Dodaj do ulubionych

SAMOOPALACZE

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
Kupiłam wczoraj samoopalacz do całego ciała (tzw. nawilżające mleczko
samoopalające) Ambre Solaire. Kiepska tam instrukcja obsługi i pokpiłam sprawę:
nałożyłam go sobie za dużo w różnych miejscach, np. na nogach i stopach, a na
rękach mam zacieki. A wszystko przez bardzo oszczędną informację.
W związku z tym "nieszczęściem" mam pytanie: jak sie teraz tego pozbyć??
Czy wystarczy dobrze wyszorować ciało?
No i jak mam go w przyszłości stosować, aby uniknąć podobnych błędów albo
ustrzec się przed nowymi problemami? Czy przez te kilka godzin, kiedy on się
(nie wiem jak to ująć) wchłania mam unikać kontaktu z wodą?

Pomóżcie proszę
Majka
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: SAMOOPALACZE IP: *.miami41.fl.pub-ip.psi.net 27.06.01, 16:20
      Maja, idz na strone www.sekretykobiet.pl na forum uroda i tam jest post
      samoopalacze, gdzie dziewczyny dolkadnie krok po kroku opisuja jak je uzywaja i
      radza sobie z problemami, rozniez w Twoim Stylu numer z czerwca byla
      umieszczona dokladna instrukcja uzywania saoopalaczy, zajrzyj na ich strone
      internetowa www.twojstyl.com.pl moze tam bedzie cos jeszcze, no chyba ze uda ci
      sie ten numer zdobyc. Na zacieki podobno pomaga sok z cytryny i peeling ciala.
    • Gość: Susan dobry samoopalacz IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 16.07.01, 23:02
      Gość portalu: Maja napisał(a):

&#62 Kupiłam wczoraj samoopalacz do całego ciała (tzw. nawilżające mleczko
      &#62 samoopalające) Ambre Solaire. Kiepska tam instrukcja obsługi i pokpiłam sprawę:
      &#62
      &#62 nałożyłam go sobie za dużo w różnych miejscach, np. na nogach i stopach, a na
      &#62 rękach mam zacieki. A wszystko przez bardzo oszczędną informację.
      &#62 W związku z tym "nieszczęściem" mam pytanie: jak sie teraz tego pozbyć??
      &#62 Czy wystarczy dobrze wyszorować ciało?
      &#62 No i jak mam go w przyszłości stosować, aby uniknąć podobnych błędów albo
      &#62 ustrzec się przed nowymi problemami? Czy przez te kilka godzin, kiedy on się
      &#62 (nie wiem jak to ująć) wchłania mam unikać kontaktu z wodą?
      &#62
      &#62 Pomóżcie proszę
      &#62 Majka

Witaj.
      Takie zacieki zawsze bardzo ciezko usunąć. Trochę pomoże
      peeling, ale trzeba chyba poczekać te parę dni aż powoli
      zejdą. Ze swojego doświadczenia bardzo polecam wszystkim
      samoopalacz Moonoi Tahiti firmy Yves Rocher, ten do
      twarzy. Stosuje go na całe ciało i, po wypróbowaniu już
      wielu, stwierdzam że ten jest po prostu the best. Zero
      zacieków, całkiem miły jak na samoopalacz zapach,
      długotrwały efekt, śliczny kolorek, nie ściera się brzydko
      jak niektóre. A już myslałam że nie ma żadnych dobrych
      samopalaczy :-) i będę skazana na moją naturalną smetną
      bladość :-(
      Pozdrawiam, Susan
      • Gość: Susan Re: dobry samoopalacz IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 16.07.01, 23:03
        sorry że taka spóźniona odpowiedź, ale zawsze lepiej
        późno niż wcale czyż nie?
        :-))
        • Gość: Maja Re: dobry samoopalacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 15:23
          Dzięki, dzięki! Ale z tym problemem już się uporałam :-))
          Teraz przerzuciłam sie na solarium, i na razie jestem zachwycona (choć byłam
          tylko raz przez 5 minut). Równomierna opalenizna, trwalsza niz samoopalacze,
          naturalniejsza. Byle nie przesadzać. Jutro (albo pojutrze) idę znów na 5 minut.
          I za parę dni ponownie.
          A za 2 tygodnie chcę pięknie wyglądać dla mojego faceta, który przylatuje po
          miesiącu nieobecności (tam jest teraz zima - będzie niezły kontraścik :-))

Pozdrawiam cieplutko
          Majka
          • Gość: as Re: dobry samoopalacz IP: *.ciop.waw.pl 24.07.01, 10:08
            ...ale za pare lat twoja skora bedzie wygladala jak zmiety papier.
            • Gość: maja Re: dobry samoopalacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 01:34
              Mam tego pełną świadomość, dlatego staram się nie przesadzać. Byłam juz 5 razy
              (2X5 min, 2X7 min i 1raz przez 10 minut) i na tym skończę, efekt zadowalający.

Pozdrawiam serdecznie
              Maja
      • Gość: K2 Re: dobry samoopalacz IP: *.gazeta.pl 17.07.01, 09:05
        A ja mam taki problem. Kupiłam samoopalacz do twarzy Avon i mimo raczej nie oszczędnego
        stosowania nie ma efektu. Czy za mało smaruję, czy np. krem z filtrem (a kremem też muszę twarz
        posmarować) eliminuje wpływ samoopalacza?
        • Gość: maja Re: dobry samoopalacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 15:26
          Najlepiej będzie jak zadzwonisz do jakiejś konsultantki Avonu, albo pod
          bezpłatny ich numer informacyjny. Znajdziesz go pewnie na ich stronach
          internetowych (o ile takie są), albo na katalogu (jeśli taki posiadasz) lub też
          w ogłaszeniach w gazecie (pod hasłem praca dodatkowa)-tam ogłaszaja się różne
          konsultantki.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia
          Majka
      • Gość: aaa Re: dobry samoopalacz IP: 141.61.15.* 17.07.01, 17:22
        dobry tez jest Vichy do twarzy, w miare delikatny (i dla
        skory i jesli chodzi o kolor)
        • Gość: anka Re: dobry samoopalacz IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.08.01, 18:54
          Na www.wizaz.pl jest artykuł pt. słońce w sprayu i tam jest mnóstwo porad dot.
          samoopalaczy (jaki wybrać, jak nakładać, jak utrwalać efekt itd) a także
          głosowanie na najlepsy samoopalacz. Może którejś z Was przydadzą się te
          informacje.
    • Gość: Barbara Re: SAMOOPALACZE IP: 194.195.47.* 16.08.01, 12:11
      Rzeczywiscie, rozprowadzanie srodkow samoopalajacych nie jest rzecza latwa.
      Najczesciej w czasie rozprowadzania pozostaja "zacieki" i ciemniejsze plamy.
      Najlepiej takie niedociagniecia usuwa sie przez czeste mycie ciala. Doslownie
      szorowanie- i mleczko schodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka