Gość: silver IP: *.huzar.pl 16.03.04, 15:00 Czy ktoś miał doświdczenie z takim materiałem wykończenia ścian. Czy można położyc go samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bdjp Re: Tynk japoński 15.07.13, 00:06 ulegliśmy właśnie reklamom, że taki wspaniały i tak łatwo się nakłada. efekt: remont stoi, irytacja rodzinna rośnie, pieniądze wydane, efekt straszny i nie wiadomo co dalej. Nasze nauczki do tej pory: samo gruntowanie nie wystarcza - stare, niejednolite ściany trzeba scalić kolorystycznie farbą zbliżoną kolorem do tynku, a przed zagruntowaniem - wygładzić wszelkie nierówności. To nie prawda, że pokryje np. ślad bruzdy po kablu... Nakładanie wałkiem - bardzo trudno trzymać grubość warstwy, tynk się odkleja od ściany i fałduje. (Używaliśmy wyrobu COTTON WALL, z firmowym gruntem i wałkami). Całość przypomina rozmazywanie kaszy jaglanej po ścianie. Wykańczanie narożników i kątów przy suficie to koszmar. Jeśli z taśmą malarską - to kiedy ją odklejać? Na mokro - fałduje się, po wyschnięciu - rozrywa... Ostatecznie najlepsze efekty dała plastikowa paca i tynk z dużo gęstszy niż podaje instrukcja. Jeszcze jedna pułapka - organizacyjna: na opakowaniu - 3 kroki - wsypujesz, zalewasz wodą i nakładasz. Tak, tyle ze po zalaniu trzeba odczekać 2 godz. Kto nie doczyta - siedzi i czeka... A czas ucieka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tino Re: Tynk japoński IP: *.as13285.net 28.12.13, 17:52 Też miałem z tym do czynienia,G....o jakich mało nie kupujcie tego odradzam pieniądze wyżucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekbanach Re: Tynk japoński 19.01.15, 12:30 Polecam tynk japoński firmy Poldecor. Robiłem remont rok temu (salon i pokój dziecinny). Jestem zadowolony z efektu. Mają firmowy, dobrej jakości grunt biały, kryjący z piaskiem kwarcowym, który ułatwia nakładanie. Bardzo przejrzysta instrukcja (rozrabianie, czas moczenia i sposób nakładania). Nakładanie pacą banalnie proste - nawet żona dała radę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
kamilsloma Re: Tynk japoński 20.01.15, 10:03 Ja mam ścianę w tynku japońskim firmy Ekodecor i jestem zadowolony. Bardzo ładnie komponuje się ciemna ściana w tynku japońskim oraz reszta pomalowana na złamaną biel. Co do tych przebarwień to my mieliśmy grunt zabarwiony na kolor tynku japońskiego także nie mieliśmy z tym problemu. Ogólnie polecam, fajna dekoracja i nakładaliśmy ją sami Odpowiedz Link Zgłoś
jacekbanach Re: Tynk japoński 16.02.15, 09:38 Ja wybrałem Poldecor ze względu na ładne wzory i dużą ich ilość (moja żona z tydzień nie mogła się zdecydować na wybór wzoru, bo tak jej się podobały:) ) Ich katalog ma gdzieś ponad 200 wzorów. Nie znam tej drugiej firmy, ale konsultowałem się z wykonawcą, który polecił Poldecor, ze względu na wysoką jakość, przystępną cenę oraz łątwość nakłądania. Potwierdzam to co mówił wykonawca, efekt jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
robi464 Re: Tynk japoński 29.01.15, 10:06 Witam.Oczywiście ,że przy takich nietypowych produktach instrukcję trzeba czytać a tam jest napisane jak krok po kroku robić by na końcu cieszyć się z tego produktu .Robiłem dekorację firmy poldecor w salonie . Wszystko jest przystępnie wytłumaczone .Myślę ,że każdy majsterkowicz da sobie z nim radę .Ogromną zaletą jest tu długi czas w którym swobodnie można rozpuszczony materiał używać .Ja tak robiłem - jedną ścianę dekorowałem jednego dnia a drugą następnego bez problemu.Polecam fajna zabawa a efekt zgodny z oczekiwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś