Dodaj do ulubionych

Demontaż żaluzji

27.11.13, 11:47
Witam. Wynająłem mieszkanie w którym żaluzje zintegrowane są z oknami. Znajdują się wewnątrz mieszkania, przymocowane do okien plastikowych. Żyłki prowadzące są wpuszczone na dole wewnątrz okna, więc podejrzewam, że były zakupione razem z oknami.
Niestety w jednych z żaluzji nie ma sznurka do regulacji/podciągania ich. Czy jest możliwość demontażu takich żaluzji, czy to element zintegrowany z oknem?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rybczyk82 Re: Demontaż żaluzji 28.11.13, 15:09
      Jeśli są zintegrowane, to moze jest tam jakiś inny system regulacji np w klamce, albo jakimś
      • uo_matko Re: Demontaż żaluzji 28.11.13, 22:35
        Niestety, brak takowego. Żadnych śrubek też nie wypatrzyłem, a nie chcę brać tego na siłę. Miło by było jednak uzupełnić te żaluzje o sznurek, bo w tej chwili nie można ich nawet zwinąć. Spiąłem je zipem, ale to żadne rozwiązanie.
      • Gość: Gargit Re: Demontaż żaluzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 09:47
        Dobre żaluzje można dostać w sklepie Debastor. Osobiście uważam, że warto tam kupować.
    • jarecki_2 Re: Demontaż żaluzji 16.12.13, 19:11
      Nie istnieje system zintegrowany, ktoś zamontował żaluzje więc na pewno da się je zdemontować, być może trzeba wyjąć uszczelkę plastikową, która mocuje szybę dookoła, może czegoś nie widzisz. Wezwij serwisantów od okien, chyba dowolnych nawet, i ci zrobią....
    • Gość: Resz Re: Demontaż żaluzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 10:49
      Jeżeli szukasz dobrej firmy oferującej żaluzje to osobiście polecam ci Debastor. Jak dla mnie to najlepsza firma tego typu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka