Dodaj do ulubionych

Ruszt w piecu c.o

05.03.12, 09:27
We wrześniu kupiliśmy dziadkowi piec c.o Rico plus. Po miesiącu użytkowania ( palimy tylko wysokokalorycznym węglem) wygięły się drzwiczki żeliwne wewnętrzne. Producent nie chce uznać reklamacji, bo jak twierdzi na elementy żeliwne nie ma gwarancji. Dzisiaj ma je wymienić serwis ale już odpłatnie ( stopiły się zupełnie).
Chciałabym się dowiedzieć czy słusznie zostanie pobrana opłata? Dla nas to trochę dziwne, że na ten element pieca nie jest udzielana żadna gwarancja, nawet jednodniowa. Serwis twierdzi, że nawet te nowo założone jeżeli po dwóch dnach pękną itp to wymieni je tylko odpłatnie.
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Ruszt w piecu c.o 07.03.12, 12:43
      Zadziwiające.Jeżeli eksploatacja była zgodna z przeznaczeniem,to gwarancja musi być.
      • alina.g.t Re: Ruszt w piecu c.o 12.03.12, 09:08
        Dla mnie też. Zapłaciłam 100 złotych za wymianę i tak na prawdę nie wiem czy producent miał takie prawo. Byłoby dla mnie zrozumiałe,że po kilku sezonach grzewczych ten element ulega zużyciu ale nie tak szybko.
        • andrzej.sawa Re: Ruszt w piecu c.o 13.03.12, 00:57
          Radzę skonsultować sprawę z UOKiK,rzecznikiem konsumentów.
    • adi6870 Re: Ruszt w piecu c.o 14.03.12, 15:02
      To aż niemożliwe sie wydaje
      sprawdźcie warunki gwarancji
      a poza tym co to za żeliwo jak pół roku nie wytrzymało?

Super firma, i ma co
      Ja mam kocioł co 4 rok i żadnych kłopotów
      nawet palnik ! w stanie jak po zakupie bo przed sezonem sprawdzałem
      Ja Ci radze tego nie przepuścić a jakbyście szukali czegoś nowego , bo kto wie co wam isę jeszcze stopi choc nie życzę , to kupcie porządny piec np od Witkowskiego taki jak mój, nic sie nie topi mu bo żeliwo daja porządne a nie jakiś szmelc jak u Was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka