Dodaj do ulubionych

Pękająca wylewka

06.11.13, 12:26
Witam, nie znam się na budowlance i mam pewien problem. Remontuje mieszkanie w wloku z lat 80. 2 tygodnie temu ekipa fachowców zrobiła wylewki pod parkiet, w większości wylewali niewiele ok 1 cm i mniej. Po 2 tygodniach zaszedłem do mieszkanie i okazuje sie że praktycznie w całym mieszkaniu widać pęknięcia na wylewce. Najgorzej jest w małym pokoju o wymiarach 3
gdzie porobiła sie pajęczyna i jak ostukuję posadzke to słychać echo. Zauważyłem że panowie nie dali żadnej dylatacji. Co teraz z tym zrobić. Na podłogę będzie kładziony parkiet. Czy kazać im zrywać to co zrobili. Telefonicznie panowie twierdzą że to nie jest ich wina. Na szczęscie jeszcze do konca sie nie rozliczyłem.
Obserwuj wątek
    • andrzej2007.832 Re: Pękająca wylewka 06.11.13, 13:17
      Wylewka o grubości 1 cm? Betonowa czy samopoziomująca?. Najważniejsze pytanie. Jeżeli betonowa, to na pewno będzie pękać!

Skuć to i dolać tylko tam gdzie są nierówności materiałem przystosowanym do tego po co płacić za coś co nie ma sensu.
      • spiro5 Re: Pękająca wylewka 06.11.13, 13:34
        wylewka samopoziomująca
    • autoryzowany Re: Pękająca wylewka 06.11.13, 20:20
      Jeżeli popękała to mógł być przekroczony zakres stosowania (grubość) , nie zagruntowane , brak dylatacji i wiele innych powodów np zbyt dużo wody do wylewki (niezgodnie z zakresem podanym przez producenta . Bez rozmowy i oględzin raczej trudno podać przyczynę
    • cyklina-klimkiewicz Re: Pękająca wylewka 06.11.13, 22:14
      Nie może być popękana bo po przyklejeniu parkietu odspoi się od podłoża. Trzeba ponownie zrobić wylewkę. Ma odpowiadać normie. B.Klimkiewicz.
    • Gość: spiro5 Re: Pękająca wylewka IP: 212.180.235.* 27.11.13, 13:51
      Dzięki za wskazówki. Okazało sie że panowie fachowcy nie wzieli pod uwagę że pod spodem jest kiepska wylewka i wylali na szybkiego po swojemu. Odmówilem zapłaty i wkoncu doszlismy do porozumienia i zerwalem całą podłogę i teraz sie nie dziwie dlaczego popękało. Stara wylewka miescami ok 5sm pod spodem płyta wiórowa( cos takiego), papa i ok 2 cm piasku. Wszystko zostało zerwane i na nowo będe wylewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka