Gość: a.b. IP: *.ntlworld.ie 16.04.11, 15:51 Witam,mam takie pytanie czy jezeli prolaktyne podstawowa mam w normie,a po obciazeniu znacznie podwyzszona to moze to byc przeszkoda w zajsciu w ciaze i nalezy podjac leczenie w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marina_nie_vlady1 Re: Pytanie o prolaktyne 16.04.11, 16:13 oczywiście! ja tak miałam. brałam leki i udało się zajść. poczytaj o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b. Re: Pytanie o prolaktyne IP: *.ntlworld.ie 16.04.11, 16:23 Dziekuje za odpowiedz,a czy mialas jakies objawy tej podwyzszonej prolaktyny po obciazeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
marina_nie_vlady1 Re: Pytanie o prolaktyne 16.04.11, 17:52 miałam - głównie migreny. ale też takie typowo hormonalne sprawy, problemy z cerą, libido... brałam Dostinex, który pomógł. Bromergon też, ale to był koszmar - nie polecam. skutki uboczne straszne, a skutek leczniczy - żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.b. Re: Pytanie o prolaktyne IP: *.ntlworld.ie 16.04.11, 19:01 Jeszcze raz bardzo dziekuje,mam identyczne objawy jak Ty(masakryczne migreny) plus skape miesiaczki i niewielki mlekotok.Bede musiala rozpoczac leczenie i mam nadzieje,ze bedzie dobrze!!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marina_nie_vlady1 Re: Pytanie o prolaktyne 16.04.11, 21:53 mlekotok to, z tego co wiem, jeden z bardziej drastycznych objawów.. koniecznie się lecz, nie bagatelizuj. Szybko do dobrego endokrynologa się wybierz powodzenia! na szczęście prolaktynę można zbić, to plus. minus - i tak potem wraca;/ Odpowiedz Link Zgłoś