Dodaj do ulubionych

Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem:)

IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 07.03.05, 11:35
www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=53&CanBack=1#

Jak myslicie, ile może ksoztować wybudowanie takiego domku? Wiem, że dach
drogi i te okienka też, ale może nie będzie aż tak powalać ceną? Poza tym -
czy dach tego domku da się wykonać z gontów bitumicznych? A może ktoś
realizował ten projekt?
Obserwuj wątek
    • Gość: znowu ja:) Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.03.05, 08:09
      up
    • Gość: mif Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:27
      Do rozkładu pomieszczeń praktycznie nie można się przyczepić. Może wiatrołap
      trochę za mały, brak garderoby. A może z kibelka 4 zrezygnować i zamiast niego -
      garderoba?
      Łazienka na górze powinna być nad kotłownią, czyli w miejscu pokoju 4. Górę, ze
      ścianek GK możesz dowolnie zaaranżować.
      Kominek zewnętrzny do skasowania. Rzadko będziesz używać siedząc przy nim,
      prawie na przejściu z salonu. Lepiej grilla rozpalić, albo małe ognisko opodal.
      Zaoszczędzisz na budowie komina i 2 wizytach w roku kominiarza. Przy pojedynczej
      szufladzie, z kominek wewnątrz można postawić prawie w dowolnym miejscu.
      Elewacja frontowa i tylna sprawia wrażenie, jakby dom się już walił (moja
      opinia, rzecz gustu). Nie wiem jak poprowadzić rynny na łukach. Podobno wszystko
      można zrobić, ale to kosztuje. Dom straci charakter, jak założysz śniego-łapy.
      Przy takim dachu są konieczne, zwłaszcza nad wejściem. Dom nakryty normalnym
      dachem dwuspadowym, dachówką cementową, z prostymi, lub trójkątnymi lukarnami
      powinien być tańszy od tego z projektu, pokrytego gontem papowym. Na materiale
      nie oszczędzaj, a zwłaszcza dachu. Zmiana papy na dachówkę może wiązać się ze
      wzmocnieniem więźby, a to też koszty niezależne od kosztu zmiany pokrycia. Przy
      dachówce cementowej odpadają koszty przeglądu i renowacji gontów papowych, które
      nie wytrzymają tak długo, jak dachówka.
      • Gość: znowu ja Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 11.03.05, 09:24
        Dzięki. Chodzi jednak o to, że ja chciałbym ten dom w niezmienionym kształcie,
        więc zostawiłabym dach taki, jak w projekcie i komin taki itp. Tylko martwię
        się, czy da się tak wykonać.Ech, nie wiem, co robić.
    • amoniak2 Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem 11.03.05, 15:17
      Moi znajomi wybudowali sobie ten dom i jest pięęęęęęęęęęęęęęekny. Zaznaczam że
      działka na której budowali jest ogromna i zadrzewiona- projekt fantastycznie
      wpasował się w przestrzeń- zdecydowanie nie jest to projekt na małą działeczkę.
      Nie rezygnuj z komina!
      Szczegółów o które pytasz niestety nie znam.
      • Gość: ok.dom Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.chello.pl 11.03.05, 16:20
        Raczej nie masz odwrotu albo chcesz dom albo jakichś substytut domu.
        Raczej zdaje się że szukasz niedrogiego wykonawcy da się coś zrobić
        aby dom mógł mieć optymalnie niską cenę Warunek tylko jeden musisz mieć
        pieniądze już w chwili rozpoczęcia budowy na cały dom i realizować w miarę
        krótkim czasie Napisz gzie chcesz budować ( miejscowość ) lub województwo
        Być może będę mógł pomóc pozdrawiam ok.dom .
      • Gość: mif Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:36
        Dom jest ładny, jako scenografia do filmu "Kopciuszek".
        Z domem jest tak, jak z małżeństwem. Na początku zachwyt, a potem wygląd spada
        na plan dalszy. Liczą się inne walory i wady (powoli partnerzy przyzwyczajają
        się do siebie).
        Technologia tego domu będzie trudna i kosztowna. Wydajesz duże pieniądze na
        budowę. Wykończeniówka kosztuje prawie tyle samo, co stan surowy zamknięty.
        Jeżeli nie masz dużo pieniędzy, oszczędzaj na detalach architektonicznych.
        Przydadzą się na wyposażenie kuchni i łazienki.
        Po skończeniu budowy, każdy inwestor czegoś żałuje i zrobiłby to inaczej. Normalka.
        Pozdrawiam mif
    • czlonek_sojuszu Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem 13.03.05, 23:03
      Gość portalu: niezdecydowani napisał(a):

> www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=53&CanBack=1#
      >
      > Jak myslicie, ile może ksoztować wybudowanie takiego domku? Wiem, że dach
      > drogi i te okienka też, ale może nie będzie aż tak powalać ceną? Poza tym -
      > czy dach tego domku da się wykonać z gontów bitumicznych? A może ktoś
      > realizował ten projekt?
      jeeezu. ale gargamel. architekta należałoby przykładnie wybatożyć, żeby na
      przyszłość nie miał takich głupawych pomysłów. a inwestorów... nie wiem. do
      lekarza od głowy ?
      • Gość: zoltra Re: Projekt "Mieszko" z Archipelagu.Rzućcie okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 16:30
        A mi się podoba tylko powinno się go postawić gdzieś na skraju lasu bo wygląda
        jak domek Baba Jagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka