Dodaj do ulubionych

Sauna w domu

01.03.13, 15:03
Od kiedy obejrzałem program na domo, jak dwójka niemców w jeden dzień zrobiła z garażu saunę, chodzi mi po głowie myśl, by zrobić to samo. Czy ktoś z was ma takie doświadczenie za sobą? Na co trzeba uważać? Jaką saunę wybrać? Chętnie przeczytam wszelkie rady!
Obserwuj wątek
    • Gość: znaszSię? Re: Sauna - trauma IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 18:35
      To przeczytaj sobie jeszcze artykuł o facecie co samodzielnie zbudował sobie saunę i "wykorkował" bo coś tam zrobił nie tak jak należy...
    • lauraxx Re: Sauna w domu 05.03.13, 09:36
      Ryzykowne sa opisane przez ciebie rozwiązania, sauna to coś wspaniałego, niestety nie jestem zwolenniczką różnych dziwnych wynalazków saunowych, nawet kabin prysznicowych z opcją sauny, być może to z przywiązania do tradycyjnej sauny finskiej :)

najlepiej zabudować powierzchnię typową zabudową saun i wstawić tam piec, nie widze innego wyjścia, w saunie finskiej temp. dochodzi do 100 stopni
      • Gość: Olgga23 Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 09:54
        Ja mam saunę w domu i kupowałam materiały na www.saunaonline.pl i powiem wam ze to jest najlepszy sklep, bo nie wiem czy mają takiej jakości gdzie indziej ;) A czytałam że wszyscy wolą jak ja fińską firmę ;) Powodzenia ;)
        • panna.anna39 Re: Sauna w domu 05.03.13, 11:40
          Chyba nie zdecydowałabym się na zrobienie sauny na własną rękę. Skontaktuj się ze specjalistami www.favore.pl/cat101110_architekci-biura-projektowe.html, tak będzie najbezpieczniej i będziesz mieć pewność, że prace zostaną wykonane prawidłowo i nic nie zagrozi Twojemu zdrowiu.
        • Gość: gosc Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 10:36
          rzeczywiście na saunaonline.pl jest wiele artykułów do sauny, Chyba skorzystam z oferty i zamówie sprzęt grający, a co do sauny własnej roboty to jednak radziłbym skorzystać z fachowców :)
    • Gość: Kevin Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.13, 08:47
      Oczywiście, że można, ale weź pod uwagę, że nie każdy ma taką możliwość... Niektórzy mieszkają w skromnych miejscowościach czy też na wsi, gdzie zwyczajnie takiej sauny nie ma, a mogą mieć zalecenia zdrowotne ze strony lekarza, by korzystać z niej częściej, i co wtedy? Wiadomo, że to kwestia finansów itd., są też osoby, które mogą sobie na to pozwolić i zwyczajnie wolą mieć taką saunę w domu, aby się zrelaksować po pracy bez wystawiania nogi na zewnątrz, poza dom. Każdy może mieć swoje powody. Jeśli chodzi o mnie, to ja należę do tej drugiej kategorii. I polecam ten sklep www.saunaonline.pl, sam zamawiałem akcesoria kilka razy i wszystko w porządku.
      • Gość: tusia Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 12:54
        popieram. bardzo mądre słowa. niektórzy niestety nie rozumieją że dla innych osób sauna w domu jest po prostu dla poprawy zdrowia. niestety czasem to konieczne. a co do sklepu, dzięki. pierwszy raz widzę tę stronę, dość duży wybór.
    • Gość: ricki alvarez Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 09:44
      A ja dziękuję za linka do stronki saunaonline. Kupiłem tam wyposażenie do sauny. Szczerze polecam wszystkim saunę w domu to naprawdę bardzo fajne rozwiązanie
      • robcio5678 Re: Sauna w domu 14.06.13, 09:15
        Nie wiecie czy na tym portalu znajdę nawilżacze i olejki do sauny?
        • Gość: saunucha Re: Sauna w domu IP: 195.82.177.* 19.06.13, 09:44
          Co do tej strony, którą wskazujecie, to tez pierwszy raz widzę i szczerze mówiąc, jako osoba interesująca się saunowaniem i zbierająca na saune we własnym domu:P mam jako takie pojęcie względem saun i saunowania:) Teraz już bardzo intensywnie zastanawiam się nad postawieniem w domu sauny z ekspozycji, bo tańsza naweo o 3 tysiące, dla mnie to dużo:) www.saunadomowa.pl/wyprzedaz.php - tutaj sa sauny w dobrej cenie:)
          A co do olejków i kosmetyków do saun, to ZDECYDOWANIE zapraszam tutaj www.swiatsauny.pl
          • Gość: sauna na wymiar Re: Sauna w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 17:38
            Saunę można wstawić nawet w przedpokoju, zamówiłam saunę na wymiar w firmie www.saunal.pl i mam swoją saunę dopasowaną do mojego metrażu.
        • kromerek17 Re: Sauna w domu 05.07.13, 15:34
          Jak najbardziej na sauna online znajdziesz olejki. Jest tam szeroki wybór tych olejków. c odo nawilżaczy też tam są :) Wystarczy poszukać :)
          • jankozi Re: Sauna w domu 03.12.13, 13:20
            Patrząc na szeroki asortyment akcesorii do sauny, można spokojn ie wykonać ją samodzielnie. Ciekawe tylko, czy to się będzie opłacało.
    • basiazul Re: Sauna w domu 01.12.14, 12:59
      znajomi tak mają, ale ich łazienka ma ponad 20m2 i z tego wydzielona jest sauna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka