszcze jedno. Przy zamówieniu byla do wypełnienia jakaś
            ankieta(sondaż). Czy powinnam ją wypełnić. Nie znam dobrze angielskiego ale ją
            wypełnilam. Dobrze zrobiłam?
            • littlefrog Re: dołączę się do pytań 28.07.08, 11:11
              płacisz zawsze w dolarach, cena w złotówkach jest tylko orientacyjna.
              • babeczka65 prośba do littlefrog 29.07.08, 11:06
                Proszę cię o pomoc w związku z moim pierwszym zamówieniem. Właśnie
                dostałam komunikat tej treści i mamm kłopot ze zrozumieniem( nie
                znam ang.) Mogłabyś mi napisać o co chodzi. Z tego zamówienia
                ściągneli z konta pienądze. A że miałam wcześniej kłopot z kartą,
                było to drugie zamówienie na ten sam przedmiot.
                Dear Customer,

Due to a technical error your order was processed immediately once
                you pressed the authorize payment button, but confirmation of this
                was delayed until now. Your order confirmation no. is 870216388.
                Any duplicate orders have been cancelled.

We apologize if this has caused you any inconvenience.

Yours Sincerely,

A tej treści dostałam list dot. tego nieudanego zamówienia. Będę Ci
                wdzięczna za pomoc

Order Number is : 870216385

Dear StrawberryNET customer,

Your order has been rejected due to payment being declined by the
                bank. Please re-enter all details and resubmit, or use another
                credit card, or check with your credit card company if there is
                still a problem.
                • littlefrog Re: prośba do littlefrog 29.07.08, 11:12
                  Twoje zamówienie ma nr 870216388 i jest w realizacji a wszystkie które zostały
                  zdublowane są anulowane.

Czyli wszystko jest już ok, a podany nr możesz wpisać na stronie truskawki w
                  celu sprawdzenia na jakim etapie realizacji jest zamównienie (to zdanie pochodzi
                  już ode mnie a nie z maila od truskawy:)).
                  • babeczka65 Re: prośba do littlefrog 29.07.08, 12:30
                    Bardzo dziękuję. Po postach zorientowalam się, że masz doświadczenie
                    w zakupach na "Truskawce" i że mi pomożesz. Jestem już spokojna i
                    teraz tylko posostaje czekać. Odezwę się jak dostanę przesyłkę.
                    Zamówiłam maseczkę za 73zł i mam nadzieję że nie zaliczę UC.
                    Pozdrawiam.
                    • balbina_alexandra Re: prośba do littlefrog 29.07.08, 16:11
                      Myślę, że na pewno nie zaliczysz UC. Od roku zamawiam wyłącznie pojedyncze
                      rzeczy i jeśli wartość paczki oscyluje wokół 100 - 130 zł ani razu nie
                      przechwycono mi paczki (tfu, tfu, odpukać! czekam właśnie na jedną...).
                      Przechwytują większe zamówienia i bankowo perfumy, tak wynika z moich doświadczeń.
                      Cło wcześniej musiałam płacić kilka razy ale Truskawa zawsze zwracała na konto,
                      choć troche to trwało. Ostatnim razem suma była mała więc machnęłam ręką i nie
                      domagałam się zwrotu, i tak byłam do przodu w porównaniu z ceną Sephorową...
                      • corrina_f1 a propo zwrotów 29.07.08, 16:51
                        Rozczulili mnie totalnie kilka dni temu. Najpierw przepraszali
                        wylewnie że z przyczyn technicznych nie zostały doliczone bonusowe
                        procenty (chodziło o to że za 3 zakupy policzono jakby wszystkie
                        były czwartym zakupem a było to 4,5 i 6). Następnie zwrócili mi na
                        kartę... 71 centów i 32 centy za te nienaliczone procenty !! :)
                    • babeczka65 otrzymałam ... 08.08.08, 14:26
                      Zgodnie z obietnicą odzywam się. Po zamówieniu otrzymałam przesyłkę
                      po 7 dniach. Wszystko było OK i bez UC. Bardzo się z tego powodu
                      ucieszyłam. Natomiast prezent to wielka porażka!!!!. Szminka z
                      zestawu CK. Tester bez zakrętki z białą plastikową nakładką. Nie
                      wspomnę o kolorze. Niby sama go wybrałam (beż-brąz)bo nic innego mi
                      się nie spodobało,a liczyłam na cienie. Do głowy mi to nie przeszło,
                      że może to być szminka i że wybieram kolor szminki. Myślę, że był to
                      doby bajer z tym prezentem.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka