Dodaj do ulubionych

Piec dwufunkcyjny

30.06.12, 20:48
Witam! Macie doswiadczenia z piecem de dietrich? Jestem w trakcie wybierania pieca gazowego i waham się- buderus, a może de dietrich. Różnica w cenie jest.
Obserwuj wątek
    • fa-fik Re: Piec dwufunkcyjny 01.07.12, 09:38
      Ja zastanawiam sie nad Imergas
    • Gość: cromwell Re: Piec dwufunkcyjny IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 01.07.12, 11:28
      nie mam zdania o tych kotlach
      jednak szlagierem tego forum jest watek o kotlach de dietrych
      radze poszukac
      i pojsc po rozum do glowy
    • Gość: 234 Re: Piec dwufunkcyjny IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 11:42
      Ostrzeżenie! Gdzieś na forum czytałem, że piece dwufunkcyjne są straszliwym kanałem i się kompletnie niesprawdzają tzn. albo CO albo CW nigdy jedno i drugie~choć producenci twierdzą co innego. Jeżeli więc nie jesteś reklamodawcą których tu pełno to koniecznie zważ na ten problem.
      • Gość: cromwell Re: Piec dwufunkcyjny IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 01.07.12, 11:50
        to bzdura
        • masha25 Re: Piec dwufunkcyjny 02.07.12, 14:44
          ja tylko pytam, nie sprzedaje pieców, chce kupić. Ma ktoś konkretne spostrzeżenia?
    • 71tosia Re: Piec dwufunkcyjny 02.07.12, 22:46
      ja mam jednofunkcyjny z zasobnikiem 150L Imergasa (+cyrkulacja), swietnie sie sprawdza juz 3 rok. Zero awarii. Dwufukcyjny przy sporym domu nie byl dobrym rozwiazaniem, nie wyrabia sie z podgrzewaniem wody, wiem z doswiadczenia.
    • Gość: hydraulik.net.pl Re: Piec dwufunkcyjny IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 19:31
      Radzę sprawdzić dostępność serwisu w okolicy.
      I pytanie... czemu dwu funkcyjny?... czy to jest mieszkanie z jedną łazienką ?
    • marcino91 Re: Piec dwufunkcyjny 25.07.12, 13:41
      Raczej De Dietrich albo Viessmann. Polecałbym gazowy kocioł kondensacyjny, ma on wysoka sprawność. Na stronie www.makroterm.pl/ jest dużo informacji o tego typu piecach. Te dwie firmy które podałem są raczej w czołówce producentów, więc polecam któryś z tych. Oczywiście odpowiedni do danego budynku model.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka