Dodaj do ulubionych

Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę

18.01.13, 15:56
Witam,
Chciałam na elewacji swojego domku jednorodzinnego zastosować klinkier. Jednak jego cena jest dość zaporowa jak dla mnie. Znalazłam gotowe systemy ze styropianem, na którym układa się płytki z klinkieru (www.artbrick.pl/system-docieplen.php lub infatec.pl) znalazłam w internecie informacje, że ceny takich rozwiązań wahają się od 120-140 zł w zależności od rodzaju płytki i grubości docieplenia. Wygląda to bardzo ciekawie.

Czy znacie jeszcze jakieś firmy, które mają podobne rozwiązania? Chciałabym otrzymać wycenę od każdej z nich.
Obserwuj wątek
    • mwkbk Re: Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę 19.10.15, 20:03
      klipla.pl
      • erzecznikknauftherm Re: Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę 31.10.15, 03:28
        Wielu producentów systemów ociepleń ma takie rozwiązania (np. Dryvit, Ceresit, Boilix itd...). Ale najistotniejszym elementem ocieplenia jest materiał izolacyjny i tu należy wybrać sprawdzony i polecany przez wykonawców Knauf Therm Expert Fasad, który dodatkowo posiada certyfikat Gwarantowany Styropian.
    • mwkbk Re: Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę 25.01.16, 18:12
      www.klipla.pl
    • monika.matlodz Re: Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę 18.02.16, 09:29
      Jeżeli szukasz ciekawego systemu elewacji termoizolacyjnej polecam system mathermic. Modułowy system elewacji klinkierowej z rdzeniem poliuretanowym. Szeroka gama kolorystyczna płytek polskich, niemieckich i belgijskich. Szybki montaż, gwarancja estetyki na wiele lat.
    • bal-com Re: Systemy ociepleń budynk imitujące cegłę 23.08.18, 11:23
      Jest jeszcze ISO-KLINK-PUR firmy Alhar: www.alhar.pl/dane-techniczne/ Również pełni rolę docieplenia i dekoracji/wykończenia z tym, że płytki są zatopione w pianie PUR. Wystarczy przykręcić kołkami do ściany i zapiankować szczeliny oraz zafugować. Żadnego klejenia, dlatego można instalować klinkier w każdej temperaturze a montaż jest bardzo szybki i nie wymaga fachowca. My zaś nie musimy się martwić, że coś wyjdzie krzywo... Mamy to na całości domu od 2014 roku i prezentuje się super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka