Dodaj do ulubionych

okna THYSSEN

IP: *.mtm-info.pl 06.04.05, 23:14
Witam wszystkich znawców profili okiennych z pvc.Powracam do wczesniejszego
tematu przy linku okien "roloplasta". Chciałbym zasięgnąć opinii na temat
okien marki Thyssen, bo mało się o nich pisze - nie wiem czy ze względu na
małą sieć sprzedaży, kiepską jakość(choć okres gwarancyjny i grubość prolili
nawet w 3 komorówkach robi wrażenie), czy może cenę - trochę droższe od 3
kom.veki, która w ferworze sporów i porównań
przedstawicieli/handlowych?/jednak wygrywa z Aluplastem.No a terz konkrety:
3 KOM. VEKA od JEZIERSKIEGO z okuciami Winkhausa, czy 3 KOM. THYSSEN ze
Zduńskiej Woli z okuciami ROTO. Z góry dziękuję za rzetelne odpowiedzi.
Pozdrawiam. Aha miszkanie w bloku z płyty.
Obserwuj wątek
    • Gość: tercus Re: okna THYSSEN IP: *.mtm-info.pl 06.04.05, 23:18
      Przepraszam za błędy, miał być ROPLASTO
      • zoni-system Re: okna THYSSEN 07.04.05, 08:34
        na giełdzie okiennego znawstwa/powszechnego/ lepiej chodzi Veka.Z Thyssenem
        pracowałem kiedys tam,nie było większych problemów,zdarzają sie kłopoty przy
        wysokich temperaturach,puchnie profil,ale sadzę ,że juz z tym sobie
        poradzono.Nie ma większyej różnicy ,ważna rozsądna cena ,ale Aluplasta na
        okuciach Siegeni i tak nikt nie przebije.No i 10 lat gwarancji.
        zoni-system@gazeta.pl
        • Gość: agnieszka10012 Re: okna THYSSEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:49
          Wczoraj zamontowano mi 8 okien z porfili Thyssen + okucia chyba Siegna czy
          jakos tak - 5 profoliowe tzw.Lord. zanim je kupiłam pojezdziałm po wszystkich
          dostawcach i producentach tych okien i zorientowałam sie które w miare sa dobre
          i w rozsadnej cenie. Polecam jednak znalezienie w internecie siedziby danej
          firmy lub bezposredniego oddziału gdyz kupno okna u kolejnego pośrednika
          wychodzi znacznie drożej. W przypadku Thyssena to firma Budvar znajdziesz w
          niecie chyba adres-* www.budvar.pl.
          Co moge powiedziec na temat tych okien ?- chyba narazie nie za wiele. Ogólnie
          wrazenie bardzo dobre ładne wyglądaja na stabilne no i cena atrakcyjna. Montaz
          szybki i dokładny ( ja mam pracowników z firmy Budvar) Jestem zadowolona
          dzisiaj przyjda tylko i zrobia jeszcze zaprawe tynkarska i chyba to wszystko.
        • Gość: Obser Re: okna THYSSEN IP: 212.160.138.* 07.04.05, 17:24
          Człowieku czy ty nie widzisz że ludzie chcą poznać opinie osób które kupiły
          okna a nie od ich sprzedawców. Weź już skończ z tą reklamą. Kup sobie
          powierzchnię reklamową i tam zachwalaj tego aluplasta. Wszędzie musi być
          jakichś spamowiec do czorta. Widzałem twoje wywody na innym forum ("jaki wybrać
          profil") i krew mnie zalewa. Jehowy jesteś czy co?!

Sprzedaję okna od czterech lat i mam dosyć aluplasta. Co najmniej jedna
          reklamacja w tygodniu. Zostawiam sobie tylko Vekę. Jest ok jakosciowo i cenowo.

P.S. A wiesz że jak coś jest tanie w budownictwie to jest do d....
          • Gość: spfin Re: okna THYSSEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:14
            popieram w 100%, już mam po dziury w nosie tego zoni- system z tym swoim
            aluplastem. Do tego stopnia mi go obrzydził, że chociaż też wymieniam u siebie
            okna, to nie zamontuje tego profilu.
            • zoni-system Re: okna THYSSEN 10.04.05, 16:25
              Powodzenia w razie kłopotów ,proszę o kontakt.
          • zoni-system Re: okna THYSSEN 10.04.05, 16:24
            Nie Jehowy,tylko Jehowa,to po pierwsze.Kiepsko cos robiony ten Aluplast skoro
            taki cienki,może montaz do kitu...................Po drugie to nie wywody tylko
            wiedza.Po trzecie też by mnie krew zalewała,jakbym miał tyle reklamacji,ale
            mnie nie zalewa bo sprzedaję i montuję Aluplasta, a to dobre okna i z 10 letnia
            gwarancją.A ja wiem,że jak ktoś sie az tak nerwowo boi konkurencji to krócej
            żyje,więcej luzu.........pozdrawiam.
    • Gość: Ja Re: okna THYSSEN IP: 212.160.138.* 07.04.05, 17:43
      Generalnie tysen to bardzo dobra firma. Jednak od jakiegoś czasu niektóre firmy
      sprzedają chlam a niektóre bardzo dobry produkt. taki troche ślepy traf.
      P.S. Wiem że ci nieuczciwi pakują bardzo cienką stal do środka.
      • longwehicle Re: okna THYSSEN 07.04.05, 18:36
        Dwa nicki jeden IP.Człowieku wasz wątek jest wskazówką dla wszystkich- tych
        którzy "szukają"-unikajcie takich "dobrych rad".To z reguły upadający dilerzy,
        Którzy nawet nie potrafią poprawnie napisać nazw profili!!!.Obsmarują wszystko
        w koło a na końcu podadzą numer kontaktowy.Ostrzegam Was przed
        takimi "doradcami".Polecam oknonet.pl -tam się dowiecie wszystko o oknach!!

Longwehicle
        Łowca.....
      • zoni-system Re: okna THYSSEN 10.04.05, 16:28
        Przy normalnych wymiarach okien,nie jest az tak ważne jakie są wewnątrz
        wzmocnienia.Nie ma sensu ładowac tam kilogramów blachy.Jeżeli okno zamontowane
        jest na opowiednią ilość kotew i jest dobrze zaklinowane,to wszystko jest
        ok.Nie słuchajcie bajek o tej cienkości profili wzmacniających.
    • Gość: pph jezierski Re: okna THYSSEN IP: 80.48.255.* 11.04.05, 10:22
      Firma Jezierski juz od roku nie produkuje okien na profilu VEKA !
      W chwili obecnej produkujemy okna z profili SCHUCO.
      Nowa 3-komorówka w porównaniu z poprzednią jest duzo solidniejsza. Ma 60mm
      szerokości [veka 58mm] i naszym zdaniem PCV uzyte do produkcji jest dużo
      wyższej klasy od poprzedniego.
      Wysokiej klasy okucie Winkhaus Autopilot oraz szyba u=1,1 to standard okna 3
      komorowego.
      Jest to bardzo dobry jakosciowo produkt za dosc niska cene, posiadajacy
      wszelkie wymagane aprobaty.

Chetnie dowiem sie kto zaproponowal Państwu "nasze" okna na prolifu euroline.
      Jesli to mozliwe bardzo prosze o namiary na tego sprzedawce.
      Jestesmy firma z dlugoletnia tradycja i cieszymy sie dobra opinia na rynku,
      czesc sprzedawcow probuje wykozystac znana marke i sprzedaje inne produkty pod
      naszym szyldem.
      Goraco odradzam zakup jakichkolwiek okien u tego sprzedawcy. Jezeli oszukuje
      juz na wstepie to nawet nie chce myslec co bedzie w razie jakichkolwiek
      reklamacji.

Jezeli jest Pani zaintersowana naszymi okna prosze o kontakt. Dam namiary na
      najbliszy Pani autoryzowany punkt sprzedaży.

pozdrawiam
      Piotr Mrówczyński
      e-mail: pmrowczynski@jezierski.com.pl
      • Gość: tercus3, Re: okna THYSSEN IP: *.mtm-info.pl 11.04.05, 18:07
        Wyjaśnienie z przeprosinami dla Pana Piotra Mrówczyńskiego.
        Oczywiscie że Jezierski nie robi na vece, sprzedawca który mi to proponował dla
        porównania podał profil veca od innego producenta,pokazując jednocześnie
        różnicę cenową poszczególnych okien.Jezierski oczywiście "Schuco". Przepraszam
        za pomyłkę, a sprzedawca jest ok.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka