Dodaj do ulubionych

Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych

26.03.12, 07:55
Witam , mam pytanie jaka farba pomalowac drzwi sosnowe zeby wygladaly szlachetnie.Nie specjalnie podobaja mi sie takie drzwi malowane farba olejna.Bardzo dziekuje za podpowiedzi , ja nie mam pojecia.Aha , czy nalezy je przed malowaniem zagruntowac?
Obserwuj wątek
    • ikaria80 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 26.03.12, 09:00
      Zależy od tego w jakim tonie chcesz utrzymać te drzwi?Chcesz aby było widać drewniane elementy czy wolisz jednobarwne kolorowe drzwi?
      • a.kudla5 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 26.03.12, 10:13
        Wydaje mi sie , ze lepiej beda wydladaly pokryte jednolita farba.
    • Gość: Elwira Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 16:05
      Ja malowalam szafke farba akrylowa .Pokrylam ja 5 razy i mozna powiedziec ze jestem zadowolona, ale tak na 100% nie polecam , bo sa to drzwi jednak.
      • ikaria80 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 29.03.12, 22:21
        Miało być szlachetnie a prawdziwe drewno jest bardzo szlachetne..
        • a.kudla5 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 31.03.12, 16:10
          Tak , zgadzam sie , ale zalezy mi na bialych i dlatego to pytanie.Sosnowe nie podobaja mi sie dlatego chce pomalowac.
          • ikaria80 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 02.04.12, 18:35
            To zmienia cały szereg rzeczy.........
            W takim razie ma to być połysk czy mat?
    • Gość: agha111 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 09:17
      mam pomalowane lazurem z leroy merlin, kolor chyba ciemny orzech. widać słoje a kolor nie jest pomarańczowawy, jak zwykle maluje się sosnę tylko naprawdę brązowy w odcieniach dębu. mi się bardzo podobają :)
      • a.kudla5 Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 05.04.12, 15:11
        Dziekuje.
        • cyklina-klimkiewicz Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych 08.04.12, 00:47
          Zdejmij te drzwi i zawieź do lakierni, tm gdzie lakierują meble. Musisz poszukać w okolicy. B.Klimkiewicz.
          • Gość: Stolarz Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.12, 15:51
            Drzwi malowane na biało mają wyglądać szlachetnie?Dziwne podejście do drewna,prawdziwego drewna.Ja mam drzwi sosnowe i żeby ładnie wyglądały kładzie się lazurę ochronną (polecam np.v3v) w kolorze np.jasny dąb.Wygląda to rewelacyjnie i nie wygląda jak sosna:)
    • Gość: Farby z Motylkiem Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych IP: *.183.135.48.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.09.12, 14:26
      Aby uzyskać szlachetny wygląd drewna i skuteczną ochronę powierzchni proponujemy POKOST LNIANY, KTÓRY wnika głęboko w pory drewna (GŁĘBOKA PENETRACJA) doskonale zabezpieczając je przed nasiąkaniem wilgocią. Nie tworzy powłoki lakierowej.
      Pozdrawiamy
      Farby z Motylkiem
      www.farbyzmotylkiem.pl
      www.facebook.com/inspiracjezmotylkiem
    • Gość: Farby z Motylkiem Re: Malowanie drzwi wewnetrznych sosnowych IP: *.183.150.190.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.10.12, 13:43
      Dla naturalnego wyglądu drzwi proponujemy zastosowanie pokostu lnianego, który jednocześnie impregnuje drewno i nie pozostawia powłoki lakierowej.
      www.farbyzmotylkiem.pl/39,125,151,4,DREWNO
      Farby z Motylkiem
      www.facebook.com/inspiracjezmotylkiem
    • korporacyjnazona olejowanie drzwi? 11.10.12, 14:59
      Ja właśnie odbieram drzwi sosnowe surowe i chcę zachować wygląd drewna. Zdecydowaliśmy się na olejowanie. Czy ktoś może olejował drzwi? Chciałabym osiągnąć taki efekt markom.org.pl/drzwi-wewnetrzne-klasyczne/covent-garden-05a/
      • Gość: x Re: olejowanie drzwi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 06:51
        To akurat wyglądana surowe drewno.
        • korporacyjnazona Re: olejowanie drzwi? 12.10.12, 10:42
          Nie ;-) To bardzo drogie postarzane różnymi wymyślnymi technologiami drzwi Pozbudu. Ale wiem, że podobny efekt mozna osiągnąć ługowaniem i olejowaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka