Dodaj do ulubionych

farby beckersa

28.03.10, 13:17
Witam,
mam problem. Otóż - malowanie ścian w moim mieskaniu to absolutny
horror i może ktoś będzie miał pomysł co z tym zrobić.

Więc - materiał -farby beckersa (orgyinalne, nie polskie, półmat),
grunt - farba gruntująca Beckersa.

zasadniczo - na ścianach po pomalowaniu, powstają:
1. widoczne smugi na ścianach (zwłaszcza na drugiej warstwie farby)
2. wielkie pęcherze z farby..

zmieniłem już dwie ekipy ludzi malujących... i problem się nie
rozwiazuje, ktoś ma jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • bunclik Re: farby beckersa 28.03.10, 16:14
      naklej flizelinę mówią na to budowlana ,przemysłowa , ma jeden metr szerokości i
      dopiero na to gruntowanie itd.
      • Gość: Tomek-Dortmund Re: farby beckersa IP: *.versanet.de 28.03.10, 17:31
        flizelina dobry pomysl , ale nic nie pomoze jezeli podlozem jest stara farba
        kredowa, ktora trzeba zmyc/zdrapac.
        Jesli podloze jest ok, a smugi sa widoczne to polecam mniej ekologiczna farbe
        np. emulsje dysperzyjna z dodatkiem 5% silikonu np StoSilco In. Uzywam do super
        gladko wyszpachlowanych sufitow, zadnych smug, wszystko jedno skad jest sufit
        podswietlany, bomba!!
        • tynkiozdobne.pl Re: farby beckersa 28.03.10, 23:00
          Podejrzewam, że chodzi o eleganta beckersa. Pod tą farbę musi być zastosowana dobra szpachla, a nie gipsary i inne akrylputze. Stąd bąble. Oczywiście pierwsze malowanie ma się odbyć mieszanką farby z wodą, a nie gęstym oryginałem. Sprawę ratuje podkład, ale patrz punkt pierwszy - dobra szpachla. Moim zdaniem pozostaje zerwanie, solidny grunt, nawet w koncentracie, ale naniesiony w sposób rozważny, szpachla typu shetrock coumpan i dopiero potem farbki lub podkłady. Smugi wynikają z niekorzystania z halogenu podczas malowania i złego sprzętu. Dobrze dobrany wałek, a właściwie długość włosia na nim, decyduje czy smugi będą widoczne, czy nie. Ściany w pobliżu których znajdują się okna są jak gdyby narażone na to, że wszelkie drobiny, pyły i źle rozprowadzona farba, będą widoczne. Zbyt wysoka temperatura w pomieszzceniu lub przeciągi również mają spory wpływ na końcowy efekt. Ostatecznie pozostaje użycie pistoletu ciśnieniowego, ale tutaj znowu niektórzy niezalecają stosowanie farb lateksowych w takich urządzeniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka