Gość: kana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:40 W jakim wieku powinno robic się pierwsze usg piersi? Jak przebiga takie badanie i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sotie Re: USG piersi 24.02.07, 21:48 w jakim wieku nie wiem, to zależy czy jesteś obciążona. ja jestem i mam robić od 25 roku zycia co 12 mc-y. dotąd bylam raz, na kasę - skierownaie od gina na moją prośbę. przebiega normalnie, rozbierasz sie od pasa w gore, kladziesz na kozetce, lekarz zapodaje żel i jeździ czytnikiem ugs po piersiach. nic strasznego. u mnie akurat bylo przyciemnione światlo, intymna atmosfera, lekarz nawet na mnie nie spojrzal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: USG piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:52 Dzieki za odp Mi ostatnio Pani ginekolog powiedziala abym w przeciagu 3-4 miesiacy zrobila USG i przyszla z wynikiem na nastepna wizyte. Mam 21 lat... Czy potrzebuje skierowanie od mojego ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: USG piersi 24.02.07, 21:53 no jeżeli ma to byc badanie na kasę,to na pewno potrzebne skierowanie od gina, ale zapewne możesz zrobić prywatnie, niestety nie wiem ile to kosztuje. strzelam, że ok 50pln. Odpowiedz Link Zgłoś