mysia25 19.11.03, 19:06 czy Skinoren pomoże na pojawiające się co jakiś czas duże pryszcze (takie "bomby")? jest to maść czy krem? czy można kupić bez recepty? ogólnie - czy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: Skinoren-pomoże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 21:43 Ja nie polecam. Stosowałam przez kilka miesięcy, przepisał mi dermatolog (nie wiem, jak jest teraz, ale kilka lat temu był tylko na receptę). Żadnych efektów, niestety. Ale może Ty zareagujesz inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: Skinoren-pomoże? IP: 195.94.222.* 20.11.03, 09:42 Stosuję z przepisu dermatologa od lipca i właściwie żadnych efektów. Teraz chodzę na ultradźwięki i jest dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: away pytanko IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 09:50 zaraz, zaraz jakie utradzwieki? szukam pomocy w tej dziedzienie od dawien dawna, moze wiec tego bym sprobowala, mozna wiedziec co to, gdzie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 10:08 Podbijam - ja też bym chciała się dowiedzieć co to za metoda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: pytanko IP: 195.94.222.* 20.11.03, 10:40 Przeczytajnie wątek (niżej) "gdzie w w-wie SPRAWDZONE ULTRADŹWIĘKI". Jestem po dwóch zabiegach, skóra w dużo lepszej formie. Jeśli jeszcze jakies pytania - służę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evqa Re: Skinoren-pomoże? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 00:37 Jeżeli jeszcze czekasz na odpowiedz - mnie pomoglo. A bylo fatalnie (glebokie podskorne, bolace bomby, potem przetoki). Przez lata przetrenowalam wszystko i ktoregos dnia trafilam do gabinetu kosmetycznego (wlascicielka - dermatolog) i dostalam recepte na Skinoren i po kilku dniach wiedzialam ze mi pomoze. Minelo kilka ladnych lat. To byl przelom. Jednoczesnie mialam zabiegi z agl. Do tej pory staram sie je stosowac. Teraz od czasu do czasu stosuje Zineryt. Jest ok. Sprobuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Skinoren-pomoże? IP: *.net.autocom.pl 02.12.03, 12:36 Mnie pomaga i to jako jedyny na takie pojedyncze bolesne paskudztwa. Są dwa rodzaje krem i żel, jeden jest na receptę drugi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Skinoren-pomoże? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 02:08 może pomóc. jest żel i krem. krem można kupić bez recepty (tzw.Rp z kropką), żel jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Skinoren-pomoże? IP: *.crowley.pl 12.12.03, 11:49 A co jest skuteczniejsze krem czy żel? Dermatolog przepisała mi żel ale nie było go w aptece i w zamian sprzedano mi krem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
yagienka Re: Skinoren-pomoże? 12.12.03, 13:54 Gość portalu: justy napisał(a): > krem można kupić bez recepty (tzw.Rp z kropką), żel jest na receptę. czyli żel jest pewnie silniejszy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dida Re: Skinoren-pomoże? 12.12.03, 14:41 zel-kazda substancja w postaci zelu ma lepsze dzialanie terapeutyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Skinoren-pomoże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:45 nie mozna powiedzieć, że preparaty na podłożu żelowym są skuteczniejsze niż na kremowym lub maściowym. to zależy od własciwości substancji czynnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Skinoren-pomoże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:44 nie, żel jest słabszy- ma 15% ale jako, ze jest to żel może mocniej wysuszać. krem ma 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Skinoren-pomoże? IP: *.chello.pl 14.12.03, 16:17 a ile kosztuje mniej wiecej ten krem, i czy uzywa sie go punktowo, czy bardzo wysusza?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia25 Re: Skinoren-pomoże? 15.12.03, 20:59 Gość portalu: maja napisał(a): > a ile kosztuje mniej wiecej ten krem, i czy uzywa sie go punktowo, czy bardzo > wysusza?? no właśnie, punktowo czy na całą buzie? Odpowiedz Link Zgłoś
luloo1 Mnie pomógł! 15.12.03, 08:14 Ja uzywałam, co prawda na niewielkie krostki. Mnie pomógł bardzo. Wszelkie przebarwienia zniknęły. Ze względu na to, że mam suchą cerę, a trądzik młodzieńczy pojawił się latem w wieku 27 lat jako efemeryda, bo mam w sumie super cerkę, dermatolog przepisała mi krem. Stosowała skinoren moja koleżanka z bardzo dużymi zmianami na twarzy i tez była zadowolona. Z doświadczenia wiem, że genialnie wpływają na te sprawy specjalne "pudry" ( to nazwa mikstury aptekarskiej) robione w aptece. Ma postać papy w butelce, jest tam sporo cynku i nie wiem czego jeszcze i to stosuje sie miejscowo. No i oczywiście boskie glinki z Argielitz: zielona i żółta. Działają cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sol Re: Skinoren-pomoże? IP: *.enterpol.pl / *.enterpol.pl 15.12.03, 13:56 ja tez stosowalam skinoren(nie pamietam czy masc czy zel)i niestety bez efektow.A moim problemem byly takie pojedyncze krosty(2,3 np. na czole) strasznie bolace i pojawiajace sie co jakis czas,czyli pewnie tak jak u ciebie.Chodzilam do dermatologa , ale nic nie pomagalo i w koncu zaczelam brac pigulke i mam spokoj od kilku lat(mam22).Problem z cera mam z glowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
luloo1 Re: Skinoren-pomoże? 15.12.03, 19:01 widzisz, ja wcześniej nie miałam najmniejszych problemów z cerą, a jak rzuciłam pigułke i przyszlo na dodatek lato to pojawił się trądzik młodzieńczy. Ale Skinoren szybko go wyleczył.Glinka, filtry i specjalna papa zdziałały cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia25 Re: Skinoren-pomoże? 15.12.03, 20:56 luloo1 napisała: > widzisz, ja wcześniej nie miałam najmniejszych problemów z cerą, a jak rzuciłam > > pigułke i przyszlo na dodatek lato to pojawił się trądzik młodzieńczy. to dokładnia tak jak ja - w lipcu odstawiłam piguły i... zaczęło się ;( > Skinoren szybko go wyleczył. w takim razie, obowiązkowo lece jutro do apteki! mogę się zawczasu dowiedzieć, ile kosztuje Skinoren? > Glinka, filtry i specjalna papa zdziałały cuda. luloo, możesz cos więcej na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
luloo1 Re: Skinoren-pomoże? 16.12.03, 09:29 mysia25 napisała: > luloo1 napisała: > > > widzisz, ja wcześniej nie miałam najmniejszych problemów z cerą, a jak > rzuciłam > > > > pigułke i przyszlo na dodatek lato to pojawił się trądzik młodzieńczy. > > to dokładnia tak jak ja - w lipcu odstawiłam piguły i... zaczęło się ;( > > > Skinoren szybko go wyleczył. > > w takim razie, obowiązkowo lece jutro do apteki! > mogę się zawczasu dowiedzieć, ile kosztuje Skinoren? około 42 zł z tego co pamiętam, ale o ile się nie mylę, tylko na receptę! > > > Glinka, filtry i specjalna papa zdziałały cuda. > > luloo, możesz cos więcej na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Skinoren-pomoże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 19:32 Moim zdaniem pomoże. Bardzo polecam, bo jest naprawde skuteczny. Jedna tubka kremu starcza na baaardzo długo. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Skinoren-pomoże? IP: *.proxy.aol.com 15.12.03, 21:08 Ja jeszcze tego nie stosowalam!Sprobuje,czy dostane do w Niemieckich Aptekach? Mieszkam w Niemczech,jestem juz zalamana moja twarza,blizny,przebarwienia,powstajaco od nowa tradzik,biore pile,stosuje masci ,kremy ,brevoxyl i nic,wysuszona twarz a to chamstwo dalej powstaje;Co jeszcze moge zrobic? Co to za glinki,zolte i zielone??? Pozdrawiam kobitki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luloo1 Re: Skinoren-pomoże? 16.12.03, 09:31 Kiki produkuje go niemiecka firma Schering, więc na 100% dostaniesz. Natomiast glinki sa francuskiej firmy Argiletz! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Skinoren-pomoże? IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 12:53 Dzieki,po pracy zajze do apteki i wyprubuje na wlasnej skorze!? Pozdrawiam P.S.Czy mozna tym kremem lub zelem "spaprac sobie twarz"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Skinoren-pomoże? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 19:44 u osób z wrażliwą skórą może pojawić się łuszczenie, przesuszenie i podrażnienie Odpowiedz Link Zgłoś