Dodaj do ulubionych

20tys za poddasze c.d

06.11.16, 02:42
sorki ale nie mogę dodac odp wiec pisze ciag dalszy a wiec
sam zrywałem z poddasza od wewnątrz , stara 30 letnia welne i deski oraz folie , , potem przyszedł majster i naprwil dziurawy dach w kilku miejscach, oraz , przyjechala wtedy inna ekipa i trysnela 20cm piani od wewnątrz zamiast tej welny za 7tys, dach ok 130m2, ,poten ten majster robil już reszte , czyli kladl na pianke plyty gips karton, potem robil podloge

czyli kladl welne 10cm, legary i plyty gis drewniane, , aha plus wymiana 6 slupow podtrzymujących skosny dach na nowe , , i to wszystko, , czyli robilk wszystko oprócz trysniecia pianka bo to inna ekipa i ja sam zdejmowałem , pierwsza warstwę deseczek , i welny , i wyrzucałem przez okkno, ,
materialy sam kupowałem, czyli welne isover 0,038 , 10cm, plyty gis, plyty gips karton, deski, slupy,
wystarczy opis? robil to ok miesiąc sam
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: 20tys za poddasze c.d 08.11.16, 20:35
      mnie się wydaje drogo, ale moja ocena, jak również ocena kogokolwiek teraz, kiedy praca została wykonana, jest nie wiele warta. takie sprawy załatwia się przed wykonaniem ewentualnie w trakcie jeśli zachodzą jakieś zmiany, ale na pewno nie po robocie. Teraz to jest szukanie jak by tu urwać kasę za już wykonaną pracę. No bo jak Ci napisze parę osób że to za drogo... ja bym wziął o połowę mniej... a ja bym zrobił za 1/3 tej kwoty... co powiesz wykonawcy? że internet Ci powiedział, że to za drogo?? To wykonawca odpowie... to trzeba było internet zatrudnić. Jedyne rozsądne wyjście to skosztorysować te prace rzetelnie w oparciu o jakieś podstawy/normatywy i w zależności od efektów kosztorysowych usiąść z Panem do rozmowy ale z argumentami na papierze a nie z informacjami z internetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka