malwinka789 28.09.07, 12:31 czy książeczke zdrowi, legitymacje ubezpieczeniową czy jak tak sie zwie wyrabia urząd pracy czy pracodawca?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: okk Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:59 jesli jestes zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna to urząd ci wydaje tzn. idziesz do pokoju w którym się tym zajmują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:20 jak jesteś bezrobotna to Twoim ubezpieczeniem jest kajecik z podpisami Powiatowego Urzędu Pracy, jak pracujesz-to albo firma albo ZUS Ci wystawia książeczkę ubezpieczeniową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okk Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:26 nie jakis kajecik tylko idziesz w urzędzie i wyrabiają ci normalną książeczke ubezpieczeniową i podbijają jako "bezrobotna".Ja tak miałam i zaczęłam pracować to książeczke podbijała mi dyrektorka. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka789 Re: książeczka zdrowia 28.09.07, 15:06 ok dziekuje. zastanawiam sie jeszcze do czego tak na dobra sprawe jet ona potrzebna poniewaz z reguly lecze sie prywatnie a jak ide czasem do rodzinnego to nie rząda ksiązeczki, wystarcza dowów (aha, jestem normalnie zatrudniona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 15:17 widocznie w różnych regionach różnie bywa.u nas jest kajecik, z tego co widzę, ale osobiście nie doświadczyłam, więc może się nie znam.bezrobotni na pewno nie mają książeczek ubezpieczeniowych-to u nas. rodzinny lekarz nie żąda książeczki, bo ma spisany nr.ubezpieczenie potrzebne jest wtedy, kiedy z reguły go nie mamy.karetka, pogotowie , np.stomatologiczne, itp. jak jesteś zatrudniona, to podbijają w kadrach lub w oddziale ZUS-zależy od ilości ludzi zatrudnionych.pieczątka ważna 2 miesiące! Odpowiedz Link Zgłoś