Dodaj do ulubionych

kuchnia a salon

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:46
Witam. Moze ktos zna praktyczne rozwiazania. Pomiędzy kuchnia a salonem mam
postawioną ściankę 1,30. Pozostało 3,20m przestrzeni. Chciałbym to zabudowac
jakimś systemem przesuwnym. np. przesuwna ścianka z mlecznego szkła chowana
w sciance z g-k na dwie strony. Moze ktoś ma lub wykonywał coś takiego.
Jaki moze byc (oczywiscie mniej więcej) koszt takiego rozwiazania i będę
wdzieczny na namiary wykonawców. Czy takie rzeczy robię firmy od szaf z
drzwiami przesuwnymi?Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • admar0 Re: kuchnia a salon 26.04.05, 13:40
      Wykonujemy tego typu zabudowy wykorzystując do tego systemy drzwi przesuwnych
      (takie jak do szaf wnękowych)z jedną małą różnicą - wózki na których jeździ
      skrzydło są nie widoczne (schowane są w profilu).System taki nie jest tani np
      system złożony z trzech skrzydeł (dł 3mb)w profilu z aluminium, szkło mleczne
      lub piaskowane przedzielone szprosami kosztował by ok 5500-6000zł dodaj do tego
      wykonanie kasety z płyt g/k na stelażu ok 200zł i wychodzi spora sumka.
      Są systemy które nie muszą mieć profili wokół skrzydła i mają jedną prowadnice
      na górze i są wykonane z grubego szkła (takie przysłony jak są w
      hipermarketach, galriach itp) koszt takiego systemu jest kilkukrotnie wyższy
      niż w/w.
      • Gość: lolek Re: kuchnia a salon IP: *.acn.waw.pl 26.04.05, 13:54
        ale przywaliłeś z grubej rury!!!
        nawet w najdroższym systemie 3000 air (podwieszane bez toru dolnego) Raumplusa
        wychodzi dużo taniej, bo za drzwi do tej wielkości otworu z szybą mleczną i
        szprosami zapłaciłem dużo mniej
        zobacz sobie tą stronę:
        www.andoor.prv.pl
        • admar0 Re: kuchnia a salon 26.04.05, 15:40
          Jak przesadziłem to przepraszam.
          Może dla tego tyle wyszło ze się bazowałem na ostatnim projekcie w którym jest
          wysokość skrzydła 2,7m i profile z chowanymi wózkami, w zwykłym profilu wyjdzie
          prawie dwa razy taniej
    • Gość: jacek Re: kuchnia a salon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:16
      w sklepie na modlisnkiej 240 są drzwi przesuwne. Tam mają też bardzo dobrych
      montażystów, napewno coś poradzą.

Cześć
      • Gość: lolek Re: kuchnia a salon IP: *.acn.waw.pl 27.04.05, 20:46
        admar0 nadal przywalasz z gróbej rury, bo nie w zwykłym profilu (zazwyczaj
        stalowym), a w aluminiowym Raumplusa z krytymi wózkami przy takiej wysokości
        2,7 m wychodzi połowe taniej, natomiast w określanych przez ciebie zwykłych
        profitach to zaledwie 1/4 twojej super ceny. Z czego masz te profile? Ze złota
        może? Natomiast system, o którym pisałem jest też z krytymi wózkami, tyle, że
        podwieszany, bez toru dolnego i zmieścisz sie max w 4500 zł. Wszystkie ceny, o
        których piszę są cenami brutto i zawierają podatek VAT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka