llucciolla 22.01.06, 15:23 zainspirowana wątkami na forach inncyh dzielnic chciałabym Was zapytać o znane osobistości zamieszkujące tę część Pragi Płd moje typy: -Kazimiera Szczuka -Edyta Geppert -Joanna Szczepkowska Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111majka Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 23.01.06, 00:04 A Łysiak jeszcze mieszka na Kępie? Kiedyś mieszkał Jerzy Kulej - uczył mnie WFu w Mickiewiczu:) Odpowiedz Link
saskia_vera Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 23.01.06, 22:40 moze nie do konca na temat ale... czytal ktos z was moze "Rodzinna historie leku" Agaty Tuszynskiej? Tam pojawia sie ciekawa historia pewnego pana, a wlasciwie rodziny, co mieszkala na Saskiej, konkretnie na Szczuczynskiej... Odpowiedz Link
celkra Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 24.01.06, 15:57 Kilka razy minęłam na chodniku Gustawa Lutkiewicza oraz Barbarę Bursztynowicz, więc przypuszczam, że i oni są mieszkańcami SK. Odpowiedz Link
achzarit Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 24.01.06, 16:31 P. Bursztynowicz ma bistro na Francuskiej, vis-a-vis Efezu, słynące z sałat drugiej świeżości. Odpowiedz Link
cleverest Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 25.01.06, 19:38 Kiedyś na Saskiej w okolicach Angorskiej mieszkał niejaki tow. Gomulka Wiesław, była nawet tablica upamietniajaca ten fakt na budynku, ale w stanie wojennym zerwał ją Janek z kolegami. Jak mi opowiadał porzucili ją w krzakach na skwerku gdzie dzis stoi nowy dom (róg Dąbrówki i Saskiej) bo była cholernie ciężka i dali rady dalej unieść. Dodziś widać na murze cztery otwory po śrubach mocujących tablicę. Mieszka też krzysztof Tyniec, popularny aktor, w nowym domu na Brukselskiej. Na Genewskiej mieszkał pan Jan Parandowski, pisarz - ten od mitów greckich (nie mylić z Paradowskim tym od Pruszkowa, ktory zresztą tez mieszka na Kępie). No i Katarzyna Figura. C Odpowiedz Link
kinia1987 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 25.01.06, 19:40 a o Agnieszce Osieckiej zapomnieliscie? Odpowiedz Link
sise Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 25.01.06, 22:08 p. Suzin były prezenter TVP - ul.Paryska p. Sojka - muzyk Elżbieta Dmoch, solistka "2+1" - ul. Międzynarodowa Odpowiedz Link
grzecholek Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 26.01.06, 10:02 p. Sojka i p. Dmoch juz nie mieszkaja na SK. Skoro juz historycznie to kiedys na Genewskiej mieszkal p. Szaranowicz a na Paryskiej p. Strasburger. Odpowiedz Link
sise Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 26.01.06, 16:47 E.Dmoch mieszka na SK, widziałam ją w poniedziałek, często spotykam ją w Marcpolu. No chyba, że przez sentyment do SK przyjeżdża tu na zakupy:))) Odpowiedz Link
karolaola2 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 26.01.06, 13:42 w Albercie często można spotkać Monikę Olejnik.. chyba też tutejsza... Odpowiedz Link
essex_boy Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 26.01.06, 16:36 Z 'historycznych' to na Królowej Aldony mieszkał tuż po wojnie Jan Kobuszewski Odpowiedz Link
pol-a Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 26.01.06, 19:42 Tu jeszcze parę nazwisk do listy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=1347638 Odpowiedz Link
saint.tropez Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 28.01.06, 19:16 Marian Kociniak - Międzynarodowa. Widziałam też kiedyś zataczającą się Olgę Lipińską Odpowiedz Link
xxara Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 28.01.06, 21:25 Dobrze ze nie jestem osoba publiczna, ta wyliczanka jest oblesna zwlaszcza zdanie o zataczajacej sie Oldze Lipinskiej, nie upilas sie nigdy? Ludzie znani to nie malpy w klatce Odpowiedz Link
xxara Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 28.01.06, 21:29 Wlasnie dlatego Saska Kepa kiedys byla fajna, ze nikt tu japy nie rozdziawial na widok "pani z telewizji", ale widac swiat sie zmienia. Coraz czesciej spotykam sie z opinia, ze SK zamienia sie w burakowo i watek ten jest najlepszym tej opinii potwierdzeniem Odpowiedz Link
llucciolla Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 28.01.06, 22:18 dzieki ci, zes mi uswiadomila jakim burakiem jestem Odpowiedz Link
kinia1987 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 28.01.06, 22:27 no prosze, ja wlasnie tez sie dowiedzialam, ze jestem burakiem, ide sie przejac i otrzasnac z szoku Odpowiedz Link
roman1607 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 00:50 xxara, takie watki sa teraz wszedzie, i na forum Ursynowa, na Pradze Pld, kiedys byl na Mokotowie i Zoliborzu, normalny watek jak kazdy inny, o co chodzi? przeciez to nie od razu musi oznaczac buractwo czy koltunerie :) P.S. sliczna coreczka, piekne ma oczka :) Odpowiedz Link
cleverest Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 08:24 xxara, jest odwrotnie. "Na burakowie" pijane baby nikogo nie szokują. Natomist na Kępie oraz w każdym innym dobrym towarzystwie i owszem. Cóż, Pani Olga uwielbia hałaśliwie naśmiewać się z polskich przywar, ale sama nie jest od nich wolna. C Odpowiedz Link
xxara Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 09:50 A wiecie, co? Moja sasiadka to jest X (tu wpisac dowolne nazwisko znanej osoby) i zawsze jak wraca wieczorem, to jest na bani. A jak sie z mężem kłóci, Pani kochana, takie slowa, aż pod drzwiami uszy zatykam, jak słucham. A jak się odstroi! W jakieś kiecki dziwne takie z piórami... No, i zawsze jak do mnie rodzina przyjeżdża, to im pokazuję jej okna: o tam mieszka ta artystka. Raz nawet lornetki ze sobą zabrali, żeby przez okno podejrzeć, co dokładnie robi. A jak się popili, to jej piosenki na cały głos zaczęli śpiewać. Ale było śmiechu. No i zawsze jak ją mijam, gdy z inną sąsiasdką do magla idę, to łokciem sąsiadkę dyskretnie w bok i szeptem do ucha jej mówię: Ty patrz, Xińska idzie. Przyjemnie jest mieszkać w takiej dobrej dzielnicy, razem z gwiazdami, bo to człowiek sam jak gwiazda może się poczuć... Odpowiedz Link
saint.tropez Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 20:34 xxara, ale ci się nudzi Odpowiedz Link
lutofcaku Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 01.09.06, 06:57 Na Czternaastce przy Londyńskiej rezydował dzielnicowy Rudy. Dzisiaj już nawet Czternastki nie ma. Józef Tkaczuk jest z Angorskiej. Legiedź uczył w Technikum Łączności. Globus też od nas. Głupi Jasio z Francuskiej. Mamy dorobek, co nie? Hrabia Pszczółka był niestety Ząbkowskiej. Odpowiedz Link
saint.tropez Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 20:40 >nie upilas sie nigdy? Ja nigdy nie trzeźwielę :))) Odpowiedz Link
kinia1987 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 29.01.06, 20:50 ojejku, przestancie juz, watek jak kazdy inny Odpowiedz Link
saskia_vera Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 06.02.06, 23:44 ostatnio w ksiegarni widzialam ksiazeczke pt. "Potwór z Saskiej Kepy", bohaterem jest niejaki Krzysztof Kąkolewski... Ktos kojarzy te postac? Odpowiedz Link
marian_na48 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 14.09.06, 16:42 Oczywiście, to znany dziennikarz i reporter, dośc bojowy w poglądach - miał wielu wrogów, pewnie stąd tytuł tego tekstu. Odpowiedz Link
para123 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 17.02.06, 20:15 llucciolla napisała: > zainspirowana wątkami na forach inncyh dzielnic chciałabym Was zapytać o > znane osobistości zamieszkujące tę część Pragi Płd > moje typy: > -Kazimiera Szczuka > -Edyta Geppert > -Joanna Szczepkowska Piotr Dziugieł Odpowiedz Link
lecteur Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 19.02.06, 15:57 Kilka powiesci nlodziezowych toczylo sie na Saskiej ;-) A ja mam pytanie pokrewne - bitwa ze Szwedami w 1656 r. toczyla sie na polach Saskiej Kepy, Goclawia, czy Zerania? bo trudno znalezc w zrodlach precyzyjna lokalizacje... pozdrowienia z Mokotowa Lukasz -- www.wydawca.org badz swoim wydawca! Odpowiedz Link
achzarit Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 16.08.06, 10:43 lecteur napisał: > A ja mam pytanie pokrewne - bitwa ze Szwedami w 1656 r. toczyla sie na polach > Saskiej Kepy, Goclawia, czy Zerania? bo trudno znalezc w zrodlach precyzyjna > lokalizacje... Pomnik upamiętniający tę bitwę jest tuż przy ścieżce rowerowej, około 100 m od skrzyżowania Afrykańskiej z Wałem - w zasadzie już poza granicami Kępy. Odpowiedz Link
marian_na48 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 14.09.06, 16:43 Np "stawiam n Tolka banana" Odpowiedz Link
manolo79 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 31.08.06, 22:23 Wojciech Pszoniak, ale to już dobrych pare (a może naście) lat temu. nie gdzie indziej tylko w malutkim M w wieżowcu na Zwycięzców róg Wału. zawsze chodził tak wypachniomy że jak wsiadał do windy trzeba było wstrzymywać oddech. nie było łatwo bo jeździłem na 10 :) Odpowiedz Link
xxara Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 31.08.06, 22:53 A może sie nie myjesz? I mydło Ci pachnie jak rajski ogród! Po nazwisku to po pysku! Jak się nazywasz? Kim jesteś? Używasz nazwisk innych osób, ujawnij swoje, plotkarzu Odpowiedz Link
pani_gienia Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 05.09.06, 09:31 xxara napisała: > A może sie nie myjesz? I mydło Ci pachnie jak rajski ogród! Po nazwisku to po > pysku! Jak się nazywasz? Kim jesteś? Używasz nazwisk innych osób, ujawnij > swoje, plotkarzu > > > Alez paskudny ten twoj bachor, błeeee. Nie wstyd ci publicznie te foty pokzywać? Odpowiedz Link
tempak1 Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 05.09.06, 13:45 Gienka, ty fuck'tycznie masz cos z deklem! Zaszyj się i nie pij więcej! Styl twoich wypocin przypomina wyśmianą tu niejaką zlotarypke, może to ty? Jeśli nie to i tak jesteś głupsza od kostki brukowej, bo tylko kompletny debil licytuje się na forum atakując dzieci! I pamiętej o swoim najgłupszym na świecie imieniu, ty gienko! Odpowiedz Link
lutofcaku Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 01.09.06, 06:48 Mieszka tez Jan Suzin, jeśli ktoś jeszcze pamięta kto to. Od niedawna ponownie rezyduje na Kępie Mirek Chojecki. O Staszku Sojce wspomnieć tez należy. Odpowiedz Link
jungwa Re: znani mieszkańcy Saskiej Kępy 03.09.06, 15:50 a co się dzieje z najsłynniejszym mieszkańcem Saskiej Kępy czyli Głupim Jasiem ? dawno go nie widziałem Odpowiedz Link