Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie hali

23.01.12, 09:20
Potrzebuję opinii czym można ogrzać halę 100m2 i wysoka na 4 m.
Obserwuj wątek
    • Gość: monter co Re: Ogrzewanie hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.12, 15:28
      kotłem gazowym , węglowym olejowym z nagrzewnicami wodnymi ,
      nagrzewnicą gazową , olejową - i rozprowadzenie kanałami ciepłego powietrza
      promienniki ciepła na podczerwień .
      i moż jeszcze coś istnieje sensownego to zależy do czego ten duży garaż ma służyć
      pozdr monter co
      • heniek113 Re: Ogrzewanie hali 29.01.12, 21:32
        Zgadzam się ogrzewanie poprzez promienniki ciepła na podczerwień to nowatorskie rozwiązanie i ekonomiczne, pod warunkiem, że uda się je tanio kupić. Wiem, że rozbieżność cenowa jest ogromna. Dobre ceny można znaleźć na www.dobregrzejniki.pl/
    • Gość: cromwell Re: Ogrzewanie hali IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 23.01.12, 19:39
      hala jako obiekt budowlany o duzej powierzchni , kubaturze ze scianami o slabej izolacyjnosci cieplnej powinna byc ogrzewana nadmuchowo
      zrodlo ciepla do nadmuchu nalezy dobrac wg zapisow w mpzp lub szczegolowych uwarunkowaniach dla danego obszaru
      znajdziesz je w starostwie
      pozniej nalezy dobrac rodzaj paliwa ze wzgledu na koszty
      moze to byc gaz olej wegiel drewno pelety sloma trociny czy nawet miazga drzewna po rozdrabnianiu galezi
      • adam23g Re: Ogrzewanie hali 24.01.12, 13:27
        Przychylam się do propozycji użytkownika cromwell, jeśli interesuje Cię dobra opinia i informacje, to nie dawno w internecie znalazłem taką stronę: www.inproel.pl. Jest na niej dużo informacji i ciekawych porad. Dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie ogrzewania nadmuchowego. Tylko teraz trzeba się zastanowić jakiego użyć paliwa. To już pozostawiam tobie.
        Pozdrawiam
        • pieceakumulacyjneok Re: Ogrzewanie hali 16.03.12, 17:14
          Nie podzielam zdania użytkownika adam23g -to jest jakiś SPAM i REKLAMA. Bylem obiekcie w którym ta firma Inproel z Krakowa instalowała inne ogrzewanie - piece akumulacyjne. Klient kupił piece akumulacyjne dobrane i zamontowane przez tą firmę i w zimie w pomieszczeniach po prostu jest zimno. Z tego co wiem w tej firmie liczy się ilość a nie jakość. Nie polecam tej firmy.
    • heniek113 Re: Ogrzewanie hali 27.02.12, 21:45
      Pytanie, czy ta hala ma dobrą izolację. Proponują piece akumulacyjne, na długo utrzymują ciepło. Więcej o takich piecach można znaleźć na stronie www.dobregrzejniki.pl
      • Gość: cromwell Re: Ogrzewanie hali IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 16.03.12, 17:23
        kolega heniek z letka sie zagalopowal
        i spamuje wciskajac g. w zlotym papierku
        henryku drogi doucz sie przynajmniej wciskajac ludziom to badziewie
        przede wszystkim radze zapoznac sie z normami izolacji obowiazujacymi dzisiaj
        porownac je do stanu sprzed rozporzadzenia
        pozniej sie zastanowic czy w ogole pisac cos w temacie
        biorac pod uwage hale przemyslowe o standardzie ostatnio obowiazujacym inwestor juz w pierwszym miesiacu poplynalby z torbami placac za energie elektryczna
        • pieceakumulacyjneok Re: Ogrzewanie hali 16.03.12, 21:31
          kolega cromwell ma rację. Jeżeli p. Heniek chce ogrzewać halę przemysłową piecami akumulacyjnymi to Inwestora zostawi bez hali natomiast z F-rami do zapłacenia z RE.
          • Gość: crowmell mam wątpliwości jednak IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 20:36
            kurcze może jednak nie nadmuchowe, wiecie różnie to z nadmuchem bywa, wogóle mam wątpliwości ostatnio czy wogóle mam racje tak mało z was chce moich opinii , a ja was kocham, kocham was internautów jak ojciec, szczególnie tych którzy tak jak jak kochają budowlankę i się na niej znają, pamietaj zapomniałem ci o tym powiedzieć warto hale docieplić dobrze i na wszystko położyć życiwce szkutniczą, nie wierzycie spróbujcie chociaż ras , warto ,warto bo ja mam racje wasz mistrz nad mistrze Cromwell
            zajrzycie na mojego bloga, powoli się rozwija
            www.cromwell.blog.pl/
    • febri_kuba Re: Ogrzewanie hali 05.07.12, 13:10
      proponuje promiennik podczerwieni
      to sprawdzone rozwiazanie do takich zastosowan
    • Gość: hydraulik.net.pl Re: Ogrzewanie hali IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 19:29
      A co w tej hali będzie się działo?
      - Jeżeli będzie skład drewna... to niczym
      - Jeżeli będzie supermarket to ogrzewanie wentylacyjne
      ....... sprecyzuj wątek.
      • Gość: instalator2 Re: Ogrzewanie hali IP: *.ksiezyc.pl 17.10.13, 10:06
        Jeśli hala ogrzewana może być przez urządzenia gazowe, to może faktycznie rurowe promienniki podczerwieni. Czasem można też spotkać używane na allegro tej firmy. Mało co może się popsuć więc może przemyśleć taki zakup.
        Tylko właśnie zależy z czym ta hala.
    • febri_kuba Re: Ogrzewanie hali 24.07.12, 12:06
      Witam

proponuje promienniki podczerwieni
    • Gość: Kwark Re: Ogrzewanie hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 17:46
      Dla szukających promienników podczerwieni - polecam swój sklep www.heatpluslight.eu
      • esprit_95 Re: Ogrzewanie hali 09.12.14, 10:35
        Ktoś z Was może korzystał z tej usługi firmy creon www.creon.pl/osuszanie-budynkow ??
    • rollnicza Re: Ogrzewanie hali 29.12.15, 10:44
      Mieliśmy podobny dylemat, ale udało nam się załatwić ogrzewanie u producenta hal namiotowych. Moja porada jest taka, aby koniecznie zamontować chociaż prowizoryczną podsufitkę, bo to bardzo ogranicza koszty ogrzewania, zatrzymując ciepło nisko. Dodatkowy plus, że nie będzie Ci się wilgoć zbierać na suficie, a to też u nas był częsty problem. Polecam, bo bardzo dobrze nam poradzili: protan-elmark.com.pl/
    • jutejute Re: Ogrzewanie hali 29.12.15, 15:02
      zależy jakie instalacje są dostępne. Zwykle w <a href="http://magazynypolska.pl?>magazynach</a> stosuje się piece olejowe albo gaz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka