Dodaj do ulubionych

Wymiana okien

20.04.13, 13:26
Witam
Potrzebuje wymienić okna w kamienicy starej. Okien jest 6, jednokomorowe dwuskrzydłowe ścienne, parapet jest zrobiony jakiś i nie wiem czy jest do wymiany. Wymiana na okna PCV. Na co trzeba zwrócić uwagę? Mieszkanie jest na 2 piętrze ale nad główną ulica więc dobrze by było gdyby wygłuszały nieco ruch ulicznych pojazdów.
Jaki mniej więcej jest to koszt ?
W linku zdjęcie okna takiego co jest teraz, ze względu na stare budownictwo musi być zachowany kształt.
imageshack.us/photo/my-images/94/beztytuu1vi.jpg/
Obserwuj wątek
    • Gość: ekspertbudowlany Re: Wymiana okien IP: *.ip.netia.com.pl 22.04.13, 10:25
      Jeśli zależy ci na dobrym, ciepłym oknie trzeba przede wszystkim kupić okno, które wykonane jest z dobrych profili (znanych firm, a nie garazowych). No i kolejną rzeczą jest współczynnik przenikania ciepła dla całego okna(o to warto dopytać, bo często sprzedawcy podają współczynnik tylko dla szyby na przykład).
      Jeszcze pięć lat temu standardem były okna o izolacyjności cieplnej na poziomie Uw=1,3-1,4 w/m²K. Dzisiaj wartość ta wynosi Uw=0,9 W/m²K a nawet mniej.
      Polecam kilka tekstów, które mogą pomóc w doborze okna
      Jakie współczynniki są ważne przy wyborze okien?
      Jak wybierać okna
      Jak kupić dobre okno?
    • buntownikadam Re: Wymiana okien 22.04.13, 16:24
      Domy z drewna są tanie...
    • Gość: gość Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 15:12
      Polecam świetną firmę, która sprzedaj montuje okna, drzwi i bramy garażowe na terenie małopolski, są autoryzowanym przedstawicielem firmy Drutex. Znają się na fachowej robocie.
    • Gość: Tomek88 Re: Wymiana okien IP: *.4web.pl 10.07.13, 09:47
      Siema Czarna :) Podstawowe pytanie, skąd piszesz? Ja mieszkam w sypiącej się kamienicy w centrum Łodzi i sam niedawno musiałem wymienić wraz z narzeczoną 4 okna w naszym mieszkanku. Też mieliśmy nieco nietypowy kształt i zastanawialiśmy się, czy nie będzie z tym problemu. Przy samych pomiarach okazało się, że wszystko pójdzie gładko. Fakt, na wykonanie zlecenia musieliśmy czekać ok 3-4 tygodni, ale efekt po założeniu był naprawdę zadowalający. Po wymianie okien praktycznie nie dociera do nas hałas z ulicy. 4 okna (w tym jedno balkonowe) kosztowało mnie ok 4000 zł. Montaż realizowała firma z ulicy Gdańskiej w Łodzi. Z tego co wiem, działają w całej Polsce.

Pozdrawiam
      • Gość: Kacper Re: Wymiana okien IP: *.jn.lnet.pl 26.02.14, 21:22
        Witajcie. Ta firma z ulicy Gdańskiej, z Lodzi to Stara Fabryka. U mnie rónież wymieniali okna i zdecydowanie mogę ich polecić dalej. Rzetelna firma, no i mają okna dobrej jakości. Pozdrawiam
        • Gość: Kryśka Re: Wymiana okien IP: *.static.chello.pl 28.02.14, 22:05
          Mogę jedynie potwierdzić słowa Kacpra - dobre okna z gdańskiej. Zamawiałam w 2012 r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka