Dodaj do ulubionych

Spłuczka koło technic

30.01.14, 17:40
Witam,

za nami remont i współpraca z "poleconym remonciarzem". Pomijając inne niedoróbki jedna mnie wyjątkowo irytuje. Może ktoś z Was będzie znał sposób, żeby to zmienić. Chodzi o spłuczkę w steażu do WC (koło technic) - mały i duży przycisk działają tak samo, nie ma różnicy w ilości spłukiwanej wody, tj wyłącza się po sekundzie, chyba że przytrzyma się dłużej. Pytanie jak zrobić, żeby po naciśnięciu dużego przycisku leciało więcej wody, tak jak w założeniu powinno być?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Spłuczka koło technic IP: *.toya.net.pl 09.04.14, 23:05
      Uff... nie jestem jedyny z takim samym problemem... chociaż w tej sytuacji to małe pocieszenie. Znalazłeś może rozwiązanie problemu?
      • Gość: Alabetka Re: Spłuczka koło technic IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.14, 08:08
        Niestety nie udało mi się rozwiązać tego problemu. Być może ktoś podsunie nam jakiś pomysł?
        • Gość: Rafał Re: Spłuczka koło technic IP: 212.160.202.* 15.04.14, 15:14
          Mam podobny problem. Pani na infolinii zasugerowała podniesienie poziomu napełnienia zbiornika wodą. Jeżeli to nie pomoże to wtedy reklamować.
          • Gość: Michal Re: Spłuczka koło technic IP: *.toya.net.pl 15.04.14, 15:20
            Zobaczę, ale osobiście wątpię że to pomoże.

Moim zdaniem problem jest w zbyt niskim podniesieniu się zaworu. Wydaje mi się, że w innych spłuczkach naciśnięcie przycisku powoduje wysokie wyniesienie w górę samego zaworu blokującego, a tym samym on opada z razem z wylewającą się wodą.

W naszym przypadku unosi się za nisko i zbyt szybko opada.

Myślicie, że coś takiego podchodzi pod reklamację?
            • Gość: Alabetka Re: Spłuczka koło technic IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.14, 15:54
              Skoro pani na infolinii mówi, że tak, to czemu nie. Tylko co jak reklamacją będzie wymiana na nową spłuczkę? ;) Z czymś wbudowanym w ścianę to średni interes. Dajcie znać, czy udało Wam się zareklamować i naprawić problem.
            • Gość: Spłuczka Re: Spłuczka koło technic IP: 212.160.202.* 16.04.14, 13:39
              U mnie pomogło. Po lewej stronie jak zdejmiesz przycisk jest pływak z takim gwintowanym patyczkiem. Należy tak nim kręcić, aby pływak się wyżej podnosił i nabierał więcej wody do zbiornika.

Teraz przycisk większy więcej spłukuje, a mniejszy mniej. Ważne, żeby dobrze włożyć tą rurkę w uchwyt wewnątrz, aby skrzydełka dobrze popychały mechanim.
              • Gość: Michal Re: Spłuczka koło technic IP: *.toya.net.pl 23.04.14, 15:34
                Niestety... u mnie podniesienie pływaka nie zadziałało :/
                Ustawiłem go chyba możliwie najwyższej pozycji - trochę wyżej i będzie się przelewać... i niestety przycisk działa dalej jak działał.

Chyba nie pozostanie mi nic innego jak tylko zadzwonić do serwisu i złożyć oficjalne zgłoszenie.
                • Gość: Becia Re: Spłuczka koło technic IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.14, 18:00
                  A czy ktoś ma problem, że wrzuca kostkę i woda nie barwi sie na niebiesko ?? Mam dwa takie stelarze w jednym nie ma problemu a w drugim wystepuje.
                  • p_kasztan Re: Spłuczka koło technic 04.04.15, 13:33
                    Witam, mam taki sam problem. Udało Ci się może go rozwiązać? woda albo nie jest niebieska albo jest bardzo lekkie zabarwienie niebieskie.. nie wiem czy tak ma być (na infolinii powiedzieli że to nie będzie taka mocno niebieska woda, ale jak muszę się się zastanawiać czy widzę w mojej wodzie trochę niebieskiego czy nie to chyba nie jest dobrze?)
                    Nie wiem czy zgłaszać to na gwarancję? Wiecie może co będzie jak to zgłoszę, przyjadą, a okaże się że wszystko jest ok? Albo że mogłem to sam naprawić? Poniosę jakieś koszty?
                    Z góry dziękuję za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka