Dodaj do ulubionych

Montaż parapetów

25.02.04, 21:59
W dziedzinie remontów jestem , jak to się mówi, lajkonikiem. Pytanie - czy
parapety montuje się przy montażu okien czy można później?
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Montaż parapetów IP: 212.244.180.* 26.02.04, 09:04
      Najlepiej jest przy montażu okien, bo raz robisz bałagan i raz sprzątasz. Mozna
      i później ale wtedy dwa razy robisz bałagan.
      pozdrawiam
      • lililili5 Re: Montaż parapetów 30.10.14, 14:39
        firma mojeokna Mińsm Maz. nie polecam, montaż parapetu - kpina z klienta, opłata za montaż 50 zł - za ta cene oczywiście będziecie mieli zamontowany parapet ale i kilkunasto centymetrowe dziury w ścianie i informacje od właściciela firmy że nawet laik wie że montaż to nie wykończenie a dziury to rzecz normalna przy wkuciu parapetu, tylko że to dziury to nie małe odpryski a wybicie tynków aż do muru na powierzchni 20-30cm, po montażu trzeba wynająć kolejną ekipę która naprawi uszkodzenia i wykończy styk ze ściana w sposób profesjonalny; NIE POLECAM!!!!!!! totalna porażka, żałuje, że zdecydowałam się na ich usługi, żadna promocja, żadna dobra cena a jedynie nerwy i stres oraz dodatkowe koszta
        • jarecki_2 Re: Montaż parapetów 30.10.14, 20:09
          I mieli rację. Jeśli nie mieli zlecenia na montaż parapetów z wykończeniem to nie wykończyli, wykończeniem zajmuje się w tym wypadku malarz.
    • janrenovate Re: Montaż parapetów 26.02.04, 11:11
      najpierw okna
      Jak by co to polecam swoje usługi remontowo-budowlane.
    • Gość: An Re: Montaż parapetów IP: 212.160.122.* 26.02.04, 12:31
      Jeżeli wymieniasz okna w bloku to zewnętrzny parapet należy wymienić
      przy wymianie okien, ponieważ falc parapetu powinien znależć się w
      specjalnym rowku ramy, by uniknąć przykręcania parapetu do ramy okna.
      Jeżeli jest to nowo wybudowany dom to parapety zewnętrzne można
      zamontować w innym terminie, aczkolwiek trzeba pamiętać o tym że
      parapet musi mieć odpowiedzni spadek no i trzeba go zamontować pod
      ramę. Parapety wewnętrzne można montować w jednym i drugim przypadku
      po montażu okien.
    • tireza Re: Montaż parapetów 04.12.16, 23:37
      Gdzie znajde warunki jakim winny odpowiadać parapety.Wymagania budowlane. Firma docieplała budynek.Na balkonach loggia połozyła nowe parapety,za barierkami Tzn 3mm wystają poza bryłe budynku..Tyle widac blachy. Połozyli beton na blache. Beton spękał,stoi woda i przeciekają balkony. Przedtem były parapety nie lało sie nikomu.Blachy są łaczone w kilku miejscach.Balkony mają niemal 4 m szerokie tak u mnie sa dwa łaczenia. U mnie spekana wylewka robiona przez ta firme. leje mi sie z sufitu woda. Musi sie dostawac gdzieś po blache,bo blacha nie ma spadku.Natomiast parapety okienne mają aż 30 cm.Była Wspólnota,był wykonawca i stwierzdił wine po srtonie sasiada,który ma zabudowany balkon. Czy zabudowa balkonu wymaga projektu zgody i jaki ma byc głeboki parapet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka