chacmi 15.05.02, 22:19 Mam pytanie na temat wanien, jaka jest lepsza emaliowana czy akrylowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.a.g.o Re: wanna 17.05.02, 12:47 Z mojej praktyki lepsza jest akrylowa,masz bowiem do wyboru: -dowolny ( roznorodny) ksztalt -wieksza gama kolorow, nie tylko biala -dluzej trzyma temperature wody -jest zawsze mila w dotyku, "ciepla". Do emaliwanej gdy naleje sie wody to nagrzewa sie szybko tylko ponizej pow. wody, powyzej jest jeszcze zimna. -wydaje mi sie bezpieczniejsza w przypadku poslizgniecia i upadku. Jedyna wada akrylowej wanny jaka ja zauwazylem to mozliwosc zarysowania ostrym narzedziem lub srodkiem czyszczacym. Wydaje mi sie ze taka wanna moze stracic swoj polysk z biegiem lat, ale to moje przypuszczenie. Uwaga. Gdy sie ja kupi warstwe folii zabezpieczajcej zerwac dopiero po zmontowaniu i po wysprzataniu lazienki. Ciezko jest ja umyc z resztek farby, lub np. UNIGRUNTU ze wzgledy na walsnie mozliwosc zarysowania. Polecam jednak akrylowa. Odpowiedz Link Zgłoś
windsorowie Re: wanna 22.05.18, 19:33 Akrylowe wydają się ciekawsze. Nie znam się na tym, ale jak przeglądam zdjęcia tych akrylowych to mają ciekawsze kształty. Dla przykładu podobają mi się takie jak tu candibath.com . Akrylowe są podobno "cieplejsze" i to do mnie mocno przemawia. Jak opierasz się o zimną i mokrą wannę, to nie jest przyjemne. Ładnie błyszczą i podobno nie żółkną z czasem. Szykuję się do remontu łazienki i jest opcja, że u mnie to będzie właśnie wanna akrylowa. Odpowiedz Link Zgłoś