Dodaj do ulubionych

Zmywarka się zbuntowała-pilne

IP: *.icpnet.pl 08.05.04, 15:26
Dziś po 6 latach pracy moja zmywarka Bosch odmówiła posłuszeństwa.Nie
pobierała wody i dolne śmigła nie chciały się obracać.Zawezwany mechanik
stwierdził że nawaliło "urządzenie myjące".Koszt naprawy wycenił na 300,00 zł.
Jednocześnie zaznaczył że część ta będzie regenerowana i daje 1 rok gwarancji.
Proszę o radę czy jest to realna cena i czy nie dajemy się wykołować.
Obserwuj wątek
    • Gość: mechanik Re: Zmywarka się zbuntowała-pilne IP: *.resetnet.pl 09.05.04, 10:17
      Wezwij mechanika z jakiejś poważnej firmy, jak nie ufasz temu. W zmywarkach jest
      na spodzie specjalny pojemnik do którego spływa woda w razie jakiejś
      nieszczelności. Uruchamia się wtedy czujnik blokujący wszelką aktywność zmywarki
      zapobiegając zalaniu pomieszczenia. Zmywarka nie działa do chwili opróżnienia
      tego pojemnika. Nieraz ludzie niechcący zaleją ten pojemnik, lub coś się przytka
      i można na tym zarobić robiąc mądrą minę i zastanawiając się głośno jak mogło
      dojść do tak "poważnej" usterki w zmywarce. Laicy to kupują. To tylko przykład,
      bo Twoja może naprawdę nawaliła.
      Pozdrawiam
    • Gość: ada Re: Zmywarka się zbuntowała-pilne IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.05.04, 10:59
      moja zmywarka aktualnie jest dobra, ale tez miala 2 razy awarię zmywarki Bosch
      Smiechu warte taka firma a oferuje takie badziewie decydując sie na kupno zmywarki postanowiłam kupić "porządną" po ok. 3 lat niezbyt intensywnej eksploatacji /kupiłam za dużą - więc nie często ją używam bo nie lubię skladac brudów/odmówila mi posłuszeństwa - program doszedl do pewnego momentu i koniec -po rozmowach z mechanikami ocenili koszt na ok. 800,- wię za te pieniądze to małzonek uznał ze wyrzuci to cudo przez okno z 2 piętra. Z opresji pomógł nam wyjść kolega męża /jako młody chłopak pracował w punkcie napraw AGD/ i cóż się okazało - rozkręcił się silnik nie napisze dokładnie co bo mężą teraz nie ma w domu , po ok. 1/2 roku od 1 awarii to samo się powtórzyło ponownie. To co opisuje jest aż trudne do uwierzenia ale to prawda
      Tak więc moja rada wśród znajomych poszukaj myślącej złotej rączki a co do Boscha po tej "przygodzie" - odradzam każdemu bo widać że na nasz polski rynek wypychają badziewie za ogromne pieniadze /lodówkę, pralkę mam z "Polara" spisują się bez zarzutu.
      Pozdrawiam Ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka